Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 mei 2013

Tweestapsverificatie voor Apple ID nu ook in Nederland

Zojuist heeft Apple tweestapsverificatie beschikbaar gemaakt voor Nederland. Deze manier van inloggen verhoogt de veiligheid van Apple ID’s door naast een wachtwoord ook een unieke code te vragen. Deze code wordt naar een vertrouwd apparaat van de gebruiker verzonden en kan maar eenmalig gebruikt worden.

In eerste instantie was tweestapsverificatie alleen beschikbaar in de VS, UK, Australië, Ierland en Nieuw Zeeland. Sinds vandaag zijn daar Mexico, Nederland, Rusland, Oostenrijk, Brazilië, België, Portugal, Italië, Canada, Polen en mogelijk Argentinië en Pakistan aan toegevoegd.

Tweestapsverificatie in het Nederlands.

In de landen die vandaag toegevoegd zijn, is het nog niet mogelijk om tweestapsverificatie te gebruiken met SMS. Nederlanders zullen de code voorlopig dan ook via de Find My iPhone-app ontvangen.

Tweestapsverificatie is aan te zetten door in te loggen op My Apple ID en te klikken op ‘Wachtwoord en beveiliging’. Vervolgens kan gekozen worden om tweestapsverificatie aan te zetten. Het duurt daarna nog drie dagen voordat het definitief aanstaat.

In die drie dagen kan Apple mooi de vertaalfout oplossen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tweestapsverificatie voor Apple ID nu ook in Nederland
Sluiten