Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 11 juni 2013

Nederland wint 2x bij Apple Design Awards

Afgelopen nacht zijn traditioneel de Apple Design Awards uitgereikt. Prijzen werden uitgereikt aan ontwikkelaars van Mac- en iOS-apps die uitblinken in ontwerp, gebruik maken van state of art-technieken of innovatief zijn. Winnaars winnen zo ongeveer de gehele Apple-productlijn én de beroemde zilverkleurige kubus.

Nadat vorig jaar Pieter Omvlee met de Mac-app Sketch een Apple Design Award mee naar Nederland mocht nemen, zijn er dit jaar maar liefst twee Nederlandse inzendingen in de prijzen gevallen. Rami en Jan Willem van Vlambeer uit Utrecht wonnen een award voor het retro vis-en-schietspel Ridiculous Fishing en de dertienjarige Puck Meerburg uit Delft won een speciale Scholarship Apple Design Award voor de app die hij in minder dan vier dagen moest maken om voor een scholarship in aanmerking te komen.

Yahoo! viel ook in de prijzen met hun gratis weer-app, maar de projectleider daarvan stond zichtbaar met gemengde gevoelens op het podium. Enerzijds de waardering door Apple middels een Design Award, maar anderzijds de realisatie dat Apple’s weer-app in iOS 7 wel hele duidelijke trekken vertoont van Yahoo!’s weer-app. Alle winnaars vind je na de lees verder.

Apple Design Awards

Apple Student Design Awards

  • Finish – Ryan Orbuch en Michael Hansen.
  • Mosaic.io – Ishaan Gulrajani, Alex List en Zain Shah

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederland wint 2x bij Apple Design Awards
Sluiten