Kickstarter update: Tripod voor iPhone op creditcardformaat

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Crowdfundingsite Kickstarter staat vol met interessante, vreemde en briljante uitvindingen die met genoeg financiële steun van bezoekers werkelijkheid kunnen worden. Veel projecten ondersteunen of zijn gemaakt voor Mac en iOS. Vanaf nu behandelen we iedere woensdag een interessant project in de OMT Kickstarter update.

Deze week aandacht voor Pocket Tripod: 360°. Een project dat met nog 25 dagen te gaan bijna de helft van zijn funding bij elkaar heeft. De Pocket Tripod is een standaard voor je iPhone die compact en flexibel is. De tripod kan alle kanten opdraaien en is opgevouwen even groot als een bankpasje.

De Pocket Tripod kan zowel horizontaal als verticaal gebruikt worden.
De Pocket Tripod kan zowel horizontaal als verticaal gebruikt worden.

Zowel de iPhone 4, 4S en iPhone 5 passen in de tripod. Het apparaatje bestaat uit zes onderdelen die gemaakt zijn met een 3D-printer en die na gebruik in elkaar te klappen tot creditcardformaat. Hierdoor past de Pocket Tripod probleemloos in je portemonnee en is een stabiele standaard voor je iPhone nooit ver weg.

Ook in scherpe hoeken blijft de tripod stabiel.
Ook in scherpe hoeken blijft de tripod stabiel.

De maker schetst een aantal gebruiksscenario’s. Foto’s of panorama’s maken is het meest voor de hand liggende gebruik. De Pocket Tripod kan echter ook in de auto van pas komen, zet ‘m op de bovenkant van het dashboard en start met navigeren. Doordat de twee kanten van de houder los van elkaar te plaatsen zijn, is de standaard ook op minder egale oppervlakken te gebruiken.

Er zijn vele gebruiksvormen denkbaar.
Er zijn vele gebruiksvormen denkbaar.

De inspiratie voor de Pocket Tripod komt van diverse James Bond-films. De maker van de Pocket Tripod omschrijft dat hij altijd gefascineerd was door de gadgets die Bond bij zich had, vooral hoe deze na gebruik weer in te klappen en praktisch onzichtbaar op te bergen waren. Mede hierdoor is het inventieve ontwerp van de Pocket Tripod tot stand gekomen.

Het ontwerp kan volledig met een 3D-printer gemaakt worden.
Het ontwerp kan volledig met een 3D-printer gemaakt worden.

Op dit moment hebben 628 Kickstarter-bezoekers financiële steun aan dit project toegezegd. De teller staat op $21.633. Totaal moet er $45.000 opgehaald worden. Met nog 25 dagen te gaan is het project aardig op schema. De verwachte retailprijs is $30. Bijdragen van $20 of meer krijgen in november van dit jaar een Tripod opgestuurd.

Volgende week is er weer een Kickstarter-update. Heb je zelf een bijzonder Kickstarter-project gezien dat we in deze rubriek echt moéten behandelen? Mail je suggestie naar redactie [at] onemorething.nl of gebruik het tipformulier.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Roko

  Tjee hee, ik heb van twee verlopen NS abbo’s zelf een standaard gemaakt voor mijn iPhone. Kwestie van in elke pas een sleuf knippen waardoor je ze in elkaar kunt steken en vervolgens in elk een uitsparing waar je een iPhone in kunt zetten (landscape of portrait). Okay, het is een stuk minder high-tech, maar het werkt prima en past in elke portemonnee

 • Profielfoto
  TheBogeyman

  Leuk idee!

  Maar zijn we onderhand niet klaar met die product video’s die op typische Apple manier gefilmd zijn?

 • Profielfoto
  NTG

  Ik zie de toegevoegde waarde totaal niet. Er zijn al honderden van dit soort oplossingen op de markt. En je kan best makkelijk zelf iets in elkaar flansen als er niet bij zit wat je zint.

 • Profielfoto
  Macnido

  Mooi product. Ik zou het wel kopen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Zit erg inventief in elkaar.
  Maar 30 dollar gaat hem echt niet worden.

  3 dollar is een stuk realistischer denk ik.

 • Profielfoto
  GuuZz

  Gaaf product en geniaal bedacht!
  Gekocht dus, nu maar afwachten…:)

 • Profielfoto
  jordi de vetten

  achterhaald, niemand gebruikt dit eigenlijk
  en die onderdelen ben je binnen een paar weken allemaal kwijt
  maar wel origineel