Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 mei 2013

Vrouw klaagt Apple aan om defecte aan- en uitknop

Een vrouw uit Florida is een aanklacht van 5 miljoen dollar tegen Apple aan het voorbereiden. Volgens de Amerikaanse Debra Hilton gaat de aan- en uitknop van de iPhone 4 snel stuk en is Apple hiervan op de hoogte. Het bedrijf uit Cupertio zou echter weigeren actie te ondernemen.

De vrouw wil er een ‘class action suit’ van maken, hierbij kunnen andere gedupeerden zich aansluiten. De aanklacht tegen Apple is dan uit naam van alle gedupeerden met, in dit geval, een totaalbedrag van 5 miljoen dollar.

Volgens Hilton zou de aan- en uitknop van de iPhone 4 na gemiddeld een jaar gebruik stuk gaan, waardoor de telefoon niet meer aan te zetten is en dus onbruikbaar wordt. In de aanklacht valt te lezen dat Apple op de hoogte zou zijn van de zwakheid, maar toch doorging met het verkopen van de iPhone 4 met tweejarige abonnementen.

Omdat de aan- en uitknop volgens Hilton na ongeveer een jaar stuk gaat, worden gebruikers net buiten de garantieperiode van een jaar geconfronteerd met ongeveer 150 dollar reparatiekosten. Als bewijs draagt de vrouw de vele klachten op het Apple Support Forum aan en onderschrijven enkele onafhankelijke Apple-reperateurs de zwakheden van de aan- en uitknop.

De volledige aanklacht is via Scribd te lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw klaagt Apple aan om defecte aan- en uitknop
Sluiten