Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 29 mei 2013

Waarom Apple geen phablet uitbrengt

De vraag van Walt Mossberg aan Tim Cook tijdens AllThingsD was een duidelijke. Het is ook een vraag die veel mensen bezighoudt: Waarom brengt Apple geen Phablet uit? Een iPhone met een groter scherm zoals bijvoorbeeld de Galaxy S4 van Samsung?

Mossberg gebruikt in zijn vraag de vergelijking met de verschillende type iPods die Apple verkoopt? Volgens Tim Cook gaat deze vergelijking echter niet op. Iedere iPod is gemaakt voor verschillende toepassingen, voor verschillende type mensen. De iPod nano is ideaal voor gebruik tijdens sporten. De iPod shuffle voor hen die ongecompliceerd muziek willen luisteren met één druk op de knop. De iPod classic voor hen die al hun muziek mee willen nemen.

Kortom, Apple diversifieert alleen als het inhoudelijk een nieuwe doelgroep bedient en een nieuwe betekenis aan het product kan geven. Iedere iPod doet dat. Iedere iPod “serves a different person,” zoals Cook het zegt.

Links een iPhone 5, rechts een phablet iPhone (foto: Peter Zigich)

Bij telefoons is dit niet per definitie het geval. Een iPhone met een scherm van 5″ is afgezien van de grootte van dat scherm niets meer dan een iPhone met een scherm van 4″. Beiden worden voor dezelfde dingen gebruikt op hetzelfde moment en op dezelfde manier. In dat geval loont het voor Apple niet de moeite om consumenten toch nog een keuze voor te leggen.

Voor de phablet liefhebbers is er nog wel hoop. Tim Cook liet ruimte open voor een 5″ iPhone door te stellen dat eerst een aantal trade offs opgelost dient te worden. Cook somde enkele nadelen op van een groter scherm: kleurverzadiging, witbalans, reflectie, invloed op batterijduur, helderheid en de duurzaamheid. Mocht Apple de technische hordes voor een 5″ iPhone uit de weg hebben geruimd, dan wil Tim Cook er nog wel eens over nadenken. Dat bewijst de iPad mini.

Wat vind jij? Is de tijd rijp voor een phablet iPhone?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom Apple geen phablet uitbrengt
Sluiten