Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 juni 2013
Leestijd: 1 minuut

iOS 7 ook met het hoofd te bedienen

Er worden dagelijks nog vele nieuwe functies in iOS 7 ontdekt. Vandaag ontdekte een tipgever van 9to5Mac dat de nieuwste betaversie van iOS 7 de mogelijkheid heeft om de iPhone of iPad met het hoofd te bedienen. Door het naar links of rechts bewegen van het hoofd kunnen acties uitgevoerd worden.

De functies zijn te vinden onder Instellingen > Toegankelijkheid > Schakelbediening > Schakelaars. Zo kan de home-knop ingedrukt worden door het hoofd naar links te bewegen, of Siri gestart worden door het hoofd naar rechts te bewegen.

Bij onze test blijkt het aardig te werken, maar is het wel traag. Dit omdat de schakelbediening door ieder onderdeel van het scherm gaat en je op het juiste moment moet tappen om een optie te selecteren. De functie is weer uit te schakelen door vier keer op de home-knop te drukken.

Apple heeft de optie aardig diep weggestopt in een menu en lijkt het, in tegenstelling tot enkele Android-fabrikanten, niet als marketing gimmick in te zetten.

Toegankelijkheid is altijd een belangrijk punt in iOS geweest, zo is het het enige smartphone-besturingssysteem dat blinden ook moeiteloos kunnen gebruiken. De schakelfuntie met hoofdbewegingen kan een waardevolle toevoeging voor deels verlamden zijn.

Apple kondigde iOS 7 aan tijdens de WWDC 2013, momenteel is de nieuwste iOS-versie in testfase. Verwacht wordt dat Apple iOS 7 in september zal uitbrengen, dit samen met een nieuwe iPhone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 7 ook met het hoofd te bedienen
Sluiten