Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 3 juni 2013
Leestijd: 1 minuut

‘Apple wil iRadio op WWDC aankondigen’

Al enige tijd gaan er geruchten rond over een door Apple gemaakte Spotify-concurrent, ook wel iRadio genoemd. Nu Google een soortgelijke dienst naar iOS wil brengen, lijkt Apple alles op alles te zetten om de streaming-muziekdienst volgende week maandag tijdens WWDC aan te gaan kondigen.

The New York Times meldt dat het bedrijf uit Cupertino dit weekend overeenstemming heeft bereikt met Warner Music, eerder was Univeral al aan boord. De onderhandelingen zijn echter niet zonder slag of stoot gegaan. De platenmaatschappijen zouden hogere royalty’s vragen dan Apple wilde betalen, ook zou er onenigheid zijn geweest over een minimale afnameverplichting.

Nu er een overeenkomst is met Universal en Warner, is Sony Music nog de enige kink in de kabel. Apple lijkt echter vastbesloten er voor WWDC uit te komen zodat de streamingdienst aangekondigd kan worden. In de tussentijd zijn er al wat streaming-projecten gedaan. De nieuwe albums van Justin Timberlake en Daft Punk waren voor de officiële release al als iTunes-stream te beluisteren. Opvallend is dat zowel Justin Timberlake als Daft Punk bij een platenlabel zitten dat onderdeel van Sony Music is.

Er bestaat nog veel onduidelijkheid over de precieze werking van ‘iRadio’. Volgens de laatste geruchten zou de dienst een gratis onderdeel van iTunes worden, de inkomsten moeten worden gegenereerd door advertenties tussen de liedjes. Ook zou de mogelijkheid bestaan om tijdens het luisteren van een stream, het nummer meteen via iTunes te kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple wil iRadio op WWDC aankondigen’
Sluiten