We gaan naar Disneyland (in Apple maps)!

Door: Koen van Tongeren - 8 reacties

Ja je leest het goed; OMT nodigt je uit voor een bezoekje aan Disneyland in Anaheim, California. Nou ja, virtueel dan. Het pretpark der pretparken is namelijk 3D in kaart gebracht voor Apple’s iOS-kaarten-app. Samen met San Bernardino, Ontario en andere delen van California is Disneyland daarmee in 3D te bekijken op iOS-apparaten.

Zoals te zien was in OMT LIVE werd onlangs al ontdekt dat Parijs inmiddels in 3D te bekijken is in Apple’s kaarten-app. Ook zijn in de afgelopen maanden andere Europese steden toegevoegd, onder andere in Duitsland, Zweden en Engeland. Nederland moet het vooralsnog zonder driedimensionale representatie in de Maps-app doen.

Ondertussen werkt men bij Google ook aan het toevoegen van eigen flyover-functionaliteit bij steden, waaronder New York City. Dat blijkt echter nog niet perfect te gaan. Zoals we al constateerden bij de introductie van Apple’s kaartendienst heeft Google nog veel moeite om steden overtuigend 3D in beeld te brengen met de nieuwe techniek.

Nou ja, dan is Apple Maps in ieder geval érgens beter in dan Google.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Arthur345

  Ik heb ooit in een Apple Store fly-over getest. Ik schrok me kapot, zo lelijk was het. Die foto op de site van Apple is gewoon een foto uit een helicopter, maar als je naar San Francisco gaat op een iPad ziet het er echt verschrikkelijk uit.
  .
  Gelukkig is de functie niet eens beschikbaar op mijn iPhone 4

 • Profielfoto
  Bumba86

  En ook Disneyland Parijs is een paar weken geleden 3D in kaart gebracht.

 • Profielfoto
  Rio

  Ook in Parijs is Disneyland helemaal in 3D gezet door Apple Maps.

  Tevens heeft Disney een paar jaar geleden de Disneylanden in Parijs, Orlando, Anaheim en Japan helemaal tot in de detail laten uitwerken voor google Earth.

 • Profielfoto
  JWB

  Zo langzaamaan zien de steden er niet meer uit alsof ze uit Inception komen! Hoera!

 • Profielfoto
  Ostinato

  Fly-over niet beschikbaar op iPhone 4? Ik zie in ieder geval niks bij Parijs. Waar zit het knopje voor fly-over?

 • Profielfoto
  INCTRL

  Fly-over niet beschikbaar op iPhone 4? Ik zie in ieder geval niks bij Parijs. Waar zit het knopje voor fly-over?

  Die is dus niet beschikbaar. Duh

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het zal me worst wezen. Belangrijker is het dat de navigatie goed werkt.

 • Profielfoto
  Tony smeT

  Wanneer gaan ze Apple Maps naar OSX brengen??