Uitrol tweestapsverificatie Apple ID vertraagd

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Afgelopen week bereikte ons het nieuws dat Apple begonnen is met het uitrollen van tweestapsverificatie voor Apple ID’s in onder andere Nederland. Inmiddels lijkt het erop dat deze functie vertraging oploopt of zelfs teruggetrokken is. Diverse bezoekers van OneMoreThing.nl melden geen mogelijkheid meer te zien om tweestapsverificatie aan te zetten. Ook bestaande aanmeldingen lijken vertraging op te lopen.

Tweestapsverificatie verhoogt de veiligheid van Apple ID’s door naast een wachtwoord ook een unieke code te vragen. Deze code wordt naar een vertrouwd apparaat van de gebruiker verzonden en kan maar eenmalig gebruikt worden. 

Gebruikers van een Apple ID die tweestapsverificatie afgelopen vrijdag 10 mei hebben aangezet, kregen bericht dat tweestapsverificatie vanaf maandag 13 mei definitief geactiveerd kon worden. Gisteren (13 mei) bleek het echter niet meer mogelijk om tweestapsverificatie definitief te activeren.

Wachten op tweestapsverificatie.
Na 3 dagen wachten, blijkt het toch niet mogelijk om tweestapsverificatie definitief te activeren.

Een perswoordvoerder van Apple was niet bereikbaar voor commentaar. Een AppleCare-medewerker wist te melden dat meer gebruikers belden om hun beklag te doen over de verdwenen tweestapsverificatie. Het is niet bekend wanneer bestaande aanmeldingen voltooid zullen worden en/of wanneer nieuwe aanmeldingen voor tweestapsverificatie mogelijk zijn.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Maurits

  Ik zou het gister kunnen verifiëren, maar ik kon het nergens meer vinden…

 • Profielfoto
  rctgamer3

  Ik heb two-factor-authentication/tweestapsverificatie vrijdag aangezet en het werkt gewoon nog steeds. (Niks 3 dagen wachten, het stond gewoon direct aan.) Zelfs nog even gechecked door bij “Mijn Apple ID” in te loggen, en werd netjes om een verificatiecode gevraagd.
  Pics or it didn’t happen?

  http://puu.sh/2Tb7M

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Wat vreemd.Het lijkt er inderdaad op dat het weer is teruggetrokken. Misschien te vroeg naar buiten gebracht, voordat goed getest is of het werkt. Raar hoor.
  Ik vraag me trouwens echt af of het veel uitmaakt, zo’n eenmalige extra verificatie.

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Dat is toch helemaal niet handig. Moet je dan bij een App aankoop ook dit helemaal doen?

 • Profielfoto
  nicj56

  ik zag die gisteren al niet meer…

 • Profielfoto
  Wesdegroot

  “Your session is timed out” Krijg ik Als ik wil inloggen met m’n Apple id, (2 staps staat aan btw)

 • Profielfoto
  Wesdegroot

  Upd ook error “An unknown error has occurred” blijkt mee te doen, kansloos dit