Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 28 juni 2013

Op zomerkamp bij Apple: filmmaak magic!

Heb je kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud en wil je tijdens de vakantie ook even rust hebben? Parkeer ze dan drie dagen bij Apple in Amsterdam en laat de nieuwe Hitchcock in ze ontkiemen! Apple organiseert in juli en augustus namelijk tien keer een gratis driedaags zomerkamp voor kinderen in de Apple Store.

Je bent niet helemaal vrij, want Apple verwacht wel dat je je kind zelf begeleidt. Zo steek jij ook wat op van het zomerkamp. Anders dan bij een gewoon zomerkamp is het niet de bedoeling dat kinderen blijven slapen. Wanneer je zelf de apparatuur hebt (Mac, videocamera en koptelefoon), adviseert Apple je om deze mee te nemen, zodat je kind ermee vertrouwd raakt. Heb je niets in huis, dan kun je apparatuur lenen van Apple.

Op dag 1 leren je kinderen de basisbeginselen van het maken van films op een Mac, waaronder het maken van een storyboard. Ze maken een soundtrack in Garageband op de iPad en bereiden de film-shots voor die ze later op de dag zelf gaan maken.

Op dag 2 leren ze hoe iMovie werkt, gaan ze aan de slag met de shots die ze zelf hebben gemaakt en monteren ze een compleet filmpje.

Dag 3 is de dag van het filmfestival, waar kinderen hun eigen films mogen laten zien aan familie, vriendjes en vriendinnetjes. De derde dag is optioneel, want het eindresultaat mag ook al aan het eind van dag 2 mee naar huis genomen worden.

Elke dag duurt 1,5 uur en op de eerste dag krijgen ouders die willen uitleg over ouderlijk toezicht op de Mac.

Schrijf je kind(eren) snel in, want dit soort Apple-cadeautjes hebben de neiging snel vol te raken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Op zomerkamp bij Apple: filmmaak magic!
Sluiten