Update 14.3.4 voegt cloudondersteuning aan Office for Mac 2011 toe

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Zojuist heeft Microsoft update 14.3.4 uitgebracht voor Office for Mac 2011. Deze update focust vooral op het compatibel maken van Office for Mac 2011 met Office 365 Web Apps en Office 2013 voor Windows. Zo is er ondersteuning voor coauthoring verbeterd en zijn fonts die in Office 2013 gebruikt worden toegevoegd.

De update maakt het ook mogelijk om bestanden in SkyDrive, de cloudopslag van Office 365, op te slaan. In Powerpoint is het mogelijk deel te nemen aan coauthoring-sessies in de Powerpoint Web App, hiermee kunnen meerdere personen aan dezelfde presentatie werken. Dit leverde voorheen problemen op met Office for Mac 2011, de update zegt deze op te lossen.

Naast de verbetering van de cloudondersteuning zijn er ook bugs gefixt in voornamelijk Outlook for Mac. De update is 347mb groot en kan worden gedownload via de autoupdater. Deze autoupdater is te openen vanuit elke Office 2011 applicatie (Word, Powerpoint, Outlook etc) door naar het menu ‘Help’ te gaan en te kiezen voor ‘Controleren op updates’ / ‘Check for updates’. Eventueel kan de update hier ook handmatig gedownload worden.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  KR1275

  En nu nog een adequate oplossing voor het telkens opnieuw opbouwen van de database. Een veelvoorkomend probleem dat maar niet opgelost wordt.

 • Profielfoto
  Hoe kom je van onemorething af?

  Aardig dat Microsoft iets doet aan cloudondersteuning, maar het blijft jammer dat Outlook geen integratie met iCloud kent. Ik zou de losse Apple programmaatjes graag verruilen voor Outlook, maar zoals het nu is blijft dat onderdeel van Office bij mij ongebruikt. Ik reken er niet meer op dat dit ooit in orde wordt gemaakt.

 • Profielfoto
  Osjcag

  Ruzie Zr.
  .
  MOD EDIT: 10 reacties achter elkaar plaatsen is nergens voor nodig.

 • Profielfoto
  LighScan

  En nu nog een adequate oplossing voor het telkens opnieuw opbouwen van de database. Een veelvoorkomend probleem dat maar niet opgelost wordt.

  Inderdaad ja! Er zou eens iemand een grootschalige online petitie moeten opstarten.

 • Profielfoto
  koen

  @LighScan: Wat houd je tegen?

  Of je geeft het direct door aan Microsoft: http://www.microsoft.com/mac/product-feedback

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Volledige retina ondersteuning zou ook niet verkeerd zijn. Het schijnt dat dit in de 2014 komt te zitten, maar dat is wel erg laat. Bijna alle applicaties hebben deze ondersteuning wel al.

 • Profielfoto
  rickvangurp

  weet iemand als je het update, dat je dan met een gecrackte versie nu ineens wel moet gaan betalen?

 • Profielfoto
  koen

  Waarom zou je niet betalen?

 • Profielfoto
  adb1973

  @rickvangurp …zeg student/docent Rickvangurp.nl wel een beetje een rare vraag voor iemand die een copyrightmelding op zijn eigen site zet ‘don’t steal from me’ …but please steal from Microsoft’ of zoiets?

 • Profielfoto
  janau

  Er wordt in het artikel gesuggereerd dat er vanaf deze update Cloudondersteuning is. Maar delen via Skydrive kan al enige tijd. Er wordt alleen een bepaald probleem verholpen met Skydrive.

 • Profielfoto
  desafiadore

  Bij mij werkte MSN/Microsoft Live Messenger neit meer (crash bij starten, 1e keer inloggen werkt, maar daarna meteen crash report en herstart Messenger)

  De preferences en caches al verwijderd, hielp niet. ‘domweg’ terugzetten van de oude versie (app) van mijn backup lost het probleem direct op….

  Ach.. binnenkort moet ik toch over naar Skype….