APR Xando viert verhuizing met korting

Door: Raymon Mens - 21 reacties

Rondom het iCentre-faillissement van vorige week werd vaak gezegd dat het in de huidige markt lastig overleven is voor APR’s. De marges zouden minimaal zijn en geen gezonde bedrijfsvoering mogelijk maken. Toch hebben ze in het Oosten van Nederland nog alle vertrouwen in het APR-concept.

APR Xando heeft zijn intrek genomen in een nieuw pand in Zwolle. Daardoor is de winkel dubbel zo groot en is er plaats voor een breder productassortiment. De offici√ęle¬†opening is zaterdag 29 juni om 09:00 uur. Om de opening te vieren geeft de Apple-reseller die dag 10% korting op alles, behalve iPhones en giftcards. De korting is ook online en in andere Xando-winkels geldig.

Het bedrijf uit Zwolle investeerde het afgelopen jaar flink in zijn winkels. Een jaar geleden opende Xando de naar eigen zeggen de grootste APR van Europa in Nijmegen. Daarvoor onderging de winkel in Enschede een grondige verbouwing. Door de grotere winkels wil de APR de focus ook op accessoires en randapparatuur leggen, deze bleven tot nu toe wat onderbelicht.

De oude, kleine, nu lege, winkel van Xando in Zwolle.
De oude, kleine, nu lege, winkel van Xando in Zwolle.

Xando is de grootste Apple reseller van het Oosten met 50 medewerkers en vestigingen in Zwolle, Nijmegen en Enschede. Vanaf 29 juni is Xando te vinden op de plek waar eerder kledingwinkel ‚ÄėGeddes & Gillmore‚Äô zat. De nieuwe winkel is te vinden aan de Diezerstraat 59 in Zwolle.

Het personeel legt de laatste hand aan de nieuwe, grotere winkel.
Het personeel legt de laatste hand aan de nieuwe, grotere winkel.

Woon je niet in de buurt van een Xando-winkel, maar wil je toch met 10% korting bij een APR shoppen? Dan kan je ook bij Amac in Roermond of Roosendaal terecht. Deze winkels vieren hun eerste verjaardag met 10% korting.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Hydræ

  Misschien zijn er nog wat leuke Apple gadgets over uit de oude winkel die jullie kunnen verloten onder OMT bezoekers in ruil voor deze winkel reclame.:smile:

 • Profielfoto
  GT1988

  Amac geeft zaterdag in Roermond en Roosendaal o.a. 10% korting op alle Macs!

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @GT1988: Dank voor de tip. Ik heb Amac als aanvulling bij het artikel geplaatst.

 • Profielfoto
  reven

  APR nieuws kan me gestolen worden…

 • Profielfoto
  RobbieB

  Kijk, dat zijn nou eens leuke acties. Eens kijken of ik er morgen een B&W A7 kan scoren :).

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ben blij dat er nu op het platteland ook iets is.

 • Profielfoto
  RonaldE

  Fijne winkel, Xando in Zwolle! Goede service gehad toen m’n adapter kapot ging.

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Inderdaad erg vriendelijk en enthousiast personeel.

 • Profielfoto
  queenfan

  Leuk nieuws na al het slechte nieuws over iCenter, al moet ik zeggen dan iCenter in Groningen ook goed verbouwd is.

 • Profielfoto
  Applefan12345

  Daar ga ik vandaag eens even koekeloeren

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Hmm, online kopen…. Dat zou ik niet zo erg snel meer doen daar ik nog steeds op een bestelling van iCentre zit te wachten. Ben inmiddels wel door de BAS Group gebeld over de uitlevering van de bestelling. Men is de openstaande bestellingen nu aan het inventariseren en alles wat op voorraad is wordt uitgeleverd en anders besteld. De uitlevering is door hun gegarandeerd. Maar neemt niet weg dat het hele spannende weken zijn geweest.

 • Profielfoto
  Melle

  ideaal dit… ik was met hen al in gesprek over een korting voor een bestelling van een macbook air, maar ze wilden niet verder gaan dan twee procent. Dat gelukkig veel te druk gehad deze week om de bestelling te bevestigen. En nu deze leuke korting. Niet slecht.

  @Nick > online kopen… stel dat jij bij een iCentre zelf had besteld > had je toch zelfde miserie? Nu ik koop al 6 jaar praktisch alles online: van stofzuigers tot deurmatten, tot mac Pro’s tot keukenmessenset. Nooit problemen of miserie, maar wel 30 tot 50 % lagere prijzen !

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  @Melle: Dit was de eerste keer dat ik online bestelde. Ik kocht altijd in de winkel, bestelde nooit. Wilde de begeerde spulletjes gelijk in handen hebben. Snap wel dat ik gewoon pech heb gehad en dat wantrouwige gevoel zal ook wel weer verdwijnen. Maar goed te lezen dat het vaak gewoon goed gaat.

 • Profielfoto
  Melle

  @ Nick > brute pech… maar alles lijkt dus goed te komen… ik kan mij voorstellen dat het spannend is geweest… gaat altijd snel over een grote som geld… en als particulier sta je helemaal achteraan in het rijtje van schuldeisers.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ging ik vandaag met m’n John Deere is even naar Xando, blijken de parkeerplekken daar veel te smal. Alleen geschikt voor personenauto’s. Weten ze niet bij Xando dat we hier voornamelijk met John Deere’s en aanverwante trekkers rijden?

 • Profielfoto
  Yost

  Ik wens ze bij Xando veel succes. Ik heb ze gebeld en ze vonden het prima om even iets uit de voorraad voor mij achter te houden. Toen er naartoe gereden en uiteindelijk een iMac gekocht en een Macbook Pro besteld. Allebei tegen de actieprijzen. Ik hoop dat ze nog wat marge overhouden, maar ik ben er blij mee. Fijne actie en super service.

 • Profielfoto
  wikniee

  Nice! Toevallig ging gisteren de aansluiting van mijn apple earphones stuk. Vandaag nieuwe gehaald maar bij thuiskomst kwam ik er achter dat ze nog het oude model verkopen.

 • Profielfoto
  Melle

  de juffrouw aan de telefoon wist mij trouwens te vertellen dat Xando deze korting bij apple (!) terug kan vorderen. Daarvoor moest wel elke betalling gebeuren op die specifieke dag. Blijkbaar kunnen deze soort acties aangevraagd worden bij apple en – indien goedgekeurd – ligt de korting bij apple en niet bij Xando (of toch zeker een bepaald deel)

  Vond ik toch wel interessant om weten !

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  De trefwoorden: “grotere winkel”, “investeren” en “korting”….
  Begon iCentre ook niet zo ongeveer?

  Let op mijn woorden: het faillissement is al in zicht…

 • Profielfoto
  Yost

  Grotere winkel werd vereist door Apple, hoorde ik in de winkel. Dit soort acties zie je in de autobranche ook regelmatig. De merken schrijven voor hoe de panden van hun dealers er uit moeten zien. Het is inderdaad te hopen dat Apple meebetaald aan de korting, anders zit Xando al onder haar eigen marge. Ze kwamen in de winkel wel handen te kort om alle mensen te helpen, dus qua naamsbekendheid heeft het in ieder geval geholpen.

 • Profielfoto
  Yost

  De trefwoorden: “grotere winkel”, “investeren” en “korting”….
  Begon iCentre ook niet zo ongeveer?

  Let op mijn woorden: het faillissement is al in zicht…

  Ik denk dat het bij iCentre vooral een teveel aan overnames was, en te weinig optimaliseren en besparen in de back office. Xando heeft volgens mij maar 3 vestigingen, dus ik neem aan dat ze nog prima kunnen overzien wat ze aan het doen zijn.