Tim Cook vertelt meer over de ‘Made in USA’ Mac

Door: Raymon Mens - 12 reacties

In een interview met Politico heeft Tim Cook wat kleine nieuwe details bekend gemaakt over de ‘Made in USA’ Mac. In december van 2012 zei de Apple CEO in een interview al de Mac-productie terug te willen brengen naar de Verenigde Staten. Volgens Cook zal een bestaand model Mac voortaan ‘Made in USA’ zijn.

De CEO zei bovendien dat de Mac niet alleen in de V.S. geassembleerd zal worden, maar ook zoveel mogelijk onderdelen uit Amerika zal bevatten. De onderdelen zullen onder andere uit Arizona, Texas, Illinois, Florida en Kentucky komen. De ‘Made in USA’ Mac zal nog dit jaar in productie genomen worden.

Apple zou $100 miljoen geïnvesteerd hebben in de productie in het thuisland. Cook wilde niet kwijt welk model precies in de USA gemaakt zal worden. Het eerste waar wij aan dachten bij de omschrijving ‘Nieuw model van een bestaande Mac’ was de Mac Pro. Dit model heeft al enkele jaren geen update meer gehad en schreeuwt om een grondige update. Er zijn echter ook aanwijzingen dat de Mac Mini het ‘born in the USA’-model gaat worden.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Mac Pro is ook het eerste waar ik aan denk. Een nicheproduct met een flinke prijs, die kan best in een hogelonenland worden gebouwd.
  Ik zou anders graag een Mac Pro mini zien, een soort bare bones Mac die je zelf kunt optuigen met extra RAM, mixen van hd en ssd en/of optische drives.

 • Profielfoto
  ruurdjaarsma

  Ik denk de Mac Pro, dat er ook daarom nog steeds geen nieuw model is.

 • Profielfoto
  donut

  Ja , denk ook de Mac Pro. Moet zeggen dat mijn 5 jaar oude bak het nog steeds voortreffelijk doet… Maar een nieuwe verwacht ik toch minstens een factor 2-3 sneller te zijn…

 • Profielfoto
  maconly

  Eindelijk zien ze het licht bij Apple produceer in the USA andere bedrijven zoals ons sy philips zou daar ook in mee moeten gaan produceren in het land waar je roots liggen.

 • Profielfoto
  computer space

  “Volgens Cook zal een bestaand model Mac voortaan ‘Made in USA’ zijn.” kan alleen maar de Mini zijn. De pro zal geenszins lijken op wat die nu is als ie nieuw wordt. Het doorstopper model is echt over de datum. Dat wordt echt een nieuwe computer, als ie niet door de Mini 2014 wordt opgegeten.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  De nieuwe Mac Pro zal het wel worden. Daarmee kan Apple dan mooi voor de dag komen in Amerika. Ik verwacht wel dat er een geheel vernieuwd paradepaardje wordt gepresenteerd. misschien al tijdens de WWDC.
  Met een “Made in USA” Mac Mini zou Apple voor gek staan. Wat is de meerwaarde daarvan? Helemaal niets!

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Een Mac Pro lijkt mij ook logisch. Dat zijn geen schuifkasten, maar lekker vaak BTO. Dan kan je die orders dicht bij huis houden!

 • Profielfoto
  Needler

  De Mac Pro is een beetje overbodig geworden. Voorheen had je een Mac Pro nodig voor het zware werk. Maar als je ziet hoe krachtig de nieuwe iMac is, lijkt me dat overbodig. Het is voor een ontzettend kleine professional niche. Bijna zonde om daar nog energie in te steken.

 • Profielfoto
  Didjee

  @Needler: het gaat niet alleen om kracht, maar ook om uitbreidbaarheid, het kunnen installeren van meerdere HD’s, videokaarten, (zelf te kiezen) schermen, etc… Als bij een iMac bijvoorbeeld het scherm stuk gaat, ben je het ding een aantal (kostbare) weken kwijt. Bij een MacPro plug je er zó een ander scherm in. Hetzelfde geldt voor interne onderdelen als HD’s en kaarten.

  Ik heb hier zelf een Mac Pro uit 2006(!) onder mijn bureau staan. Het ding draait nog steeds prima, mede dankzij het feit dat videokaart, ram-geheugen en HD’s zeer makkelijk te vervangen of uit te breiden waren.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  maconly 3 uur geleden
  Eindelijk zien ze het licht bij Apple. Produceer in de VS. Andere bedrijven, zoals ons Philips, zou daar ook in mee moeten gaan, produceren in het land waar je roots liggen.

  Bedrijven zijn de productie gaan outsourcen om de concurrentie het hoofd te bieden. Failliet gaan of de productie naar het buitenland verplaatsen, dat zal voor een bedrijf een eenvoudige keuze zijn.
  De stap van Apple is te prijzen, maar het bedrijf doet dat echt niet puur uit patriottisme, al heeft het ook PR-matige voordelen die niet in geld zijn uit te drukken.
  Overigens is Philips al decennia een multinational, zo eigen is het ook weer niet.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Didjee 39 minuten geleden
  @Needler: het gaat niet alleen om kracht, maar ook om uitbreidbaarheid, het kunnen installeren van meerdere HD’s, videokaarten, (zelf te kiezen) schermen, etc…

  Dat een Mac Pro geen Thunderbolt en USB3.0 heeft is een zeer groot gemis.

 • Profielfoto
  Sanderadio

  En dan ook nog ‘Tax in USA’ ?