Statenweg
Statenweg Nieuws 10 juni 2013
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe MacBook Air: 802.11ac Wifi, 12 uur batterijtijd

Vandaag heeft Apple tijdens de WWDC 2013 een geheel nieuwe lijn voor de Mac Book Air geïntroduceerd. De belangrijkste verbeteringen zijn de all day battery life en snellere CPU en grafische prestaties. De nieuwe modellen zijn gebaseerd op Intel’s nieuwe Haswell-platform.

Het 11 inch-model heeft een batterijtijd van negen uur, vergeleken met vijf uur voor het huidige model. De 13 inch Mac Book Air gaat een stapje verder en haalt een verbetering in batterijtijd van zeven naar maar liefst twaalf uur. Daarmee kun je ongestoord het hele klokje rond werken. Naast een betere batterijtechniek helpen ook softwarematige verbeteringen in de nieuwe versie van OS X Mavericks voor een efficiënter gebruik van de batterij.

Ook de snelheid is opgeschroefd. De nieuwe Airs zijn uitgerust met de snelle vierde generatie Intel Core i5 and Core i7 processors die minder energie verbruiken. Ook de grafische prestaties zijn 40% beter met dank aan de Intel HD Graphics 5000 en de Flash-opslag is 45% sneller geworden. De Mac Book Airs zijn uiterst lichtgewicht en daarmee ideaal om overal naartoe te nemen. Dit vraagt om snelle draadloze prestaties. Apple heeft aangekondigd dat de nieuwe modellen beschikken over 802.11ac Wifi, waarmee de snelheid verdrievoudigd.

Verder zijn de modellen uitgerust met een FaceTime HD-camera, een Thunderbolt-poort en twee USB 3-poorten. Het 11 inch-model met 128 GB gaat over de toonbank voor €1.229, terwijl voor het 13 inch-model met dezelfde hoeveelheid geheugen €1,129 betaald moet worden. De nieuwe Mac Book Air is vanaf vandaag te bestellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe MacBook Air: 802.11ac Wifi, 12 uur batterijtijd
Sluiten