Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 mei 2013

Uitrol tweestapsverificatie Apple ID vertraagd

Afgelopen week bereikte ons het nieuws dat Apple begonnen is met het uitrollen van tweestapsverificatie voor Apple ID’s in onder andere Nederland. Inmiddels lijkt het erop dat deze functie vertraging oploopt of zelfs teruggetrokken is. Diverse bezoekers van OneMoreThing.nl melden geen mogelijkheid meer te zien om tweestapsverificatie aan te zetten. Ook bestaande aanmeldingen lijken vertraging op te lopen.

Tweestapsverificatie verhoogt de veiligheid van Apple ID’s door naast een wachtwoord ook een unieke code te vragen. Deze code wordt naar een vertrouwd apparaat van de gebruiker verzonden en kan maar eenmalig gebruikt worden. 

Gebruikers van een Apple ID die tweestapsverificatie afgelopen vrijdag 10 mei hebben aangezet, kregen bericht dat tweestapsverificatie vanaf maandag 13 mei definitief geactiveerd kon worden. Gisteren (13 mei) bleek het echter niet meer mogelijk om tweestapsverificatie definitief te activeren.

Na 3 dagen wachten, blijkt het toch niet mogelijk om tweestapsverificatie definitief te activeren.

Een perswoordvoerder van Apple was niet bereikbaar voor commentaar. Een AppleCare-medewerker wist te melden dat meer gebruikers belden om hun beklag te doen over de verdwenen tweestapsverificatie. Het is niet bekend wanneer bestaande aanmeldingen voltooid zullen worden en/of wanneer nieuwe aanmeldingen voor tweestapsverificatie mogelijk zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uitrol tweestapsverificatie Apple ID vertraagd
Sluiten