Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 juni 2013
Leestijd: 1 minuut

iOS 7 ondersteunt gamecontrollers

Twee dagen na de aankondiging van iOS 7 beginnen steeds meer features duidelijk boven water te komen. Apple heeft niet alleen werk gemaakt van het uiterlijk, maar lijkt ook serieuze plannen met games te hebben. TouchArcade ontdekte dat Apple van plan is gamecontrollers op te nemen in zijn MFi-programma.

Tijdens de Keynote werd de feature ‘MFi game controllers’ al kort vermeld. MFi is het licentieprogramma voor accessoires. Alle accessoires die het ‘made for iPhone/iPad’-label heeft werkt gegarandeerd probleemloos samen met iDevices. Het lijkt erop dat gamecontrollers tot de officieel ondersteunde accessoires gaan horen.

Ondanks dat er nog niet veel details bekend zijn gemaakt, wist TouchArcade de hand te leggen op enkele afbeeldingen die Apple op zijn developers-website heeft geplaatst. Deze afbeeldingen beschrijven een gamecontroller die standalone gebruikt kan worden en een variant waar de iPhone in geplaatst kan worden.

Standalone gamecontroller.
Gamecontroller met iPhone-houder.

Volgens TouchArcade is het niet waarschijnlijk dat Apple games toe zal laten die alleen met een controller te bedienen zijn. Toch is dit een interessante ontwikkeling. Op het moment dat games via een Apple TV in HD naar een TV gestreamed kunnen worden, hebben de Playstation en Xbox er een serieuze concurrent bij. iOS is volgens de laatste statistieken al een behoorlijk populair platform om op te gamen.

Wat ook denkbaar is, is een constructie die vergelijkbaar is met die van de Nintendo Wii U. Hierbij is de controller voorzien van een touchscreen en de gebruikelijke knoppen. Tijdens games wordt deze, naast de TV, als tweede scherm gebruikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 7 ondersteunt gamecontrollers
Sluiten