Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 14 juni 2013
Leestijd: 1 minuut

‘EU schaft roamingkosten al in 2014 af’

Voor juli 2014 moet er een einde komen aan roamingkosten, dit meldt The Telegraph. Eerder berichtten wij dat het Europarlement van plan was roamingkosten in 2015 af te schaffen. Volgens de Britse krant wil Brussel niet wachten op 2015 en vakantiegangers in 2014 al ontdoen van de hoge kosten voor mobiel gebruik in het buitenland.

Vorige maand maakte Neelie Kroes, Eurocommissaris voor Digitale agenda, haar plan bekend om de hoge kosten voor het gebruik van mobiele netwerken aan banden te leggen. Volgens een anonieme bron van de Britse krant hebben Eurocommissarissen afgelopen dinsdag besloten roamingtarieven versneld af te schaffen.

De datum die vastgesteld zou zijn, is 1 juli 2014. Op deze manier wordt het voor de meeste Europese vakantiegangers tijdens hun volgende zomervakantie al mogelijk om zonder zorgen ook in het buitenland gebruik te maken van bijvoorbeeld mobiel internet op hun smartphone.

Buiten de landsgrenzen maakt een telefoon meestal automatisch verbinding met een lokaal, buitenlands netwerk. Voor het gebruik van deze netwerken brengen providers elkaar kosten in rekening. Hierdoor maken providers nu nog tot 400% winst op bellende en internettende vakantiegangers of zakenlieden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘EU schaft roamingkosten al in 2014 af’
Sluiten