Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 juni 2013
Leestijd: 1 minuut

Microsoft brengt Office naar de iPhone

Analisten voorspellen het al jaren, een versie van Office voor de iPhone en iPad. Vandaag is het een beetje zover. Microsoft heeft een Office 365-app in de App Store gezet. Deze heeft echter wel wat beperkingen. De app is gratis, maar vereist een Office 365-abonnement, werkt alleen op de iPhone en staat alleen in de Amerikaanse store.

Ondanks dat de app alleen in de Amerikaanse store beschikbaar is, is deze wel Nederlandstalig. Mogelijk brengt Microsoft de app later ook in Nederland uit. Er is ondersteuning voor Word-, Excel- en PowerPoint-documenten die opgeslagen zijn in SkyDrive, Sharepoint en in e-mail.

De app lijkt vooral handig om snel kleine aanpassingen in documenten te doen. Het invoegen van tekst is mogelijk, maar ondersteuning voor het invoegen van bijvoorbeeld pie charts is niet aanwezig. Microsoft omschrijft de app als een handige aanvulling op Office 2013 en niet als vervanger.

Voordat je je Amerikaanse iTunes-account van de plank haalt om deze app te downloaden: Je komt de app niet in zonder in te loggen met een Office 365-account. Je wordt wel meteen gewezen op de mogelijkheid tot het aanschaffen van een Office 365-abonnement voor € 99 per jaar of € 10 per maand.
De constructie met een Office 365-abonnement kunnen we nog begrijpen, maar het is opmerkelijk dat Microsoft de Office-app alleen naar de iPhone brengt. De iPad lijkt geschikter om bewerkingen in Office-documenten op uit te voeren. Dan verliest de Surface met Windows 8 RT echter wel zijn unieke positie als enige tablet die Office draait en is de iPad niet langer een frusterend ding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft brengt Office naar de iPhone
Sluiten