Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 juni 2013

OS X 10.9 Mavericks beta 2 beschikbaar

Tussen alle iOS 7 beta 2 geweld, moeten we de tweede beta van OS X 10.9 Mavericks niet vergeten. Deze kwam maandag ongeveer tegelijk uit met met iOS 7 beta 2. Er zijn ook nieuwe seeds van Xcode 5 en OS X Server beschikbaar. Ontwikkelaars die 10.9 al testen, kunnen de update via Software Update in OS X downloaden.

In beta 2 is de performance en stabiliteit verbeterd, ook is iCloud Keychain nu prominenter aanwezig met een setup-scherm. Er zijn ook nog flink wat niet opgeloste bugs, zo geeft Safari bij het afsluiten van een tab nog vaak een wit scherm en verschijnt de screensaver lock niet altijd. Toch omschrijven testers het als een ‘zeer stabiele beta’.
Veranderingen in OS X 10.9 beta 2

  • Gehele feel is vloeiender en sneller.
  • Kleine tweaks in het uiterlijk van Safari.
  • Knoppen in Notification Center bijgewerkt.
  • iCloud Keychain instelscherm aanwezig.
  • Migratie-assistent werkt volledig.
  • Voorvertoning werkt sneller.
  • LinkedIn integratie is toegevoegd.

Tijdens de WWDC 2013 Keynote werd iBooks als een van de belangrijkste features van OS X 10.9 gepresenteerd, dit is echter nog niet aanwezig in de tweede beta van Mavericks.

Diverse testers laten weten een positief effect op de accuduur van hun MacBook te ervaren tijdens het testen van 10.9 beta 2. Apple claimt een energiebesparing van 72%, momenteel wordt dit op 20% geschat.

Reageer op artikel:
OS X 10.9 Mavericks beta 2 beschikbaar
Sluiten