Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 26 mei 2013

We gaan naar Disneyland (in Apple maps)!

Ja je leest het goed; OMT nodigt je uit voor een bezoekje aan Disneyland in Anaheim, California. Nou ja, virtueel dan. Het pretpark der pretparken is namelijk 3D in kaart gebracht voor Apple’s iOS-kaarten-app. Samen met San Bernardino, Ontario en andere delen van California is Disneyland daarmee in 3D te bekijken op iOS-apparaten.

Zoals te zien was in OMT LIVE werd onlangs al ontdekt dat Parijs inmiddels in 3D te bekijken is in Apple’s kaarten-app. Ook zijn in de afgelopen maanden andere Europese steden toegevoegd, onder andere in Duitsland, Zweden en Engeland. Nederland moet het vooralsnog zonder driedimensionale representatie in de Maps-app doen.

Ondertussen werkt men bij Google ook aan het toevoegen van eigen flyover-functionaliteit bij steden, waaronder New York City. Dat blijkt echter nog niet perfect te gaan. Zoals we al constateerden bij de introductie van Apple’s kaartendienst heeft Google nog veel moeite om steden overtuigend 3D in beeld te brengen met de nieuwe techniek.

Nou ja, dan is Apple Maps in ieder geval érgens beter in dan Google.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
We gaan naar Disneyland (in Apple maps)!
Sluiten