Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 juni 2013
Leestijd: 1 minuut

‘iOS 7 krijgt Airdrop-functionaliteit’

Op Mac-computers is het al langer mogelijk om draadloos bestanden te delen via Airdrop. Dit was voor het eerst mogelijk in OS X 10.7. Inmiddels zou Apple van plan zijn om Airdrop ook in iOS 7 in te bouwen. Volgens 9to5Mac was deze functie eigenlijk voor iOS 6 bestemd, maar zag Apple op het laatste moment van de implementatie af.

Momenteel zou er in Cupertino druk getest worden met Airdrop-functionaliteit in iOS 7. Deze zou niet alleen ingezet kunnen worden om bestanden tussen iPhones uit te wisselen, maar ook voor het snel delen van bestanden tussen Mac en iOS.

Bronnen van 9to5Mac zeggen dat bij de huidige internet testversies van iOS 7 de Airdrop-functie beschikbaar is via het ‘delen’-menu. Door deze functie toe te voegen, zou Apple het delen van content tussen twee Apple-appraaten aanzienlijk eenvoudiger maken. Android heeft momenteel al een eigen implementatie van peer-to-peer bestandsoverdracht. Door fragmentatie werkt dit echter niet optimaal, zo heeft Samsung bijvoorbeeld zijn eigen methode geïmplementeerd.

Over precies een week weten we of Airdrop inderdaad in iOS 7 zit. Dan zal Apple de nieuwe iOS-versie aankondigen tijdens de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC). OMT zal met een live-uitzending verslag doen van WWDC 2013.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iOS 7 krijgt Airdrop-functionaliteit’
Sluiten