Apple TV krijgt iTunes Radio, conference room-modus en flexibele ondertitels

12 reacties

Tijdens WWDC 2013 kondigde Apple het nieuwe iOS 7 en OS X 10.9 aan. Ondanks voorspellingen van OMT-redacteur Jan David heeft Apple geen apps voor de Apple TV aangekondigd. Toch voegt het bedrijf uit Cupertino enkele nieuwe features aan de Apple TV toe. Dit blijkt uit betasoftware voor Apple’s settopbox, ontdekt door iGen.fr.

Apple TV 5.4 beta bevat drie nieuwe features. Allereerste is iTunes Radio geïntegreerd. Ook nieuw is een speciale modus waarbij de Apple TV dienst doet als handig scherm in een vergaderkamer. Als laatste kan het uiterlijk van ondertitels aangepast worden.

iTunes Radio
iTunes Radio is het minst verrassend. Apple kondigde de streaming-muziekdienst tijdens de WWDC-keynote aan. iTunes Radio is Apple’s antwoord op Pandora. Gebruikers kunnen naar doorlopende, gepersonaliseerde muziek luisteren. Het is niet mogelijk om specifieke nummers te streamen, er kunnen wel ‘stations’ gekozen worden op basis van artiesten, genres en favoriete nummers.

Conference Room Display
Een handige toevoeging is ‘Conference Room Display’. Hierbij kan een Apple TV gemakkelijk ingezet worden als Airplay-scherm tijdens vergaderingen. Als de Apple TV in deze stand staat, is in plaats van het homescreen een scherm met een zelfgekozen achtergrond en bericht te zien met daarop instructies hoe te verbinding met Airplay. Het homescreen is niet meer zichtbaar. Deze functie is bijzonder handig voor bedrijfsmatig gebruik in een vergaderkamer.

Ondertitels
Groene ondertitels op een rode achtergrond? Steve Jobs zou zich omdraaien in zijn graf, maar toch kan het in de nieuwe Apple TV-software. De letterkleur, achtergrondkleur, grootte, het lettertype en meer uiterlijkheden van de ondertiteling kunnen aangepast worden. Comic Sans kan (gelukkig) niet als lettertype gekozen worden.

De nieuwe Apple TV-software is, net als iOS 7, nog in bètafase. Hierdoor kunnen alleen geregistreerde ontwikkelaars deze momenteel installeren. Een release wordt na de zomer verwacht.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  babo

  Eindelijk de grootte aan kunnen passen. Kom maar op met die versie.

 • Profielfoto
  Thympy

  Inderdaad zit in spanning te wachten!!

 • Profielfoto
  Jord

  Is dat transparant zwarte vlak achter de ondertitels dan ook eindelijk weg?

 • Profielfoto
  knekkie

  baby stapjes

 • Profielfoto
  Novak

  De optie voor het lettertype en grote aan te passen, vindt ik top! Kleur hoefde niet.

 • Profielfoto
  bitsflew

  Is dat transparant zwarte vlak achter de ondertitels dan ook eindelijk weg?

  Dat is al opgelost in eerdere software update!

 • Profielfoto
  Jord

  Oh dat was me nog niet opgevallen. Laatst zelfs nog een film gehuurd. Als het er is irriteer je je er kapot aan en als het weg is valt het je vervolgens blijkbaar niet op :-).
  Die conference feature is natuurlijk niet echt een feature maar een overbodige manier om je op de mogelijkheid van AirPlay te wijzen. Dan kan ik nog wel 10 toepassingen bedenken waarvoor je AirPlay kan promoten.

 • Profielfoto
  gijzzz

  Tja en wanneer ze een beetje verstand hebben van marketing
  Zorgen ze dat de Apple tv 3 nu eindelijk eens te jailbraken is net als voorgaande versie 2, enne graag voordat de gehele wereld voorgoed is weggelopen naar de androidconcurrenten die wel naar wens zijn aan te passen.
  Tijd om de aandeeltjes Apple snel weg te doen vrees ik

 • Profielfoto
  taxandria

  En NETFLIX! FUCK YEAH!

 • Profielfoto
  iquik

  Is dit niet gewoon een jailbrake versie? Ik vraag me af of Apple ooit zoveel flexibiliteit voor bijvoorbeeld ondertitels in een Apple TV zal inbrengen.

 • Profielfoto
  g3or

  Pas als de appletv ook als volwaardige mediaplayer functioneert (bv, een WDTVLIVEHUB, BoxeeBox, Popcorn, etc) wordt deze voor mij interessant.

 • Profielfoto
  Athens1

  Veel ontevreden mensen zeg..