Stralende gezichten tijdens opening Apple Store in Berlijn

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Voor ieder klant werd geklapt alsof hij de Oscar voor beste hoofdrolspeler gewonnen had. Zo’n 4000 fans waren afgelopen vrijdag op de been om de opening van de Apple Store aan de KurfĂĽrstendamm in Berlijn mee te maken. De opening was om 17:00 uur, om 12:00 uur waren al 100 fans op de been. Om 15:00 werd het Ă©cht druk.

Helemaal vooraan de rij van ruim 300 meter stonden twee kampeerders die al sinds donderdag voor de deur bivakkeerden. Zij mochten, onder luid gejoel en geklap van de medewerkers, als eerste in de nieuwe Apple Store naar binnen. De medewerkers hadden een eigen variant gemaakt op een geliefd voetballied. Van ‘Berlijn, Berlijn, we gaan naar Berlijn!’ werd ‘Berlijn, Berlijn, wij houden van Berlijn!’ gemaakt. Vlak voor de opening schalde het over de hele KurfĂĽrstendamm.

De drukte voor de Apple Store Berlijn rond 16:00
De drukte voor de Apple Store Berlijn rond 16:00

Ook de lokale sterren lieten zich graag bij de opening zien. Sterrenkapper Udo Walz, wereldberoemde in Duitsland, stond opgewonden in de rij. Wat nou hype of minder cool? Met 4000 man op de been was het duidelijk dat Apple nog steeds een van de meest tot de verbeelding sprekende merken is.

De lokale ijssalon zorgde voor verfrissingen.
De lokale ijssalon zorgde voor verfrissingen.

“Ik was hier op donderdag al om 21:00 uur.” Zei de 46-jarige Jan Teuner, die vooraan in de rijd stond, tegen The Telegraph. “De grond was hard, maar ik moest en zou erbij zijn. Apple-producten zijn perfect, ik hou ervan!” De 22-jarige studente Kim zei: “Ik ben hier omdat het prachtig en stijlvol is, en natuurlijk voor de T-shirts.”. De eerste 4500 klanten kregen een exclusief T-shirt met daarop de slogan Apple Store Kurfuerstendamm Berlin.

Joelende medewerkers begroeten de eerste klanten.
Joelende medewerkers begroeten de eerste klanten.

De Apple Store in Berlijn is gehuisvest in een gebouw dat in 1913 gebouwd is, er zat eerst een filmtheater. Sommige elementen van het filmtheater zijn door Apple in stand gehouden. Zo zien we rode vloerbedekking in de hal en is er een theater ingericht waar iTunes Live-sessies gehouden worden. Voor zover bekend is dit de eerste Apple Store met een in-house theater. De Britse hitzanger ‘Passenger’ had zaterdag de eer om het eerste optreden in het theater te geven.

Passenger tijdens 'iTunes Live' in Berlijn.
Passenger tijdens ‘iTunes Live’ in Berlijn.

Al met al was het weer een typische Apple Store opening. Eindelijk heeft de hoofdstad van Duitsland dan ook de beschikking over een store met daarin alle iPads, iPods, iPhones, MacBooks en iMacs. Een kijkje binnenin nemen? OMT plaatste eerder een fotoreportage van de binnenkant van de nieuwe Apple Store.

 

Fotocredits: itopnews.de en pnp.de.
Met dank aan Marijn voor de hulp met de Duitse taal.

 

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  oblomov
 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Zou Den Haag ook zo veel volk trekken?

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  ”De grond was hard, maar ik moest en zou erbij zijn. Apple-producten zijn perfect, ik hou ervan!”

  – Jezus.:shock:

 • Profielfoto
  Hydræ

  4000 mensen op de been! Dat is geen kinderachtige opening geweest.

 • Profielfoto
  marsie

  Ik hou van Apple producten maar die adoratie daar begrijp ik echt niets van.
  Het lijkt af en toe wel een sekte.

 • Profielfoto
  SanderMichelsen

  Ach Duitsers zijn altijd goed in propaganda geweest. Verbaasd me niets die 4000 mensen. Valt eigenlijk nog een beetje tegen.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Ik hou van Apple producten maar die adoratie daar begrijp ik echt niets van.
  Het lijkt af en toe wel een sekte.

  Yep. Ik krijg er ook de kriebels van. Vooral die opgeklopte nepvrolijkheid is echt vreselijk.

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Wat is hier nou de lol van? Ik ben dol op al me Apple spullen en wil niks anders. Maar dat al die mensen te gelijk naar een opening van een winkel moeten. Ik loop altijd met een grote boog om de Apple-store. Ze staan vol met hipsters met het verstand van een fishstick. Naar mijn gevoel heb ik meer verstand van Apple-producten dan menig ‘manager’ die daar werkt.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Dit is zelfde publiek dat graag geld toeleg om in “man bijt hond” te komen hahaha.
  Maarja in vorige artikel waren OTM’ers ook al geil om even in de apple store langs te gaan.
  Terwijl er zoveel mooiers te zien is in Berlijn.

 • Profielfoto
  sannepanne

  Lijkt me een leuk baantje in de Apple store. Blauw T-shirt, verplicht lachen en aardig doen tegen de klant, want pas op als je dat niet doet, dan weet de grote leider wel raad…

 • Profielfoto
  mcloud

  Apple-Stores… Wat een lachertjes zijn dat!
  Ik was bij de opening van die in Amsterdam, en ik schaamde me gewoon dat ik er ĂĽberhaupt bij was! Het personeel dat juichend aan kwam gerend en naderhand toen ik naar binnen liep werd ik als een held ontvangen. Kinderachtig hoor. Ik hou er niet van. Bah. En dan inderdaad te bedenken dat 9/10 personeelsleden de ballen van imac’s weten! Ik vroeg of ik zelf het ram geheugen van mac mini kon upgraden, dat moest zelfs de manager even googlen! Schande!
  Bij die in Den Haag ben ik er ook bij en als het daar ook zo is ga ik nooit meer naar een apple store opening!

  Poppenkast!