Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 juni 2013

Apple past garantiebeleid voor België aan

Eerder deze maand gingen er al geruchten rond dat Apple bezig is met het aanpassen van het garantiebeleid. In eerste instantie zouden de veranderingen in de VS beginnen. Apple Nieuws Vlaanderen ontdekte dat het bedrijf uit Cupertino het garantiebeleid in België reeds heeft aangepast.

Op aankopen in de Belgische online Apple Store zit voortaan twee in plaats van één jaar garantie. Deze verandering lijkt tegelijk zijn doorgevoerd met het opnemen van de nieuwe MacBook Air in de online Apple Store. Hiermee voldoet Apple nu aan de Belgische wetgeving die een garantie van twee jaar voorschrijft.

Het nieuwe garantiebeleid voor België vermeldt duidelijk de wettelijke garantie van twee jaar.

Europese consumentenorganisaties worstelen al langer met de garantieregels van Apple. In maart 2012 deden elf Europese consumentenorganisaties officieel hun beklag bij Apple. Nederland was via de Consumentenbond vertegenwoordigd. Namens België deed Test-Aankoop mee. Deze organisatie besloot om het niet bij een klacht te laten en daagde Apple voor de Rechter.

In de Nederlandse online Apple Store vermeldt Apple nog steeds eenjarige beperkte garantie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple past garantiebeleid voor België aan
Sluiten