Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 juni 2013
Leestijd: 1 minuut

‘iOS 7 herkent gezichtsuitdrukkingen’

Siri die zegt dat iedereen echt even moet lachen, anders wordt die foto niets. Het kan zomaar werkelijkheid worden in iOS 7. Code in de API’s van de tweede beta van iOS 7 wijst namelijk op de mogelijkheid tot het herkennen van gezichtsuitdrukkingen zoals een lach of knipperende ogen.

Het is nog niet duidelijk of de standaard camera-app gebruik gaat maken van deze features. Voor ontwikkelaars zijn echter leuke toepassingen denkbaar. Een app die pas een foto maakt als iemand een leuke glimlach heeft, of een zelfontspanner-app die er meteen voor zorgt dat niemand van een groep ooit nog met dichte ogen op een foto staat. 

Gezichtsherkenning werd in 2010 met iOS 5 geïntroduceerd, nu gaat Apple een stapje verder door niet alleen gezichten maar ook de uitdrukkingen op die gezichten te herkennen. In de API-code zijn de methoden CIDetectorEyeBlink en CIDetectorSmile terug te vinden, hiermee kunnen ontwikkelaars functies die gezichtsuitdrukkingen herkennen makkelijk integreren in apps.

In iOS 7 zijn meer camerafuncties toegevoegd. Zo kunnen met de camera-app foto’s geschoten worden in vierkant formaat, kan de iPad ook HDR-opnamen maken en kan via eveneens een API met 60 frames per seconde gefilmd worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘iOS 7 herkent gezichtsuitdrukkingen’
Sluiten