Selectie medewerkers Haagse Apple Store van start

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Naar alle waarschijnlijkheid zal de Apple Store in de Haagse Passage in december van dit jaar openen. Apple laat er duidelijk geen gras over groeien en is momenteel bezig met het selecteren van de toekomstige medewerkers die de Apple Store in Den Haag gaan bemannen. Apple heeft ongeveer 350 sollicitanten uitgenodigd.

OMT ontving van diverse sollicitanten het bericht dat zij zijn uitgenodigd voor een hiring event in het Hilton Hotel van Den Haag, op 10 minuten lopen van de toekomstige Apple Store. Tijdens deze selectiedag leren de sollicitanten meer over de store, de sollicitatieprocedure en krijgen ze een eerste beoordeling.

Het Hiring Event is van 11 tot 21 juni. Per dag staan twee groepen potentiële verkoopmedewerkers op het programma. Zij zijn met een groep van maximaal 18 personen twee en een half uur binnen. Een snelle schatting leert dat Apple een keuze moet gaan maken uit 350 verkoopmedewerkers in spe. Bij een gemiddelde Apple Store staan ongeveer 40 tot 60 verkoopmedewerkers op de loonlijst.

Uitnodiging voor recruteringsevent van Apple
Uitnodiging voor recruteringsevent van Apple

Met nog zo’n 6 maanden te gaan tot de vermoedelijke opening in december lijkt Apple volledig op schema met de Haagse Apple Store. OMT wenst alle sollicitanten veel succes tijdens de selectiedagen. Wil je je ervaring of nieuwe informatie delen? Gebruik het tipformulier of mail naar redactie [at] onemorething.nl.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  Goede sollicitanten die dit al gelijkt lekt naar de media.
  Vast toekomst in. Heeft een ook denk niveau van een pannenkoek, of hij heeft heel veel sollicitaties lopen;)

 • Profielfoto
  Lennertpichel

  Iemand al iets van Haarlem solli’s vernomen dan?

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Zijn er echt sollicitaties voor dan? Ik dacht dat ze gewoon selecteerden op leeftijd (onder de dertig), uiterlijk (beetje geeky, maar niet lelijk en liefst blank) en kritische ingesteldheid (niet aanwezig). Oh ja, en de fake smile geeft waarschijnlijk de doorslag.:wink:

 • Profielfoto
  knekkie

  MoNdO GeNeRaToR is duidelijk niet onder de indruk van het Apple personeel in de officiële stores:D

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Interessant.

 • Profielfoto
  mcloud

  Er is niks bijzonders aan, werken bij een Apple store. Je verdient net zoveel als iemand die bij de mediamarkt werkt en ook iMac’s verkoopt.
  Oh, en werken bij een Apple Store is vaak niet eens leuk omdat het een dictatuur is .
  En a.u.b. laat dit niet nog eens gebeuren..

 • Profielfoto
  mcloud

  Ik kon geen url in voegen dus dan maar the old fashion way:

  http://www.youtube.com/watch?v=f7vMIqpLYuI

 • Profielfoto
  Minca

  Weet iemand of er nog een event komt?

 • Profielfoto
  ouassim95

  @Minca om jou nervositeit eraf te halen, ja er komt er nog eentje en dat is ook gelijk de laatste in Oktober. Ik ben een maand geleden gebeld door een mevrouw uit Amerika (ze sprak wel Nederlands maar best slecht) van Apple en ik moest haar vertellen waarom ik bij Apple wil werken etc. en na het gesprek hebben we een datum geprikt voor een gesprek in de Hilton en deze is in Oktbober samen met nog een aantal andere kandidaten.