Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 26 juni 2013
Leestijd: 1 minuut

Apple lokt zakelijke markt met iOS7

Toen Apple de iPhone lanceerde in 2007 kon de concurrentie (lees BlackBerry) niet goed genoeg benadrukken dat de iPhone toch echt niet voor de zakelijke markt geschikt is. Maar sinds medewerkers vrijwillig iPhones mee naar het werk nemen, verovert Apple ook de zakelijke markt.

Apple heeft nu op haar website een pagina geplaatst met een aantal nieuwe features in iOS 7 die specifiek bedoeld zijn voor zakelijk gebruik. Van veiligheid tot het makkelijk uitrollen van telefoons, Apple wil het in iOS7 makkelijk maken voor bedrijven om grote hoeveelheden iOS-apparaten te beheren.

Apple houdt van de zakelijke markt

Een paar features die aan bod komen:

‘Openen met’
Als bedrijf wil je wellicht niet dat gevoelige documenten zomaar overal in iedere app geopend en gedeeld kunnen worden. Daarom is het voor IT-beheerders mogelijk om te bepalen welke apps verschijnen bij de ‘Openen met’ functie.

Apps uitrollen
Bedrijven kunnen met iOS7 makkelijker apps uitrollen. Als bedrijf koop je een aantal apps die je vervolgens licenseert aan een persoonlijke Apple ID van een medewerker. Zodra een werknemer het bedrijf verlaat kan de licentie ingetrokken worden om vervolgens aan andere medewerkers overgedragen te worden.

MDM enrollment
Is jouw bedrijf zo genereus om je een iPhone of iPad van de zaak te geven, dan hoeft deze niet eerst langs IT beheer. Als medewerker kun je zelf je verse iPhone uitpakken. Bij de setup vul je de gegevens in van je werk en automatisch wordt er een profiel geinstalleerd met alle gegevens en apps van je werk.

Lees meer op apple.com.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple lokt zakelijke markt met iOS7
Sluiten