Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 juni 2013
Leestijd: 1 minuut

Apple mag Galaxy S4 niet aan patentzaak toevoegen

Momenteel voert Apple een rechtszaak tegen Samsung. De Galaxy Nexus, Galaxy Note 2 en Galaxy S3 zouden inbreuk maken op intellectuele eigendommen van Apple. Deze rechtszaak werd aangespannen voordat de Galaxy S4 uitkwam. Apple wilde later deze smartphone ook aan de patentzaak toevoegen.

Rechter Rechter Paul S. Grewal besliste gisteren echter dat de Apple Galaxy S4 niet mag toevoegen aan de lopende zaak. De twee smartphone-fabrikanten zouden eerder door rechter Lucy Koh gesommeerd zijn hun zaken zo gering mogelijk te houden. De voortdurende strijd kost veel energie en tijd, tijd waar anderen die zich tot de rechtbank wenden ook recht op hebben.

Apple heeft aangeboden een aantal producten uit de zaak te halen, en deze te vervangen door de Galaxy S 4. Hier ging de rechter ook niet mee akkoord, de mogelijke problemen met de Galaxy S4 zouden veel omvangrijker zijn dan de producten die de S4 vervangt. Bovendien zijn een groot aantal van de producten al oud en uit de handel als de uitspraak in deze zaak is. Deze staat voor 14 maart 2014 in de planning.

In een reactie laat Apple weten te overwegen een nieuwe, aparte rechtszaak tegen de Samsung Galaxy S4 te starten. Volgens de iPhone-maker maakt de Galaxy S4 inbreuk op een groot aantal patenten die eigendom zijn van Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.