‘iPhone-inruilprogramma bij Apple Store’

Door: Jan-Daan Maasland - 10 reacties

Binnenkort (?) is het weer zover, een nieuwe iPhone. De echte fans gaan dan meteen in de rij staan voor het nieuwste model. Maar wat moet je dan met je oude iPhone doen? Vaak belanden oude toestellen op Marktplaats of verdwijnen in een lade. Het eerste zorgt vaak voor een hoop gedoe, terwijl het tweede eigenlijk zonde is.

Voor iedereen die geen zin heeft in telefoontjes van afdingende kopers en meer typische Marktplaats-taferelen, biedt Apple al enige tijd de mogelijkheid om via de online Apple Store je iPhone tegen een mogelijke vergoeding te recyclen. Bloomberg meldt vandaag dat Apple dit proces wil uitbreiden.

Het bedrijf uit Cupertino zou een inruilprogramma op touw aan het zetten zijn. Dit zou het mogelijk maken om eerdere generatie iPhones, hieronder vallen de iPhone 4/4s, in te ruilen voor korting op een aanschaf van een iPhone 5. De ingeruilde iPhones worden vervolgens gereviseerd en verkocht in opkomende markten.

Het is nog niet bekend hoe het nieuwe inruilprogramma eruit gaat zien of in welke landen het gaat gelden. Ons voorgevoel zegt echter dat Apple het eerst in de VS gaat uitrollen en het later naar andere landen zal brengen. Het inruilprogramma zou alleen in Apple Stores beschikbaar zijn.

Apple zou dit proces uit willen besteden aan Brightstar. Dit bedrijf heeft ervaring in het reviseren en doorverkopen van iPhones. Of die je net zoveel betalen als die ene koper op Marktplaats is natuurlijk maar de vraag.

 

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  SanderApple

  En hoeveel korting wordt er ongeveer verwacht? Want als dat minder is dan dat je je iPhone op marktplaats verkoop zal het niet zo veel gebruikt worden denk ik.

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Zal vast niet veel meer zijn dan ‘$49’

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Wat nou gedoe ? Vorige week heb ik mij iPhone 4 1 dag te koop gezet en hij was al verkocht. 250 euro voor een 25maand oude iPhone , dat lijkt me toch nog een goede prijs:)

 • Profielfoto
  Timono98

  Het zou iets van 200 euro korting zijn had ik gelzen, dus best goed.
  Deze veranderingen ( Inruilprogramma en glasreparatie ) bij apple zien er goed uit

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Ik durf er m’n linkeroor op verwedden dat het relatief ‘weinig’ zal zijn wat Apple je voor je telefoon zal geven. Ik zweer bij mijn gewoonte om hem gewoon tweedehands te verkopen. Een hoop gedoe zoals dat wordt beweerd in het artikel is het trouwens niet. Meestal is-ie na Ă©Ă©n, max. twee dagen verkocht. Als je nog 460 euro krijgt voor een 4S van 1,5 jaar oud vind ik dat heel mooi en ik betwijfel dan ook dat Apple een gelijkaardige prijs zal hanteren. Nu ja, we wachten af. Misschien zijn ze eens gul, daar in Cupertino.:razz:

 • Profielfoto
  GuidoH

  @Yggdrasil: Wees gerust, dat linkeroor mag je houden. Natuurlijk ga je er geen 400 euro voor terugkrijgen. Ze gaan er zelf nog wat aan doen om hem vervolgens met winst te verkopen… Dat gaat met zo’n prijs natuurlijk niet!

 • Profielfoto
  sannie

  In de VS heb je ook al gazelle.com waar je ongebruikte telefoons en tablets kunt verkopen.

 • Profielfoto
  AppelJuice

  Als ze een beetje redelijke prijs betalen is het helemaal niet zo’n slecht idee.
  Apple voorziet in de behoefte van veel mensen om het nieuwste te willen hebben. Andere kant van de medaille is dat Apple veel meer refurbished toestellen kan inzetten en daarmee direct al een grotere low(er) budget markt creĂ«ert. Nog een groot voordeel voor Apple kan zijn dat ze gemakkelijker als groene firma worden bestempeld. De toestellen krijgen een tweede en langere levensfase. Ze gaan daarmee dus verantwoord om met hun producten…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  de iPhone (Re)Furby:grin:
  Geen slecht idee. Ik denk niet dat het bedrag hoog zal zijn, maar het is wel makkelijk en het voorziet in een behoefte. Een iPhone houdt zijn (geld)waarde ook relatief langer dan bijvoorbeeld een iMac of MacBook (volgens mij).

 • Profielfoto
  Steve-vp

  Is dat inruilprogramma niet zoals dat recyclage?

  Ik had het gisteren ook al gelezen op Macrumours en wat doorgeklikt en dan kwam ik op dit recycle, ik heb het even getest voor mijn zwarte 32GB iPhone voor en daar kreeg ik ‘maar’ 168 euro terwijl ik hem zo kan doorverkopen voor 300.

  Ze verdienen nog best veel aan de gerecycleerde onderdelen lijkt me en dan nog zo weinig geven is maar wat mager..