Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 juni 2013

Foxconn brengt eigen ‘iWatch’ uit

Foxconn, het bedrijf dat eigenaar is van de grote fabrieken in China waar Apple-producten worden gemaakt, heeft een eigen smartwatch gemaakt. De smartwatch werkt samen met de iPhone en heeft de vorm van een bandje. Het bedrijf zou het horloge volgens WantChinaTimes tijdens een aandeelhoudersvergadering hebben onthuld.

De smartwatch lijkt op de Nike+ FuelBand en kan onder andere gebruikt worden om de hartslag van de drager te meten. Ook is het mogelijk om notificaties van de iPhone te ontvangen. Een vingerafdruk-lezer om de gebruiker te identificeren ontbreekt als laatste niet.

Er is maar één foto van het apparaat te vinden, die bovendien niet erg duidelijk is. Het is nog niet bekend wanneer de ‘iWatch’ van Foxconn te koop is. In mei lekte al uit dat de productiegigant van plan was met eigen producten op de markt te komen.

Apple heeft de iWatch nog altijd niet aangekondigd, er gaan al enige tijd geruchten dat het Apple-horloge pas in de twee de helft van 2014 uit zal komen. Foxconn is door zelf een ‘iWatch’ uit te brengen een concurrent van zijn eigen klant worden. Een opmerkelijke wending die nodig zou zijn om dalende inkomsten uit opdrachten van derden te compenseren.

 

Reageer op artikel:
Foxconn brengt eigen ‘iWatch’ uit
Sluiten