Live winkelhulp van ‘specialist’ in Russische online Apple Store

5 reacties

Bij het binnenlopen van een Apple Store zijn er altijd meer dan genoeg medewerkers, zogenoemde ‘specialists, aanwezig om je te helpen bij het uitzoeken van bijvoorbeeld een MacBook of iPad. In de online Apple Store ben je echter op jezelf aangewezen.

Apple heef hier iets op bedacht. In de gister geopende Russische online store kan met een druk op de knop een specialist opgeroepen worden. Deze specialist is niet virtueel, maar een echte medewerker waarmee gechat kan worden. Desgewenst belt de specialist je op en wordt schermdeling gebruikt om samen door de store te bladeren.

Apple benadrukt dat de online specialists niet op comissiebasis werken en er op gericht zijn de klant een passend advies te geven. Desgewenst plaatst de medewerker alles voor je in je shopping cart, je hoeft alleen nog af te rekenen.

Aan de aftersales is ook gedacht. Nadat de bestelling bezorgd is, is er de mogelijkheid om een sessie te plannen waarin de specialist die je ook met je aankoop heeft geholpen je op weg helpt. Daarbij kan wederom gebruik gemaakt worden van videochat en schermdeling zodat de medewerker handelingen voor kan doen.

In december van 2012 kreeg Rusland al toegang tot de iTunes Store. Sinds woensdag kunnen inwoners van Rusland ook direct Apple-producten bestellen via Apple.ru. De technologie met online specialists wordt ook gebruikt in de online store voor de UK.

Via: IfoAppleStore

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  iPrincess

  Charasho!:cool:

  Maar lijkt me best saai om een bestelling zo te plaatsen. Ik ga toch liever naar de winkel om daar zelf mijn product te kopen. Het kopen van een dure mac is niet hetzelfde als het kopen van een fles vodka en voor de prijs die ik er dan voor neerleg wil ik ook wel een beetje koopervaring en koopbelevenis.

 • Profielfoto
  tarun

  Lijkt mij handig. Ik verwacht het zelf niet nodig te hebben, maar als dat wel zo is dan gaat het sneller dan naar een winkel gaan. Vooral als er in je directe omgeving geen Apple Store is kan het een goede oplossing zijn.

 • Profielfoto
  GForce85

  Ik vind het geniaal. Dat maakt online shopping een stuk vertrouwder. Vooral handig voor mensen die niet zo mobiel zijn.

 • Profielfoto
  superapple

  Dit bestaat al enige tijd in de online-store van de verenigde staten.

 • Profielfoto
  Joost-ko

  Makkelijk en leuk verzonnen totdat de klant vanaf een Windows pc wilt bestellen, je hebt dan namelijk geen schermdeling!