Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 juni 2013

OMT Holland House III groot succes

Ondanks het ontbreken van een optreden van Frans Bauer, Dries Roelvink of Sjarrel en Sjaan kwamen veel Nederlandse en Belgische WWDC-bezoekers naar het OMT Holland House in San Francisco. Sinds enkele jaren organiseert de Nederlandse Apple-website een WWDC pre-party.

Het feit dat iedere aanwezige wel iets met Apple heeft schept meteen een band, een gesprek komt zo op gang en het is makkelijk om aan te haken. OMT-redacteur Jan David was gastheer en ontving de toegestroomde bezoekers in ‘The Social House’ op 5 minuten lopen vanaf Moscone West.

Derde, meest succesvolle editie
In 2009 organiseerde OneMoreThing.nl de eerste editie van het OMT Holland House, toen nog met een klein groepje enthousiaste WWDC-bezoekers. In 2012 groeide het aantal bezoekers door naar zo’n 25. Vandaag wisten ruim 40 Nederlandse en Belgische WWDC-bezoekers hun weg te vinden naar hét Nederlandse WWDC-feestje San Francisco.

Speculeren over de aankondigingen, netwerken, nog even de laatste geruchten doornemen en afspreken met wie je de volgende ochtend in de rij gaat staan om binnen te komen zijn activiteiten waar het OMT Holland House zich uitstekend voor leent. Dit alles onder het genot van sfeervolle achtergrondmuziek van een live-band en een hapje en drankje, uiteraard op kosten van OMT.

Genieten met mate
Wie hierbij denkt aan dronken journalisten en ontwikkelaars die door de straten van San Francisco zwerven, heeft het fout. Nadat het OMT Holland House om ongeveer middernacht lokale tijd gesloten was, moest iedereen snel naar bed om de volgende dag vroeg in de rij te gaan staan. Genieten met mate en de volgende dag weer opgeladen aan WWDC beginnen, daar kan niemand een kater bij gebruiken.

Jaarlijks evenement
Verrast door de hoge opkomst speelt de redactie in Nederland inmiddels met het idee om het OMT Holland House een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Met een grote groep Apple-enthousiasten en ontwikkelaars in één stad zijn er genoeg leuke activiteiten te bedenken. Eerst gaan we ons echter opmaken voor de Keynote vanavond. Er worden vele aankondigingen verwacht, waar OMT live verslag van zal doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OMT Holland House III groot succes
Sluiten