Casual Friday: Cloned by Samsung in Korea

Door: Raymon Mens - 21 reacties

Als Samsung de “Designed by Apple” video had gemaakt.
https://www.youtube.com/watch?v=IxKXuvQtWoc

Het origineel staat hieronder:
https://www.youtube.com/watch?v=VpZmIiIXuZ0

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  macpeto76

  Grappig en 100% waar…. Alleen jammer dat samsung Apple inmiddels heeft ingehaald op diverse gebieden waaronder innovatie. Toch altijd het stokpaardje van Apple geweest

 • Profielfoto
  iMad

  Zeker een Samsung bril op Macpeto76!!!

 • Profielfoto
  macpeto76

  Sorry maar nee, heb niets van Samsung op een TV na dan. Misschien is verhindert je Apple bril je te veel om een neutraal oordeel te vellen? Ben jij misschien zo iemand die bij voorbaat alles van Apple al te gek cool en gaaf vindt? Daar lijkt het wel op…..

 • Profielfoto
  Benjamin3691

  Vind ik leuk

 • Profielfoto
  koen

  Alleen jammer dat samsung Apple inmiddels heeft ingehaald op diverse gebieden waaronder innovatie.

  Dat lees ik nu overal, maar niemand geeft voorbeelden. Ik ben wel benieuwd.

 • Profielfoto
  Dr. User

  Tja Koen… Omdat iedereen het zegt… :/

  Voorbeelden zijn er niet.
  Eye-tracking? Gebruikt niemand.

 • Profielfoto
  iMad

  Had een andere reactie van je verwacht Macpeto76, zeker gezien je leeftijd.
  Zeker als ik kijk naar je eerste reactie, waar je zegt dat het 100% waar is en dat Samsung Apple op diverse gebieden heeft ingehaald.
  Welke gebieden dan?

 • Profielfoto
  klonic

  Ik ben het er deels mee eens. Alleen geldt het niet zozeer voor Samsung maar voor veel bedrijven.Heel veel technologieën worden door een bepaalde partij uitgevonden, door apple groot gemaakt en dan door de rest ook maar gebruikt. Apple doet het pionierende werkt door de technologieën te gebruiken en groot te maken, is dat eenmaal gebeurt, volgt de rest snel. Chiclet toetsenbord, Macbook Air, scherm met zwarte bezel onder glas, retina schermen, touchscreen telefoon, iOS -> Android. Apple heeft het allemaal misschien niet uitgevonden, maar ze hebben wel ontdekt dat er markt voor is, Apple neemt dus de risico’s.

  Helaas ben ik het wel deels met macpeto76, op softwaregebied loopt apple nu echt achter de feiten aan. Zoals dat snelle pull-up menu dat je in Android al jaren vindt. Of de Google Now integratie dat op Android echt goed gedaan is. Ook het swipen (typen door te vegen). Maar ach, iOS werkt nog steeds heel goed!

  O en mijn Samsung TV, was binnen 4 jaar kapot. Terwijl ik in 5 jaar slechts 1 probleem heb gehad met mijn Apple producten (en dat zijn er 4 geweest). Voor mij betekend dat dat ik 2,5 keer meer problemen met Samsung producten heb dan met Apple producten.

 • Profielfoto
  macpeto76

  Bah wat zijn er toch veel Apple kneusjes…. Ga het niet eens uitleggen! Jullie zouden het beste een Apple sekte op kunnen richten…. Lekker elke dag Apple ophemelen en je (zoals je nu al doet) afsluiten voor alle tekortkomingen van Apple. Sneu…..

 • Profielfoto
  koenvisser

  @macpeto76: Ga je nog meer drogredenen uitschreeuwen of kom je nu eens met voorbeelden waarin Samsung innoveert?

 • Profielfoto
  iMad

  Volgens mij moet je dan je leeftijd veranderen op je vCard?
  Nee sorry macpeto76, maar het plaatsen van een reactie zoals je eerste reactie op een site als OMT, dan kan je verwachten dat andere mensen, in jouw ogen, negatief reageren.

 • Profielfoto
  klonic

  @ Koenvisser,
  Swipe was dus een innovatie van Samsung.

  Ik kan wel meer noemen maar dat laat ik voor de persoon waar je het aan vraagt;-)

 • Profielfoto
  _Jan_

  @klonic
  Swype is ontwikkeld door Swype Inc. Wel was Samsung de eerste met een toestel die uitgerust was met Swype.

 • Profielfoto
  bartvdv

  En welke innovaties heeft Apple dan zelf bedacht ? De implementatie en de verpakking van Apple zijn altijd beter geweest. Zelfs de basis van het OS is niet door Apple bedacht.

 • Profielfoto
  XaRaI_001

  Hmmm, apart filmpje.

  Is dit nu pro Apple of contra Apple, I’m confused.

  Als beide organisaties nu eens elkaar zouden omarmen en samen goede/de beste apparaten maken, dan speelt de waarde voor de aandeelhouder toch niet zo’n belangrijke rol meer?
  Ik zou zeggen: een win/win situatie ……….:angel:

 • Profielfoto
  klonic

  @ _Jan_
  Ok, nouja, zoals ik eerder aangaf gaat her er mij niet om wie iets uitvind, maar wie iets groot maakt (wie de markt uitvindt). Dat was wel Samsung. Overigens weet ik ook niet of samsung dat oogscrollen heft uitgevonden, maar zij maken het nu wel groot. Zij nemen het risico om dit te promoten. Apple heeft het captive touchscreen niet uitgevonden maar wel groot gemaakt.

  @XaRaI_001
  Dat is waarschijnlijkniet toegestaan met het oog op concurrentie. Dan krijg je meteen een speler die – ik gok – 70 procent van de markt heeft. Nu kunnen ze elkaar opjagen met innovatie.

 • Profielfoto
  mcloud

  Bah wat zijn er toch veel Apple kneusjes…. Ga het niet eens uitleggen! Jullie zouden het beste een Apple sekte op kunnen richten…. Lekker elke dag Apple ophemelen en je (zoals je nu al doet) afsluiten voor alle tekortkomingen van Apple. Sneu…..

  Dat zijn dus de schapen die denken dat ze ¨Different¨ zijn.
  Ik hou van technologie en dus zeker niet alleen van Apple. Als er een ding is waar ik bij Apple een hekel aan heb (Naast de Mac lijn) zijn het de fanboys wel die op Microsoft, Samsung, Google, Linux en Android haten puur en alleen omdat het concurrenten zijn.

  Leuk dat Apple een paar jaar geleden innovatief was *kuch*SteveJobs*kuch*, maar Samsung doet het op het moment veel beter. Net zoals Windows altijd heeft gedaan: Breder assortiment, meer fabrikanten, prijs categorieën.
  Dus kom maar op door te zeggen dat ik nu ineens een Samsung bril opheb, ik ben tenminste neutraal en geen iSheep.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Haha Mccloud,

  als men hier kritiek heeft op Samsung en volgens mij grotendeels correct, dan ben je een iSheep. Gebeurt de kritiek andersom ben je volgens jou mening neutraal. Begin toch maar eerst in je eigen spiegel te kijken. De haat, als je veel andere forums volgt, zit veel dieper in het Android kamp. De nieuwe software features die bv in de nieuwe S4 zitten zijn grotendeels niet goed werkend en gimmicks.

 • Profielfoto
  mcloud

  Haha Mccloud,

  als men hier kritiek heeft op Samsung en volgens mij grotendeels correct, dan ben je een iSheep. Gebeurt de kritiek andersom ben je volgens jou mening neutraal. Begin toch maar eerst in je eigen spiegel te kijken. De haat, als je veel andere forums volgt, zit veel dieper in het Android kamp. De nieuwe software features die bv in de nieuwe S4 zitten zijn grotendeels niet goed werkend en gimmicks.

  Grotendeels correct? Leg eens uit. Ik zie hier altijd alleen maar onzinnige opmerkingen over Android en Windows en dat zijn vaak meningen die uit een standaard Apple gebruiker komen. Je weet wel, de Apple gebruiker die elke dag nog een kaarsje laat branden voor Steve ¨Jezus Christus van de computer industrie¨ Jobs die zogenaamd de wereld heeft verandert. Reken er ook maar niet op dat Apple de wereld überhaupt ooit nog op zijn kop zal gaan zetten met Tim Cook aan het roer. En ja ik ben zeker neutraal. Ik heb thuis genoeg Apple producten staan en ben fan, maar zeker geen iFan, iSheep, macfag of fanboy in het algemeen.

 • Profielfoto
  maconly

  de westerse bedrijven hebben voor weinig hun spullen laten maken in azie en die betalen daar nu de prijs voor.

  Haal de productie terug de macpro is een stapje in de goede richting.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Zodra je de specificaties van je on twerp uitlevert aan je concurrent (omdat deze concurrent tevens je fabrikant is) gaat deze concurrent meteen met je ontwerp aan de haal. Ergo: Niet meer doen.

  Beweringen dat Samsung betere telefoons maakt zie ik als ongefundeerd. Blij dat je blij bent met je telefoon. Inderdaad zeker 10 tot 20% goedkoper. Zeker niet stabieler, makkelijker te beidienen of meer mogelijkheden of meer apps. Integendeel. Hebt hier van beide kampen tefefoons. Die iPhone is toch echt fijner.

  En nu die innovates van Samsung. Welke geeft dan de doorslag om een Samsung phone te kopen?