Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 juni 2013
Leestijd: 1 minuut

Langverwachte film jOBS vanaf 5 september in Nederland

Het heeft even mogen duren, maar er is eindelijk een premièredatum bekend voor de Steve Jobs-film ‘jOBS’ met Ashton Kutcher als Steve Jobs in de hoofdrol. De film zal op 16 augustus in de VS in première gaan, iCulture meldt dat de film vanaf 5 september in Nederland te zien is.

De originele release datum voor de jOBS in de VS was 19 april. De productent stelde de release echter uit om meer tijd in marketing en promotie te steken. Begin dit jaar werd de film als exclusieve screening op het het Sundance-filmfestival vertoond. Hier kreeg de Jobs-film gemende kritiek.

In jOBS wordt het leven van Steve Jobs tussen 1971 en 2000 in beeld gebracht. Naast Ashton Kutcher spelen Josh Gad, Lukas Haas, Dermot Mulroney, J.K. Simmons, en Matthew Modine mee. Kutcher nam het inleven in Jobs erg serieus, hij volgde een fruitdieet dat Steve Jobs in zijn jonge jaren probeerde. Op basis van het boek Mucusless Diet at hij een maand niets anders dan fruit en dronk hij wortelsap.

jOBS is één van de drie films over het leven van Steve Jobs. Sony werkt ook aan een film, gebaseerd op de biografie van Jobs door Walter Isaacson. Het scenario voor deze film wordt geschreven door Aaron Sorkin, die eerder het scenario voor The Social Network schreef.

In april van dit jaar bracht Funny Or Die overwacht ook een film over het leven van Steve Jobs uit. In de niet erg realistische film ‘iSteve‘ speelde Justin Long de hoofdrol. Hij speelde ook de Mac in de bekende ‘Get A Mac’ commercials.

http://www.youtube.com/watch?&v=yURNUwmslGk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Langverwachte film jOBS vanaf 5 september in Nederland
Sluiten