Twitter for Mac is herrezen

Door: Raymon Mens - 10 reacties

De ontwikkelaars bij Twitter lijken druk bezig geweest met de Twitter for Mac-app. De populaire app, die ooit het levenslicht zag als Tweetie for Mac, kreeg meer dan een jaar geen updates. Afgelopen maand kwam er tot ieders verrassing ineens een update die Retina-ondersteuning en 14 nieuwe talen, waaronder Nederlands, toevoegde.

Vandaag staat er weer een update klaar in de Mac App Store, versie 2.2.1 van Twitter for Mac kwam vannacht uit. De update voegt onder andere ondersteuning voor het Notification Center in Mountain Lion toe. 

Andere verbeteringen die versie 2.2.1 van de Twitter-app brengt, zijn:

 • Fix die het ‘ont-favorieten’ van tweets weer mogelijk maakt.
 • Fix die het mogelijk maakt om tijdens het plaatsen van een tweet tussen accounts te switchen
 • Fix voor een foutmelding bij het plaatsen van berichten met een geplakte afbeelding
 • Fix voor vergrote avatar bij het slepen van een Tweet in een e-mail

Ook zijn er diverse vastlopers en andere fouten opgelost.

Naast een update voor de Mac-app, heeft Twitter ook twee-staps-verificatie aan zijn website toegevoegd. Deze extra beveiligingslaag vraagt het inloggen op Twitter.com om een unieke code, die de gebruiker per SMS ontvangt. Op dit moment ondersteunt de microblog-dienst nog geen Nederlandse telecomproviders, ook onze zuiderburen vallen buiten de boot.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  NTG

  “Herrezen” is niet echt het goede woord. Je kan nu niet echt zeggen dat Twitter nu drastisch verbeterd is sinds een jaar geleden… De laatste paar updates zie ik meer als een “moetje” om meer op de andere officiële clients te lijken, niet als echt nieuwe innovatieve features.

 • Profielfoto
  Goes

  Volgens mij haalt deze app het nog steeds niet bij de oude Tweetdeck, van voor de overname door twitter, maar ook niet bij het nieuwe Tweetdeck

 • Profielfoto
  oliviercaluwier

  alleen jammer dat ik plots de foutmelding krijg “fout – onbevoegd”.
  zelfs met de Preferences te wissen, lukt het nog niet

  iemand ?

 • Profielfoto
  bartje

  Hè? Twitter?

 • Profielfoto
  Maverick9898

  @bartje: dat is iets voor het geval je mensen hun narcistische trekjes wil volgen;). Allerlei bekende mensen die denken dat ze nu nog bekender zijn en niet bekende mensen die denken dat ze nu interessant en bekend zijn. Ken eigenlijk geen andere categorie;)!
  Ze hadden het overigens beter Narcissus kunnen noemen, met een mooi bloempje erbij:)!

 • Profielfoto
  Animotion

  Beetje jammer, het icoon wat je ziet bij cmd+tab is low-res, was voor de update wel strak.
  Tijd voor nog een update?:neutral:

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  @bartje: dat is iets voor het geval je mensen hun narcistische trekjes wil volgen;). Allerlei bekende mensen die denken dat ze nu nog bekender zijn en niet bekende mensen die denken dat ze nu interessant en bekend zijn. Ken eigenlijk geen andere categorie;)!
  Ze hadden het overigens beter Narcissus kunnen noemen, met een mooi bloempje erbij:)!

  Da’s wel heel kort door de bocht. Naast al die Biebers en Kardashians heb je ook gewoon mensen die bekendheid willen verwerven en dat ook verdienen! Ik volg een boel fotografen die klein zijn begonnen en waar ik heel veel respect heb voor gekregen.

 • Profielfoto
  Niek1986

  En ondertussen doet Growl nog niks.

 • Profielfoto
  INCTRL

  zie geen bericht van het berichtencenter verschijnen bij een nwe tweet.

  Edit: nu wel.

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Hé wat leuk… dit had ik een maandje geleden gemaild