Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 juni 2013

Overname iCentre definitief akkoord

Woensdagavond 19 juni is er een definitief akkoord bereikt over de doorstart van 25 iCentre-winkels. Dixons (BAS Group) en iCentre zijn het eens geworden over de wederzijdse wensen en verplichtingen. Van de 34 winkels, gaan er donderdag weer 25 open.

Negen winkels zullen hun deuren voor altijd sluiten. Inwoners van onder andere Sneek, Alphen aan den Rijn en Assen zien hun APR definitief verdwijnen. Check het complete overzicht in dit artikel. Het is mogelijk dat hierin nog wijzigingen zullen optreden. 

Geen gedupeerde consumenten
Woensdagmiddag gaf BAS Group via een persbericht al aan serieus verder te willen gaan met de overname van een aantal iCentre-winkels. Onderhandelingen over onder andere bestaande bestellingen en reparaties liepen toen nog. Er was Steven Bakker, CEO van de BAS Group, veel aan gelegen dat er geen enkele consument gedupeerd zou achterblijven als gevolg van het faillissement.

Consumenten met vooruitbetaalde bestellingen zullen voor eind volgende week benaderd worden door de BAS Group om de uitlevering van de bestellingen te regelen.

Medewerkers
Door de doorstart wordt verwacht dat uiteindelijk 300 van de 400 iCentre-medewerkers snel weer aan de slag kunnen. Alle medewerkers krijgen een gelijke kans om hun loopbaan bij de BAS Group voort te zetten.

MailaMac
Ook MailaMac.nl, de zelfbenoemde  “Added Value Mailorder Shop” die eigendom was van iCentre Group, is overgenomen.

Oorzaak faillissement
iCentre werd dinsdag failliet verklaard door de rechtbank in Haarlem. De keten verkeerde al enige tijd in financiële problemen. Lees hier meer over het faillissement in een uitgebreid artikel waarin onder andere ingegaan wordt op de overnamedrift die de APR mogelijk de das om heeft gedaan. In de reacties onder het artikel staan tevens enkele complottheorieën (voor de liefhebber) en is een (voor de analist) te vinden.

OMT wenst alle iCentre-medewerkers veel succes onder de nieuwe eigenaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Overname iCentre definitief akkoord
Sluiten