Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 juni 2013

Nieuwe aanwijzingen Retina iMac gevonden

Terwijl Apple tijdens WWDC 2013 nog maar net een aantal nieuwe producten en diensten heeft aangekondigd, is het eerste gerucht over een volgend product een feit. Er zijn aanwijzigingen naar een Retina iMac of Thunderbolt Display gevonden.

Een nieuwe wallpaper, die Apple beschikbaar heeft gesteld met de beta van OS X 10.9 Mavericks, is beschikbaar in de resolutie van 5120 x 2880 pixels. Deze resolutie is twee keer zo hoog als die van de huidige 27-inch iMac. Dit wijst op de komst van een Retina iMac of Cinema Display. Momenteel heeft Apple al een aantal MacBooks met een Retina-beelscherm. Deze hebben echter geen resolutie van 5120 x 2880 pixels.

De OS X 10.9 Mavericks wallpaper.

Het is waarschijnlijk dat Apple een nieuw Cinema Display gaat aankondigen dat via Thunderbolt verbonden kan worden met de tijdens WWDC aangekondigde nieuwe Mac Pro. Gisteren werd bekend dat Apple’s nieuwe krachtpatser drie schermen met een resolutie van 4k kan aansturen, een Retina-scherm zal daarom ook geen probleem zijn.

Traditioneel gezien stelt Apple vlak na de onthulling van een nieuwe OS X-versie de wallpaper beschikbaar die ook op alle persfoto’s van het OS wordt gebruikt. Voor OS X 10.9 Mavericks is dit een foto van een golf. Logisch gezien OS X 10.9 zijn naam heeft te danken aan de naam van een surflocatie aan de Amerikaanse westkust.

Lees hier meer over OS X 10.9 Mavericks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe aanwijzingen Retina iMac gevonden
Sluiten