iOS 7: plat design, rijker kleurpalet, vernieuwde apps

Door: Guido - 139 reacties

Apple heeft tijdens de 24e WWDC de nieuwste versie van haar mobiele besturingssysteem gelanceerd: iOS 7. Voor het eerst nam Jony Ive de look & feel van iOS voor zijn rekening. En dat is te merken. De skeuomorfische vormgeving heeft plaatsgemaakt voor een flat design verrijkt met een nieuw kleurpalet. iOS 7 brengt diepte en orde.
iOS7-screens

Flat design
Het meest in het oog springende detail is de plattere vormgeving, het zogenaamde flat design. Er gingen al geruchten dat het nieuwe iOS een minimalistische uitstraling zou krijgen. Deze werden tijdens de keynote dus bevestigd. Je ziet minder gloss en schaduw dan voorheen. Het skeuomorphische design is weg. Zo zie je geen groen vilt meer in Game Center. Apple heeft alle iconen voorzien van een nieuw ontwerp op basis van een nieuw kleurenpalet.

Diepte: Lagen en 3D-effect
Ondanks het flat design heeft Ive toch diepte weten te creëren in iOS 7. In de vormgeving wordt veel gebruikgemaakt van lagen. De transparantie van de lagen zorgt ervoor dat je beter weet waar je je bevindt in de apps en zorgt voor diepte en levendigheid. Tegelijkertijd zorgt het gebruik van lagen voor orde. Daarnaast reageert het scherm op jouw positie. Hierdoor ontstaat een 3D-effect en dus veel diepte.

Tijdens de keynote werden 10 nieuwe en vernieuwde apps uitgelicht:

10 vernieuwde apps in iOS 7
10 vernieuwde apps in iOS 7

Control Center
Nieuw in iOS 7 is Control Center. Door vanaf onder naar boven te swipen krijgt je Control Center te zien. Daar kun je bij Airdrop, wifi en vele andere apps.

Multitasking
iOS 6 bevatte natuurlijk al multitasking, maar Apple heeft deze functionaliteit in iOS 7 naar een nieuw niveau getild. Multitasking is er nu namelijk voor alle apps en met verbeterde batterijduur. Door de intelligentie van iOS 7 worden veelgebruikte apps als zodanig herkend. Het besturingssyteem zorgt ervoor dat deze apps up-to-date zijn als je ze weer opent. De updates van de app vinden dus plaats op de achtergrond. Daarnaast is de weergave vernieuwd. Door te dubbelklikken op je home button navigeer je tussen openstaande apps.

Safari
De browser van Apple heeft een nieuwe fullscreen vormgeving. Daarbij kun je door van boven naar beneden te vegen terecht bij je zoekbalk. Ook de verschillende openstaande tabs worden niet meer naast elkaar weergegeven, maar onder elkaar. Waardoor je vernieuwd kunt scrollen in een strakkere vormgeving. Net als in OS X Mavericks is ook Safari in iOS 7 voorzien van Safari Keychain. Op die manier hoef je niet meer al je wachtwoorden te onthouden. Safari en iCloud doen dat voor je, en volledig encrypted.

Safari met vernieuwde fullscreen weergave
Safari met vernieuwde fullscreen weergave

Airdrop
Airdrop heeft zich van OS X ook verplaatst naar iOS 7. Zo kun je eenvoudigweg bestanden, zoals foto’s, delen met je vrienden en familie. Maar ook tussen verschillende devices, dus van iPhone naar iPad of Mac en vice versa. Dat gebeurt snel en encrypted.
Airdrop wordt ondersteund door iPhone 5, iPad mini en de 4e generatie iPad.

Camera app
De camera-app is net als alle andere apps voorzien van een nieuw Ive-sausje. Nieuw zijn het gebruik van filters. Heb je weer iets moois op de digitale gevoelige plaat vastgelegd? Met een druk op de knop kun je de sfeer en het gevoel van je foto aanpassen door middel van filters. Kortom, Instagram heeft er een nieuwe concurrent bij.

De Camera en Foto's App
De Camera en Foto’s App

Foto app
Bij Apple waren ze er zelf ook mee bekend: je Foto app die er erg rommelig en ongeordend uitziet. Met de nieuwe app wordt meer structuur gecreëerd. Foto’s worden ingedeeld in ‘Moments’ en voorzien van locatie en datum. Zo kun je makkelijk navigeren door momenten, maar ook door te categoriseren op jaartal. Dit herkennen we natuurlijk van iPhoto op de Mac. In de jaarweergave kun je het foto-overzicht ingedrukt houden en in een preview door de verschillende foto’s navigeren.

Foto’s zijn direct te delen via Airdrop, Mail, iCloud, Twitter en Facebook. Ook bestaat er Shared Stream, waarmee anderen de foto’s kunnen bekijken die je samen deelt.

Siri
Naast het nieuwe uiterlijk van Siri is de app ook voorzien van een vernieuwde vrouwenstem en heeft Apple een mannenstem toegevoegd. Daarnaast is Siri slimmer geworden. Het kan je laatste voicemail afspelen, helderheid aanpassen en bluetooth inschakelen. Twitter en Wikipedia zijn geïntegreerd. Ook zoekresultaten van Bing en foto’s zijn makkelijk op te roepen. De vernieuwde Siri is beschikbaar in Engels, Frank en Duits. Andere talen komen later dit jaar.

Siri: slimmer en mannelijker
Siri: slimmer en mannelijker

iOS in the Car
Dat de mobiele devices in steeds meer contexten worden gebruikt is duidelijk. Apple zorgt er nu ook voor dat iOS onderdeel wordt van je auto en onderdeel wordt van het scherm in je auto (als je die tenminste hebt). Zo kun je volledig handsfree telefoneren, muziek afspelen en navigeren via de Kaarten app door gebruik te maken van Siri. iOS wordt door enkele autofabrikanten ondersteund in 2014.

App Store
De App Store heeft een update gekregen. Apps worden makkelijker doorzoekbaar op leeftijdscategorie en zal dus erg populair worden onder ouders van jonge kinderen. Ook kun je apps zoeken op basis van locatie. Ben je in een bepaalde stad dan zullen apps worden gesuggereerd die daarop van toepassing zijn. Ook worden apps nu automatisch geüpdatet en zul je dus geen last meer hebben van een rood bolletje op het icoon van de App Store.

Muziek App en iTunes Radio
Als vaste app op je iDevice is de vormgeving van de Muziek App ook onder handen genomen en is iTunes Radio toegevoegd. In de Muziek App worden afbeeldingen van artiesten nu toegevoegd. Video’s en muziek van iTunes en iCloud komen direct in je bibliotheek. Als je je iPhone in landscape houdt dan kun je door de vernieuwe weergave van albums heen scrollen.

Nieuw is iTunes Radio dat vooral is bedoeld om nieuwe muziek te ontdekken. Je kunt muziek delen met anderen en zelf een radio station creëren op basis van je muzikale voorkeur. iTunes Radio is gratis met advertenties of advertentievrij met een abonnement op iTunes Match. iTunes Radio zal eerst beschikbaar zijn in de VS en pas later in andere landen.

iTunes Radio: de nieuwe manier om muziek te ontdekken
iTunes Radio: de nieuwe manier om muziek te ontdekken

Overige features
Tot slot is er nog een aantal andere vernieuwingen. Zo heb je de mogelijkheid tot hoge kwaliteit audiogesprekken via wifi met FaceTime audio. Notification sync zorgt ervoor dat als je eenmaal een notificatie hebt verwijderd, je deze niet meer hoeft te verwijderen op je andere device.

Met Activation Lock weet je zeker dat je device blokkeert indien iemand deze heeft gestolen. Als een dief Find my iPhone verwijdert, dan kunnen ze nog steeds niks met je device, omdat ie blokkeert.

Beschikbaar vanaf?
Voor ontwikkelaars is iOS 7 bèta vanaf vandaag beschikbaar voor iPhone. Bèta voor iPad wordt in de komende weken uitgebracht. In het najaar is iOS 7 beschikbaar voor iedereen en wordt ondersteund vanaf iPhone 4 en iPad 2.

Reacties

139 reacties
 • Profielfoto
  iMarkb

  Volgens mij zijn er ook nieuwe Time Capsules, of waren die er al langer?
  http://www.apple.com/nl/airport-time-capsule/

 • Profielfoto
  ruurdjaarsma

  Dat wordt sparen voor een nieuw iDevice… Maar wel heel indrukwekkend!

 • Profielfoto
  wouwout

  erg mooi, niet vernieuwend. Veel looks uit Windows Phone 8 en bepaalde looks uit Android, zoals Google Now.

 • Profielfoto
  Maurice Willems

  De features zijn zeer nice.
  De nieuwe looks vind ik persoonlijk niet zk mooi!!

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Er is inderdaad een redesign voor de Airport en Time capsule.

 • Profielfoto
  Makkiej

  pracht van een design, ik vind et top! kan niet wachten:D

 • Profielfoto
  Apple-is-the-Best-by-Arne

  Ik vind ios 7 prachtig het is geen kopie van wondows en android het is gewoon de stijl van design van nu ik had het eigelijk niet anders kunnen voorstellen trouwens op het eerste zicht erken je ios er in maar helemaal 2013 het is ook wel wennen omdat we het anders gewoon zijn

 • Profielfoto
  Needler

  Ik kan het niet geloven. Wat heeft Ive gedaan? Dit is echt te lelijk voor woorden. Dit is iOS voor pubermeisjes met gekleurde skinny jeans en bubbelkauwgom. Ik dacht dat die ‘mockups’ van 9to5mac nep waren. Ik moest al lachen om die lelijke icoontjes. Maar het is echt.

  Morgen word ik wakker en is er niets veranderd. Morgen word ik wakker en is er niets veranderd. Morgen word ik wakker en is er niets veranderd. Morgen word ik wakker en is er niets veranderd. Morgen word ik wakker en is er niets veranderd.

 • Profielfoto
  niew

  Ik vind het spuuglelijk. Het hangt ergens tussen windows (kleuren), android (gelaagdheid) en heeft weinig eigenheid. Jammer dat ze niet radicaal hebben durven zijn.

 • Profielfoto
  MacMiepje

  Kan niet wachten tot het beschikbaar komt!:heart:

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ik ben heel gelukkig met Apple, gewoon mooier maken dan het al was, gewoon slimmer en sneller ontwikkelen, zonder de commerciële drang tot het uitbrengen van 30 telefoonmodellen per jaar. Steve zou trots zijn.

 • Profielfoto
  One Less Thing

  …De vernieuwde Siri is beschikbaar in Engels, Frank en Duits. Andere talen komen later dit jaar.

  Wow!
  In het Nederlands mogen we hopen

 • Profielfoto
  StarDesign

  Nou daar gaat de dock, kan gelijk mijn iron man interface volledig veranderen

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Maar geen iPod touch 4th gen support. Jammer voor een product dat een paar weken geleden nog nieuw te kopen was:(.

 • Profielfoto
  farl4web

  Erg onder de indruk van dit prachtige nieuwe design! Goed bezig Apple!!(y)

 • Profielfoto
  Tuvok

  Ik had liever nieuwe features met de oude look. De look waar zo veel kritiek op was, vond ik juist erg prettig. Jammer, voor mij geen nieuwe iPhone meer.

 • Profielfoto
  StarDesign

  Maar als vormgever moet ik wel zeggen dat de nieuwe interface wel goed eruitziet. Ja de dock is weg zoals we hem kennen en dat vind ik jammer. Maar ik vind eenvoud in design altijd erg mooi en ik denk dat ios 7 daar best wel in geslaagd is.

  Het heeft wel diepte in tegenstelling tot 1 gelaagdheid van windows.

 • Profielfoto
  tomhhw

  Ik vind het wel een beetje stom dat hij geen ipod 4e generatie ondersteund

 • Profielfoto
  Angelo Rassin

  En niet te vergeten het Nederlands woordenboek!

 • Profielfoto
  Koning Frank

  Ik vind het spuuglelijk. Het hangt ergens tussen windows (kleuren), android (gelaagdheid) en heeft weinig eigenheid. Jammer dat ze niet radicaal hebben durven zijn.

 • Profielfoto
  StarDesign

  Wat ik wel jammer vind, is dat ze ios 7 alleen maar hebben laten zien op een witte scherm. Ik haat de witte schermen, kleur komt het mooist over op een zwarte omlijsting.

 • Profielfoto
  msetten

  Allemaal erg mooi. Maar waarom wordt AirDrop ook niet op de iPad 3de generatie beschikbaar gemaakt. Ik heb het gevoel dat deze 3de generatie gewoon achtergesteld wordt. Eerst al met de 4de generatie komen na een paar maanden en dan nu dit. Ik hoop dat ze zich nog bedenken.

  Ook heb ik net vorige 1Password voor mijn Mac en iOS aangeschaft. Misschien was die iCloud Keychain wel de reden dat 1Password in eens voor 50% te koop was. Eerst vond ik het wel een leuke aanbieding, maar nu …

  Maar ga iOS 7 toch snel testen op mij iPhone. Eerst een bug fixen in een app van mij.

 • Profielfoto
  andries

  TOP!

 • Profielfoto
  JeroenApple

  Volgens mij had het voor iPhone gebruikers in iOS7 control centre wel handig geweest als je 3G makkelijk aan en uit kon zetten, of zie ik nou iets over het hoofd?

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Qua functionaliteit en interactie schuift het meer op naar Android, en qua design en typografie meer naar Windows Phone.

  Een grote stap vooruit, maar nog steeds niet ‘the most advanced mobile OS’ zoals Apple zelf claimt.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Het is wel een beetje gay,…..

 • Profielfoto
  Sandermrt

  Egt geweldig!
  Heel nieuw hoofdstuk voor iOS!
  SUPEERR!

 • Profielfoto
  Hydræ

  De nieuwe features zijn erg gaaf, control center lijkt me erg praktisch, veel mooie verbeteringen, ik was gelijk erg enthousiast! Maar voor mij is de interface te kinderachtig. Hier kun je zakelijk niet mee aankomen. Ik vind kleur erg belangrijk, maar dit gaat te ver. Wat Needler zegt, de nieuwe interface voor de bubblegum generatie.
  .
  Het past wel weer bij Apple’s iPod, dus ergens snap ik het wel.
  http://www.apple.com/ipod-touch/

 • Profielfoto
  jkuifje

  iOS 7 = iOS voor kleuters?

 • Profielfoto
  computer space

  Rijk kleurpalet lijkt meer op het kleurpalet van een ZX Spectrum. Gewoon de maximale waarden bij RGB, ieder 0 of 255. Had wel wat subtieler gemogen.

 • Profielfoto
  msetten

  Ik ben ook nog wel benieuwd hoe dat intelligente multitasking gaat werken. Kan ook vervelend worden. Zo moet ik er niet aan denken dat telkens als ik naar de Twitter app ga deze bovenaan een geüpdate feed staat. Dan weet ik niet meer waar ik gebleven was. We zien wel.

 • Profielfoto
  JWB

  Ik hoop dat dit het laatste artikel is geweest waarin OMT het woord skeuomorfische heeft gebruikt…

 • Profielfoto
  Facundo

  Het lijkt OS 7 wel. Waar blijft de tijd.

  Ook worden apps nu automatisch geüpdatet en zul je dus geen last meer hebben van een rood bolletje op het icoon van de App Store.

  Ik mag toch hopen dat dit is uit te zetten. Het is het afgelopen jaar in de mode geraakt om apps bij een update steeds verder uit te kleden. Daar houd ik toch liever zèlf de controle over.
  En ik mag hopen dat dat vervloekte GameCentre me niet steeds ongevraagd blijft inloggen bij elk spelletje Bejeweled of Solitaire.

 • Profielfoto
  Rtaal

  Ik dacht dit ik een fanboy was, sorry maar het design van deze versie van iOS is bijna om van te gaan huilen, het heeft alle features die ik wil, het werkt allemaal zeer waarschijnlijk maar het ziet er werkelijk waar niet uit…. Wat zien jullie in deze versie van iOS? Wat maakt het design hiervan zo mooi? Ik noem dit geen simplicity meer en ik ga hier niet eens naar updaten waarschijnlijk. Mijn iPhone is laatst gestolen en mijn vader kon zijn abonnement verlengen bij KPN en ik mocht een nieuwe telefoon kiezen. Ik heb voor de HTC one gekozen en met deze update geen moment spijt. Ik ben een iPhone 5 kwijt geraakt die ik 3x per dag aan het opladen was. Sorry dit is gewoon triest voor een telefoon van 700 euro. En nu aankomen zetten met: “all day battery life is very important on mobile devices”. Ik heb het gehad met Apple. Ik heb een 27” iMac van 3000 euro hier voor me staan en een MacBook Pro 15” van 2011 toen 2500 euro en dat zijn fantastische producten maar iOS is het volledig aan het verliezen. Ik ben zeker een hele lompe apple fanboy geweest en stond het merk zowat te verdedigen maar ik ben het nu zat met Apple.Ik vind Android ook niks maar de batterij van de HTC one gaat wel een dag mee en is rete snel. Ik vond iOS zo mooi vanwege zijn simpelheid en nu is het een halve Android / WP7 look-a-like en is het hele design naar de klote. Zo jammer….

 • Profielfoto
  iFlorens

  Het is wel een beetje gay,…..

  Tegenwoordig is het mogelijk om achtergronden te veranderen.

  Stiekem hoop ik wel dat er ooit nog een zwarte versie van uit komt, maar de witte is ook zeker mooi. Op een paar icoontjes na vind ik het echt super. Het heeft misschien wat weg van andere systemen, maar dit is gewoon de trend tegenwoordig. Kan je niet omheen.

 • Profielfoto
  msetten

  Het uiterlijk vind ik wel lekker strak. Het kleurenpalet ben ik nog niet uit. Maar het nieuwe nieuwsstand icoon vind ik echt Lelijk (met hoofdletter L). Deze lijkt wel door iemand met geen grafische vaardigheden te zijn ontworpen. Hopelijk veranderd deze nog.

 • Profielfoto
  koen

  De developers website is compleet onbereikbaar.:sad:

 • Profielfoto
  zepkleiker

  De developers website is compleet onbereikbaar.:sad:

  Als jij nu eens ophoudt te ⌘-R’en kan ik er eens bij.;-)

 • Profielfoto
  iQuinten

  Dit is voor mij nou echt een reden om geen iPhone meer te kopen! Echt dit is toch doodzonde? Ik had gehoopt op een strak en mooi design, dit is meer voor meiden. Het heeft ook erg de look van Symbian Belle.
  .
  Dit is voor mij de eerste reden om geen iPhone te kopen als er geen optie komt om het aan te passen

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  wie zegt dat 3D uit is? Jony heeft er het een nieuwe weg ingeblazen. Ik ben erg benieuwd.

 • Profielfoto
  Dickdewit

  Vind het design niet echt geweldig. Wat was er mis met het oude design van apps. Dat realistische vond ik juist wel mooi. Kleurenpallet ook niet om naar huis te schrijven. Eindelijk een controle center om bepaalde functies snel in of uit te schakelen. Hebben ze eindelijk durven toe te voegen. Safari ziet er mooi uit.

 • Profielfoto
  koen

  Als jij nu eens ophoudt te ⌘-R\’en kan ik er eens bij.;-)

  Als de fanboys die geen developer zijn daar nu eens mee ophouden.:twisted:

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Misschien zal thema’s een goede feature zijn.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Als ik er nog een keer naar kijk…. het is eigenlijk best wel mooi.
  Ik raad je aan de iOS 7 gallery op apple.com te bekijken. Daar zie je de plaatjes naast elkaar.
  De weer app lijkt erg op die van Yahoo! Bijna een kopie.
  Erg fijn dat er een settings snelmenu is.
  Leuk van het delen via AirDrop. Ben benieuwd of dat werkt… of alleen als je op zelfde WiFi zit?
  Wel allemaal erg wit: is dat niet slecht voor de batterij duur? (zwart was toch zuiniger?)
  En @Rtaal: als je HTC zo geweldig vind, wat doe je hier dan, ga lekker met je HTC spelen. (PS HTC betaald Apple voor ieder toestel dat ze verkopen, ivm het design dat ze gebruiken)

 • Profielfoto
  Wesdegroot

  Eerst testen dan zeuren Apple is onvoorspelbaar, misschien valt het reuze mee, hopelijk doet de dev site het morgen weer, Apple neem meer capaciteit of mirror eens:p

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Hoe langer ik er naar kijk hoe mooier het wordt!!:)

 • Profielfoto
  THX-1138

  Justin-Bieber-meisjes-looks. Als volwassen vent ga je daar niet mee lopen.

 • Profielfoto
  Ross

  Prachtig!

  Sommigen zullen er aan moeten wennen. Net als al die lui die zeiden dat de iPhone 5 te licht was!!! Hier is zo lang over nagedacht. Denk je dat iedereen het design in een paar minuten vat? Give it time.

  Dan nog zullen er altijd mensen zijn die het nooit zullen snappen.

  Windows te veel text dus minder snel herkenning. Wel leuk geprobeerd.
  Android blijft gewoon een rotzooi en echt niet doordacht.

  Maar ieder zijn mening.

 • Profielfoto
  THX-1138

  PS.. Steve ga me net door dat hij zich weer ’s een keertje in z’n graf had omgedraaid.

 • Profielfoto
  LdeV

  Wat een azijnpissers hier zeg.
  Eerst vond zo ongeveer iedereen dat Apple niet innoverend genoeg meer was, en nu hebben ze iets ENORM veranderd, is ’t weer niet goed?

  Ik vind het er zelf erg gaaf uitzien. Vooral het doorzichtige, blurry effect ziet er mooi uit.
  Het ziet er nu misschien wat ‘meisjesachtig’ uit, maar dat is zo weg als je de achtergrond verandert.

  Ben ook erg blij dat het nog op iPad 2 en iPhone 4 werkt.

 • Profielfoto
  Facundo

  Justin-Bieber-meisjes-looks. Als volwassen vent ga je daar niet mee lopen.

  :lol: (y)

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Zou het een hit gaan worden om dat meisje dat tegenover je zit in de trein een foto van jezelf te sturen via AirDrop? lol

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Als de fanboys die geen developer zijn daar nu eens mee ophouden.:twisted:

  Ik neem aan dat je mij daar niet mee bedoelt?;) Heb namelijk meerdere apps in de store.

 • Profielfoto
  Rtaal

  @Swiftly,

  Hoe kortzichtig kun je zijn. Zoals ik al zeg, ik ben groot apple fanboy en ik heb werkelijk alles van hun, Apple TV’s, iPod’s, iPhone’s, Mac’s, Airport expresses, dock’s in overvloed, kabeltjes je kunt het zo gek niet verzinnen of ik heb het van ze. Ik zeg dat ik de iPhone 5 ronduit klote vind vanwege de absoluut gare kut batterij. Ik vind iOS 6 geweldig en nog steeds, ik kan niet zeggen dat iOS 7 echt mooi is en ik vind dat ze teveel verschillende kleuren erin terug laten komen. Apple claimde altijd simplicity en strakheid. In mijn optiek is dit met zwart en wit/zilver. zoals bij iMac’s en MacBook’s dat het geval is. Zo’n super mooi design en nu is het net een kinder telefoon van de Intertoys. iPhone’s worden ontzettend veel zakelijk gebruikt en met een UI als deze komt dit niet zo professioneel over om eerlijk te zijn. Verder zal het mij worst zijn of HTC, apple betaald vanwege het design gebruik. Als ik een betere telefoon krijg voor minder / even veel geld dan is de keuze voor mij snel gemaakt. Ik mis de iCloud integratie maar daar weegt een batterij bij mij aardig tegenop. Ik wilde jullie daar slechts mijn perspectief over geven en als je daar iets op aan te merken hebt, doe dit dan met een fatsoenlijk argument aub en niet: ga gewoon met je HTC spelen en pleur op….

 • Profielfoto
  Ce

  Het design doet me een beetje aan eerdere MIUI skins (hadden als oorspronkelijk doel het zo veel mogelijk kopieren van de Apple look) denken, erg “oosters” getinte thema’s voor een speciale android versie. Ik vind het niet mooi, té smaak gevoelig. Pasteltinten en wit voeren de boventoon. De vernieuwingen in het OS zelf spreken mij wel aan, maar omdat het oog meebeslist denk ik niet dat ik opnieuw voor een iPhone ga.
  @Marco.nl dat Siri ook in andere talen beschikbaar zal komen was ook de boodschap tijdens de introductie, begin 2012. Ik denk dat een Siri versie die ook NL kan pas ergens medio/eind 2014 zal komen.

 • Profielfoto
  essiw

  Ik vind alles mooi, behalve de icons en het doorzichtige. De icons zien er naar mijn mening niet uit, en hadden ze beter gewoon de oude kunnen gebruiken. Aan een doorzichtige achtergrond heb je ook 0,0. De rest is top.

 • Profielfoto
  Jeremyboy16

  ik heb ook zo iets van ”hoe langer je er naar kijkt hoe mooier die wordt” aan t begin had ik zoiets van wat is dit nou weer, maar nu vindt ik het toch super mooi.
  en het lijkt echt niet veel op android of windows phone hoor dat valt echt reuze mee.

 • Profielfoto
  Logan Legend

  ik kan niet wachten tot herfst zodat ik het op mijn iphone 4 8GB kan installeren:smile:

 • Profielfoto
  bArtificial

  Ben echt fan van dit soort vormgeving. Really nice. Ook fijn dat ze eindelijk eens gekeken hebben naar de meest populaire jailbreak tweaks.
  Innoverend? Mwa. Prettig? Ja!

  Overigens, security lock is een erg goede feature!

 • Profielfoto
  koen

  Als de fanboys die geen developer zijn daar nu eens mee ophouden.:twisted:

  Ik neem aan dat je mij daar niet mee bedoelt?;) Heb namelijk meerdere apps in de store.

  Vanzelfsprekend:smile:

 • Profielfoto
  Verwijderen

  @Rtaal
  De telefoon (hardware blijft gewoon zwart/wit/zilver hoor. En op dit moment hebben app iconen al verschillende kleuren.
  Welk app icoon vind je er kinderachtig uitzien? En,…zelfs als er een paar zijn, die vallen in het niet tussen al de apps die je op je iPhone hebt. Dus ik denk dat je juist niet kortzichtig moet zijn en het geheel in de praktijk moet zien.
  Het is een stuk witter geworden allemaal. En volgens mij is alles ook een stuk meer basic. Minder stiksels enzo. Dus dat is exact wat je wil.

 • Profielfoto
  mcloud

  Het is wel een beetje gay,…..

 • Profielfoto
  martinbats

  LdeV 6 minuten geleden
  Wat een azijnpissers hier zeg.
  Eerst vond zo ongeveer iedereen dat Apple niet innoverend genoeg meer was, en nu hebben ze iets ENORM veranderd, is ‘t weer niet goed?

  Ik vind het er zelf erg gaaf uitzien. Vooral het doorzichtige, blurry effect ziet er mooi uit.
  Het ziet er nu misschien wat ‘meisjesachtig’ uit, maar dat is zo weg als je de achtergrond verandert.

  Ben ook erg blij dat het nog op iPad 2 en iPhone 4 werkt.

  Jeremyboy16 21 seconden geleden
  ik heb ook zo iets van ”hoe langer je er naar kijkt hoe mooier die wordt” aan t begin had ik zoiets van wat is dit nou weer, maar nu vindt ik het toch super mooi.
  en het lijkt echt niet veel op android of windows phone hoor dat valt echt reuze mee.

  Mee eens! Als grafisch vormgever kijk je toch naar alles bij elkaar… en alles bij elkaar ziet er zo gelikt uit! Achtergrond: misschien lelijk. Icoontjes: misschien te plat. Stijl teveel Android/Windows: Misschien wel. Maar als je het geheel bekijkt, past alles prima bij elkaar. Eenmaal ermee aan de slag te zijn, ben je zo weer verkocht. Great job(s) Apple!

 • Profielfoto
  deSpaanseRente

  Pech voor iedereen die dit lelijk vind, erom zeuren gaat er niks aan veranderen. De nieuwe GUI is een feit.

  Ik vind hem enorm veel beter dan hoe het ervoor was, en heb door de nieuwe GUI in combinatie met het uitgebreide control center eindelijk een reden om hem niet meer te hoeven jailbreaken.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Het is wel een beetje gay,…..

  Ja, dat was mijn eerste indruk. Later zag ik meer.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Volgens mij ziet het er ook heel anders uit bij een zwarte iPhone

 • Profielfoto
  159_nikki

  het begint er een beetje op te lijken dat als je een witte iphone hebt dan worden de randen en knoppen een witte look en als je een zwarte iphone hebt een zwarte look.
  of kan je bijvoorbeeld instellen of je witte of zwarte look neemt?

  zou wel gaaf zijn…??

 • Profielfoto
  Iphone13

  Waarom wordt maps niet gebruikt in iCloud? Ik zou het fijn vinden als ik op mijn iPhone een bestemming in toets, en dan die route gelijk op mijn iPad in de auto zie. Ook alle routes gewoon doorsturen met iCloud (alles wat je ooit hebt ingetypt). Jammer maar ja

 • Profielfoto
  VeRCEttY

  Allemaal leuk en aardig maar je kunt pas een mening vormen als je het hebt uitgeprobeerd. Daarin zit mijn grootste kritiek: een heel jaar niets nieuws van Apple, nu er iets nieuws is, is het alleen nog verkrijgbaar in beta??

  DIT NAJAAR?

  Doet me aan Sony denken met hun prachtige playstation 4 die nog geen hond heeft gezien en de fantaaaastische Xbox One “ooit verkrijgbaar” en Google glasses zó innovatief dat iedereen twijfelt of het er uberhaupt wel komt.

  Mijn altijd rotsvaste vertrouwen in Apple heeft dit jaar (voor het eerst sinds 1984) een flinke deuk opgelopen. Misschien was het einde van Jobs inderdaad het einde van Apple.

  Ik heb in ieder geval een nieuwe woord geleerd vandaag: “skeuomorphisch”. wow. je moet de kleine dingen waarderen in het leven.

 • Profielfoto
  Rtaal

  @swiftly,

  Dat zijn in ieder geval al fatsoenlijkere argumenten. En ja de hardware blijft wit zwart maar daar moet de OS ook wel een beetje bij passen. Dit is dan wel niet helemaal het geval bij Mac’s maar toch past het meer bij het design van de Mac omdat het allemaal zo duidelijk georganiseerd staat.

  Verder vind ik de icoontjes van de foto’s app, notities, gamecentre, newsstand, passbook etc allemaal veel te kleurrijk en kinderlijk.

  Het is logisch en dat is precies wat apple wil. Een duidelijk plaatje wat de bedoeling van de app schetst en het idee is fantastisch maar ik vind het er gewoon niet mooi uitzien. Het zal deels ook wennen zijn maar ik vind het niks hebben en zie mezelf niet snel terug gaan naar iOS op deze manier. Om eerlijk te zijn wilde ik terug van Android naar iOS als ik klaar zou zijn met deze HTC one omdat ik Android gewoon te vol vind en onoverzichtelijk maar met deze update twijfel ik om bij Android te blijven. Gewoon omdat het totaal niet professioneel overkomt en ik dit wel echt zoek. Ik vind dit gewoon te kinderlijk en niet volwassen genoeg om mijn dagelijkse telefoon te zijn…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het is mij erg meegevallen. Icoontjes wat simpeler, platter en soms lelijker. Maar misschien moet het wennen en er zijn ook veel dingen in het design die veel mooier zijn. De simpele interface, de intuïtieve navigatie en de nieuwe vorm van diepte. Vooral de vele nieuwe gebruiksmogelijkheden vind ik een enorme winst. Het swipen en multitasken tussen actuele apps daar ga ik nog het meeste plezier aan beleven. Hoe kom ik zo snel mogelijk aan een beta versie?!!

 • Profielfoto
  Rtaal

  OS, niet telefoon maar goed je begrijpt wat ik bedoel te zeggen.

 • Profielfoto
  koen

  Hoe kom ik zo snel mogelijk aan een beta versie?!!

  Dev account kopen. Kost je $99.

 • Profielfoto
  jackybe67

  MacAanZee,

  gewoon je UDID later registreren (kost rond de $ 8) en dat de beta downloaden.

 • Profielfoto
  rickyyy9

  Ik weet niet wat iedereen zeurt over die kleuren, ik vind ’t ook niet erg mooi, maar dat is de wallpaper die overal naar voren komt, verder zijn de iconen erg kleurig, maar daarnaast is alles enorm strak met juist niet zoveel kleur. dus de wallpaper zal al een hoop doen met betrekking tot de ‘kinderkleurtjes’..

 • Profielfoto
  Verwijderen

  @Rtaal
  Ik raad je aan om hier te kijken: http://www.apple.com/ios/ios7/features/
  Het ziet er beter uit.
  Ik denk ook dat het afhangt van het achtergrondje, die ziet er een beetje kinderachtig uit. Die kun je gewoon vervangen.
  Die iconen,…ik beken, ik vind ze ook niet allemaal even mooi. Maar wat ik al zei, die allen in het niet tussen de iconen van alle andere apps.
  Waar het om gaat. De werking van een icoon met daar achter een stukje software dat je door erop te klikken start, blijft het zelfde. Om nu een telefoon af te schrijven om dat er een paar standaard apps een simpel icoontje hebben vind ik een beetje makkelijk.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Koen en Jackybe67: dat scheelt nog al: Dev account kopen voor $99 of UDID registreren voor €8 en dan downloaden. Wat is het nou, of kan het allebei of geeft het verschillende mogelijkheden. Kan het op Apple.com dat registreren? Ik zag gisteren een link naar een website op OMT maar kan het niet meer vinden, er is zoveel gebeurd! Het downloaden van de beta (met invullen van code of zo?) gebeurt waarschijnlijk via Apple.com of ook direct vanaf iPhone?

 • Profielfoto
  marquez

  Het is wel een beetje gay,…..

  Gay als in: super, fantastisch, mooi, leuk, geweldig?

  Toch altijd weer jammer als dit woord negatief wordt gebruikt.

 • Profielfoto
  iSponge

  ‘k heb heel wat dozen tissues nodig gehad vanavond om het kwijl af te vegen… Kan niet wachten tot iOS7 eindelijk beschikbaar komt:D En nu na het zien van iOS7 vind’k het huidige uiterlijk toch wel lelijk eigenlijk:P

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Ik vind het persoonlijk erg netjes. De meeste dingen vind ik ronduit mooi.
  De kleurtjes zien hier en daar iets TE zuurstok, maar ik vind het ook niet storend. Modern, fris. Overzichtelijk.

  Ik vind al jaren dat de interface van OS X een bende is. Er lopen wel 4 a 5 filosofieen over interfaces door elkaar. Brushed metal, skeuomorphic, glas, zwart/wit etc. In iOS was dit ook het geval. Niet consistent.
  Dat is nu opgelost: EINDELIJK!

  En sja, over smaak valt niet te twisten ;). Feit is wel dat een update hard nodig was na 6 jaar hetzelfde.

 • Profielfoto
  tomc

  ik vind het er persoonlijk heel mooi uit zien alleen vind ik ook dat het er wat meisjes achtig uit ziet met al de kleurtjes maar geloof mij ik heb met ps het startscherm van iOS 7 eens op een zwarte iphone geplakt en het ziet er al stukken mannelijker uit.

 • Profielfoto
  Mstel

  De iconen doen me aan ‘Nijntje aan zee’ denken. Mooie zuivere vormgeving, als van Dick Bruna, maar misschien een beetje kinderachtig.

 • Profielfoto
  aukem

  eerste indruk van iconen… niet zo mooi, maar het zal wel wennen…. Ook voor iPod 4′ ?

 • Profielfoto
  tomc

  Ook voor iPod 4′ ?

  neen, die werkt al traag genoeg

 • Profielfoto
  KevinKrill

  Even afwachten. Als je de wallpaper wijzigt naar een gewone foto is de hele interface anders en niet zo overdreven gekleurd. Icons zien er goed uit en de UI is flink verbeterd. Apple maakt hiermee wel een inhaalslag op google.

  Geloof me… Met je eigen vertrouwde wallpaper ziet het hele iOS er anders uit.

 • Profielfoto
  Aidovive

  Zie ik het goed en is de provider-naam linksboven verdwenen?

 • Profielfoto
  jackybe67

  MacAanZee,

  je hebt een PB.

 • Profielfoto
  santi

  Blij dat ik mijn 5 aan mijn vrouw heb gegeven zelf ben overgestapt naar Windows Phone. Anders was ik zo te zien ook opgestapt maar dan op Android en onvrijwillig. Want daar lijkt iOS7 wel heel erg op.

  Overigens vind ik het woord gay gebruiken als je iets niet bevalt echt superstom.

 • Profielfoto
  Loek1991

  Kan iemand me vertellen waar die icoontjes van Foto’s en Gamecenter op slaan? Wat verschrikkelijk lelijk.

 • Profielfoto
  recoiller

  Gay als in vrolijk. Ik vind de kleurtjes ook soft en een beetje meisjesachtig maar ik zal er wel aan wennen. Ik ben blij dat het iOS niet meer zo oud lijkt ten opzichte van Windows 8.
  .
  Volgens sommige mensen zou de iPhone voor oudere mensen zijn tegenwoordig (ik heb die beleving helemaal niet, ouderen hier kiezen voor een grote pannenkoek van Samsung voor de grote cijfers op het grote scherm). De teksten zijn minder goed leesbaar en daarmee is het ook minder geschikt voor ouderen.
  .
  Airdrop en activation lock zijn voor mij killer features waarom ik meteen iOS 7 wil hebben. Ook iCloud syncen van wachtwoorden is een belangrijke functie.
  .
  Beter doorzoekbaar maken van de Appstore werd ook tijd. Je kon alleen op titel of ontwikkelaar zoeken. Trefwoorden of titels met een typefout waren geen optie..

 • Profielfoto
  Prozei

  De details zijn verbluffend.
  Het klokje werkt eindelijk(y)

  activation lock, eindelijk een goede diefstal beveiliging voor onze idevices. iphones zijn nog steeds een hot item voor dieven. nu hopen dat iedereen deze functie gaat gebruiken.
  want als de meeste gebruikers dit niet gaat gebruiken dan heeft het nog steeds geen afschikkende en preventieve werking. dieven moeten gewoon bij elke iphone die ze stelen van een koude kermis thuis komen.

 • Profielfoto
  PMvM15

  Allemaal leuk en aardig, maar we moeten verdomme wel 6 maanden wachten voordat we er eindelijk weer mee kunnen werken. Gaat echt helemaal nergens over. Als ik sommige reacties al lees van mensen die er amper van kunnen slapen. Wat een grap! Bijna alles is nog lang niet verkrijgbaar. Alleen de Mac Air.

  Nu komt er een nieuwe Siri?! Waar blijft verdomme de NL vertaling? Maak eerst eens iets af voordat je weer met iets nieuws komt. En weer pas in 3 talen…. En de rest dan weer?

 • Profielfoto
  INCTRL

  Tjsesus, de dock is er min of meer dus ook uitgesloopt?:shock:

 • Profielfoto
  Brainalyser

  Dat safari icoon is wel asociaal lelijk, wow. Verder vind ik het wel erg futuristisch ogen, misschien zelfs een beetje te, maar dat zal wel wennen zijn…. Hoop ik.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Ziet er erg goed uit, en als we door de nieuwe look ook nog een zooitje azijnzeikerds zien overstappen naar Windows, dubbele winst.:p

 • Profielfoto
  Romper

  …Tsja, het blijkt anno nú toch wel héél moeilijk om vernieuwend te zijn en te blijven en de toon aan te geven zoals vroeger. Inmiddels, met zoveel concurrentie die je ook nog ‘ns links en rechts voorbij schiet software/interface technisch rest niet anders dan “blij” te zijn met dit andere “smoel” van iOS. Het kan altijd broerder maar ook veel slechter natuurlijk. Zou bijna willen zeggen ’t kan nooit slechter als die gedateerde ‘handel’ wat we nú hebben…
  Laat maar komen, die 7…kan dóórgaan!!…

  @Pete.Z Eens !!

 • Profielfoto
  josenmarjelle

  Echte super geweldig echt apple. Er word geschreven dat er looks zijn van windhoos en android. Moehwaaaaa laat me niet lachen. Hier kan windhoos en android alleen maar van smullen.

 • Profielfoto
  markmulder1982

  Werkt fantastisch mooi! Alleen mis wel spotlight, om door mn tel te zoeken, kan vanuit berichtencentrum niet meer tweeten en facebooken:-(

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Ik snap dat gezeur niet helemaal, het is toch gewoon goed? Krijg je wat nieuws ben je nog niet blij.

 • Profielfoto
  puccini

  Het gaat er nou niet bepaald op vooruit dat nieuwe flat design, ziet er nu erg goedkoop uit. lijkt wel een speelgoed telefoon geworden.

  Jammer!

  Hoop niet dat dit design in alles van Apple wordt doorgevoerd!

 • Profielfoto
  Jochemz

  Ik vindt het er toch wel wat vrouwelijk/meisjes achttig uitzien puur uiterlijk dan, Misschien dat dit deels komt omdat het een witte iPhone met een redelijk lichte achtergrond is. het lijkt wel wat goedkoop… zal wel even wennen zijn.
  Ik snap alleen de Safari icon totaal niet! spuug lelijk!

 • Profielfoto
  sedikit

  Ik ben bang, dat als je dit ontwerp, dit soort “meisjeskamer-behang”, echt mooi vindt, je blik belemmerd wordt door de goedpraat-waas van de gelovige. En vanaf nu nóóít meer Windows, Samsung en al die anderen bekritiseren vanwege hun “design”. Wat mooi was is om zeep geholpen.

 • Profielfoto
  JohnHenry

  Opzicht wel fris en nieuw.
  Maar ohohoh wat is het lelijk, de iconen dan en dan vooral de kleurstelling dammm.

  Verder is het nog steeds iOS, iconen op een scherm thats it.

  Daarnaast vind ik het lelijk dat ALLES wit is, alle menus, alle apple apps zijn wit.
  Erg leuk maar snachts is dat helemaal niet fijn werken.
  Ik hoop dat ze dan ook met een donker thema komen, en dat je kan afwisselen.
  Ook hoop ik dat ze de kleurstelling aanpassen voor de final release.

 • Profielfoto
  TypeWriter

  Ik ben benieuwd of de kaarten app nu eindelijk weer eens bruikbaar wordt.

  En dan bedoel ik niet of de bushalte in Lutjebroek op de juiste plaats staat maar veel simpeler: de huidige kaart is in de auto onleesbaar.

 • Profielfoto
  JohnHenry

  Niet dat io6 er heel zakelijk uit ziet, maar hier kun je toch al helemaal niet mee op je werk verschijnen ?

 • Profielfoto
  ffgezellig

  Wat een rare reacties allemaal…..wat maakt het nu uit wat je zakelijk voor iconen op je telefoon heb staan.

 • Profielfoto
  chatsmit

  Yesss Miui 5 wordt eindelijk beschikbaar voor iPhone

 • Profielfoto
  Robbie122

  Werkt fantastisch mooi! Alleen mis wel spotlight, om door mn tel te zoeken, kan vanuit berichtencentrum niet meer tweeten en facebooken:-(

  Spotlight weg? Dat heb ik nog gewoon hoor! Veeg met je vinger naar onderen midden in het scherm als je op je home scherm staat. Daar is Spotlight:D

 • Profielfoto
  McNismo

  Zoals altijd: GEWELDIG!!

 • Profielfoto
  MarvLes

  wat me opvalt in reviews over ios 7 is dat iedereen opeens in de eerste plaats valt en jankt over icoontjes alsof ze allemaal design-userinterface-experts zijn, maar niet over de nieuwe functionaliteiten en verbeteringen, maar tsja je iPhone-scherm moet er ook goed uitzien hé als je uitgaat geloof ik.. hilarisch.. iOS 7 is overall brilliant

 • Profielfoto
  Disser24

  Jammer dat we nog geen iPad versie hebben kunnen zien. Is zeker nog niet af….

 • Profielfoto
  krazzer

  Ik vind dit echt een hele verfrissing van iOS! Ik vind niet alle icoontjes even mooi, zoals die van safari is een beetje erg plat, maar de meeste zijn wel beter.

  Vooral de Apps zelf zijn een stuk frisser geworden, veel meer gebruik van het volledige scherm, mooie achtergrond animaties en af van het standaard ‘dikkige’ oude systeem.

  Mijn gevoel zegt wel als ik het zo zie dat het niet allemaal even overzichtelijk is, maar dat zal vooral in de praktijk gaan blijken, zoals ik wel vaker bij Apple producten merk, het ziet er allemaal wel leuk enzo, maar als je het een tijdje gebruikt ga je het pas echt waarderen, zo ook hoop ik in iOS7!

 • Profielfoto
  iQuinten


  Symbian belle, al een paar jaar geleden van de markt gehaald omdat het design niet aansloeg… look a like?

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Ik vraag me af of de interface zwart is op een zwarte iPhone…

 • Profielfoto
  Pokerface

  Tja, ik weet nog niet wat ik er van moet vinden. Er zitten mooie en minder mooie dingen tussen. Sommige icoontjes zijn te plat (Safari), andere zien er prachtig uit. Hoe de gelaagdheid werkt kan ik pas beoordelen als het op m’n telefoon staat. De apps zelf zien er wel beter uit. Een OS kan niet in een klap 100% beter worden, dat gebeurt in stapjes. Ik denk dat dit een goede stap is maar dat er nog meer stappen gezet moeten worden. Ik ben benieuwd.

 • Profielfoto
  INCTRL

  Vond het in eerste instantie helemaal niets, maar na het promotiefilmpje te hebben gekeken vind ik het wel steeds mooier worden, vooral die iconen die over de achtergrond zweven als je je iPhone beweegt:

  http://www.apple.com/ios/ios7/

  impressive!:shock:

 • Profielfoto
  INCTRL


  Symbian belle, al een paar jaar geleden van de markt gehaald omdat het design niet aansloeg… look a like?

  Komt niet eens in de buurt. Je vergelijkt statische screenshots.

 • Profielfoto
  Mona

  Pfff, enorm wennen hoor! De app-pagina’s zien er verzorgd en helder uit. Bij de icons heb ik uiterst gemengde gevoelens; ik heb het gevoel alsof ze nog niet ‘klaar’ zijn, dat ik naar een eerste schetsfase aan het kijken ben. Ook de kleuren zijn wat mij betreft te ‘hard’ en ogen ‘bubblegum-achting’. Ik denk dat Sir Ive puur vanuit zijn gevoel voor minimalisme kijkt. Wat op zich goed is, getuigen zijn industriële ontwerpen. Echter, het ontbreekt in dit UI-ontwerp aan ‘gevoel’, waardoor het in mijn ogen te kil en onpersoonlijk wordt.

  Stiekem hoop ik dat ze er nog ‘even’ heel goed naar gaan kijken alvorens ze het uit de bèta-fase halen. Ik ben alleen bang dat ze dat waarschijnlijk al gedaan hebben.

 • Profielfoto
  INCTRL

  Ik denk dat je mening volstrekt anders is als je iOs7 straks in je handen hebt Mona. En als je het persoonlijk wilt maken zet je er een foto van je vriendje en/of baby (ik geef maar een voorbeeld) op de achtergrond die dan episch meedraait met je telefoonbewegingen terwijl de iconen er parallax overheen schuiven.

 • Profielfoto
  kornexz

  Voor diegene die het te “meisjesachtig” vinden. Probeer eens een eigen achtergrond afbeelding:
  .

  .

 • Profielfoto
  INCTRL

  Ik zag dat de clock app ook realtime meeloopt. Beetje overbodig maar wel leuk.

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Ik heb het idee dat iOS7 mooier is op de witte iPhone…

 • Profielfoto
  mehmetkursun

  problemen met dowloaden vn ios7 …
  iemand bekend?

 • Profielfoto
  IOS dude

  “In het najaar is iOS 7 beschikbaar voor iedereen en wordt ondersteund vanaf iPhone 4 en iPad 2.”

  En iPod touch 4g??
  Op de keynote zag ik hem er niet bijstaan maar op een andere site dan weer wen dus wat is het nu??

 • Profielfoto
  IOS dude

  Sorry, nu ook op apple site ontdekt dat mijn iPod niet meer ondersteund word:(
  Snap alleen niet goed waarom: buiten het RAM geheugen is de iPod vrijwel identiek aan de iPhone 4 dus waarom hebben ze hel eruit gegooid??

 • Profielfoto
  Chillie

  Diepte, lagen en 3D effect werken allemaal niet op de iPhone 4. Zonder die transparency effecten wordt t wel heel flat allemaal. En mappen zijn extreem lelijk met een solid licht grijze background. Ik hoop dat die transparency nog wel beschikbaar komt voor de iPhone 4.
  .
  @mehmetkursun Apple servers waren overbelast. Ik heb mijn IPSW gewoon van Mega.co.nz getrokken ondanks dat ik wel een dev account heb.

 • Profielfoto
  sanderrr

  @IOS dude het ram geheugen…

 • Profielfoto
  Bart Vossen

  Allee dan moeten we nog een nieuwe auto gaan halen ook. xP

 • Profielfoto
  ReusVRotterdam
 • Profielfoto
  JohnHenry

  Oke dat is al beter met een donkere achtergrond.
  Maar goed ik pleur die apps toch in een map want ze zijn niet om aan te gluren.
  Vooral de kleuren staan me totaal niet aan, veeeeels te fel allemaal.

 • Profielfoto
  PH-SKY

  Windows Phone & Android made out, en dit is hun ongelukje, en Apple wilt er nog voor zorgen ook! Dag strak uniek en mooi uiterlijk wat pastte bij het uiterlijk van de hardware. Onoverzichtelijke lay out door dat dunne lettertype. verschrikkelijke foto app. Ik ben diep teleurgesteld en mis Scott Forstall nu al, want dit is inspiratieloos tot de derde macht.

 • Profielfoto
  marcelnijman

  Ik kan na een avondje spelen niet anders concluderen dan dat Apple met deze interface tegen zijn eigen richtlijnen in gaat. Alles lijkt namelijk op elkaar: labels, table cells, navigation bar, status bar. Alles heeft een witte achtergrond, en een dun font. Je raakt daardoor totaal het gevoel van context kwijt. En welke extra’s krijgen we? Een wiebelend lock screen. Walg. Wallpaper met animaties. Walg. Dat heeft allebei geen enkele nuttige functie. Apple heeft de serieuze gebruikers opgegeven en richt zich alleen nog maar op de lollie-zuigende massa, die verleid moeten worden met felle kleurtjes en beweging. Walg.

 • Profielfoto
  streeff

  Apple heeft goed naar Jolla gekeken, en het vervolgens eerder op de markt gebracht.

  Slim. Niet erg sympathiek.

 • Profielfoto
  ruurdjaarsma

  Moet er heel erg aan wennen. Ik vind het vooral jammer dat er straks zo’n verschil tussen iOS en OS X zit. Kijk bijvoorbeeld eens naar het deel-icon van Safari in beide systemen.

 • Profielfoto
  sallandsebeer

  Die icoontjes zijn ongelofelijk lelijk.
  Voor de rest is het wel leuk. Beetje wennen maar ja dat hoort erbij. Maar dat doe ik nooit aan die icoontjes.

  Die TC en Airport zijn ook zo’n mislukking. MacPro is wel mooi klein alleen net een pedaalemmer.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Met een andere achtergrond gaat het er iets anders uitzien, zeker, maar als straks developers hun icoontjes aanpassen aan de nieuwe stijl, dan staan we nog wat te wachten. Er mag best kleur zijn, maar dit is alles door elkaar.
  .
  Voor wie wil zien wat Jony nog meer heeft ontworpen
  Jony Ive Redesigns Things

 • Profielfoto
  BDM STUDIOS

  One More Thing: “We Bring You iOS7, Our Most Ugliest But Our Best Windows-and-Android-look-a-like EVER! #fail

 • Profielfoto
  chrisk

  Ik heb iOS 7 niet geïnstalleerd. Ziet er goed uit. Werkt goed. Op wat kleine fouten na. Zo is er een bug bij het berichtencentrum. Als je bij een app de instelling wilt veranderen zie je bij “geen – stroken – melding” geen tekening erboven.

  Verder werkt Airdrop niet met mijn MacBook pro. Iemand tips?

 • Profielfoto
  Dinkum

  Tering wat is het lelijk. Even gewacht met reageren om nog eens goed te kijken. Maar kan er nog steeds niet over uit. Tjonge jonge jonge. Echt afschuwelijk vind ik het. My First Sony gevoel geeft het mij. Of als de gekleurde stippen op instrumenten voor verstandelijk beperkten. Het veelgeprezen intuïtieve van Apple is compleet doorgeslagen naar het infantiele in mijn beleving.

  Mooie dingen gemaakt die Ive. Maar schoenmaker blijf bij je leest.