Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 juni 2013
Leestijd: 1 minuut

Apple Store repareert, Apple Store vervangt

Eerder deze maand berichtte OMT over het voornemen van Apple om zijn garantiebeleid aan te gaan passen. Hiermee wil de iPhone-maker kosten besparen en de klanttevredenheid verhogen. De eerste aanpassing is inmiddels zichtbaar in de Amerikaanse Apple Stores. iPhone-schermen kunnen nu direct instore vervangen worden.

Voorheen kon een klant in dat geval alleen zijn iPhone volledig laten vervangen door een remanufactured model. Kosten? $229. Apple heeft sinds vandaag in een aantal Apple Stores in de VS een apparaat neergezet waarmee een Genius-medewerker het iPhone-scherm direct kan vervangen en kalibreren. Kosten? $149 en $49 voor een iPhone met AppleCare.

De Genius-medewerker maakt voor het vervangen en kalibreren van het scherm gebruik van een zwart apparaat dat iets weg heeft van een oud ontwikkelapparaat voor foto’s. 512pixels.net plaatst een foto van het apparaat dat geïnstalleerd is in een Genius-ruimte in een Apple Store in de VS.

Waarschijnlijk zorgt het ter plekke vervangen van het iPhone-scherm voor een flinke kostenbesparing. Voorheen moest de defecte iPhone door een remanufactured model. De oude iPhone moest dan opgestuurd worden naar China, waar deze het refurbish-proces in ging. China is nu gewoon in de Genius room, zoals een medewerker tegen 512pixels zei.

Het is nog niet bekend wanneer de Europese Apple Stores zullen beginnen met het instore vervangen van iPhone-schermen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Store repareert, Apple Store vervangt
Sluiten