‘Samsung probeerde inbreukmakende code te verbergen’

Door: Raymon Mens - 7 reacties

In 2012 bepaalde een rechter dat Samsung en Google vertrouwelijke Android-code aan Apple beschikbaar moeten stellen. Doel hiervan was te onderzoeken of er onderdelen aanwezig zijn die inbreuk maken op Apple’s patenten. Samsung heeft Apple hierbij echter flink proberen tegen te werken.

Dit blijkt uit nieuwe documenten die Apple afgelopen week in de langlopende zaak tegen Samsung Mobile indiende. In deze documenten beschrijft Apple dat Samsung pas na flink aandringen op een redelijke manier heeft meegewerkt aan het gerechtelijk bevel om broncode beschikbaar te stellen.

In eerste instantie gaf de Koreaanse smartphone-maker Apple toegang tot een live kopie van hun ontwikkelsysteem met daarop meer dan 1,9 terabyte broncode. Die code veranderde ook constant omdat ontwikkelaars erin bezig waren. Hierdoor was voor Apple onmogelijk om code van de inbreukmakende apparaten te zoeken en downloaden. Bovendien was de verbinding met Korea vaak ontzettend traag en was de server de toegang faciliteerde regelmatig offline.

Pas na lang onderhandelen gaf Samsung een offline kopie van de 1,9 terabyte Android-code aan Apple. Het bedrijf uit Cupertino was geacht hier zelf de code die op de inbreukmakende toestellen staat te vinden. Na wederom veel vertraging en aandringen, gaf Samsung eindelijk toe en kreeg Apple alleen de afgewerkte broncode, zoals deze ook op de vermeende inbreukmakende toestellen staat.

Waarschijnlijk heeft Samsung geprobeerd de mogelijk inbreukmakende code zo lang mogelijk aan het zicht van Apple te onttrekken. Dit door middel van het opwerpen van rookgordijnen die bestonden uit constant veranderende bergen onnodige code. Verder frustreerde Samsung het onderzoek van Apple door de code in eerste instantie aan te bieden op een trage, instabiele server.

De Galaxy S4 maakt volgens Apple inbreuk op minimaal 5 patenten.
De Galaxy S4 maakt volgens Apple inbreuk op minimaal 5 patenten.

De werkwijze van Samsung kwam aan het licht toen Apple afgelopen week een verzoek indiende om de Galaxy S 4 toe te voegen aan een lopend proces. Apple claimt dat Samsung’s nieuwe vlaggenschip-telefoon inbreuk maakt op 5 patenten. Het betreft twee patenten die betrekking hebben op de user interface, twee Sirizoekpatenten en een datasynchronisatie-patent.

Samsung en Apple zijn verwikkeld in een voortdurende juridische strijd. Een rechter veroordeelde de Koreaanse smartphone-maker eerder tot het betalen van een boete van een half miljard euro voor het schenden van Apple-patenten.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Jammer dat je dit nooit op tweakers leest, zei het niet dat het dan toch alleen maar ‘ik zou ook Apple pesten’ reacties opleveren.

  Hopen dat ze gecompenseerd worden voor hun tijd die ze hier aan kwijt waren

 • Profielfoto
  defores

  Natuurlijk lees je dit niet op tweakers die worden zwaar gesubsidieert door samsung en microsoft.

  Als je daar Apple zegt krijgen alle MS gecertificeerden het meteen benauwd … stel dat hun baas over op Apple wil stappen moeten ze ineens weer leren en kunnen ze geen omslachtige oplossingen meer als smoesjes gebruiken;)

 • Profielfoto
  NLkaiser

  @defores tnx, u made my day!

 • Profielfoto
  Joffry

  @ I Xyzyx en defores: wat een slap geleuter toch weer !

 • Profielfoto
  koekerwauz

  Alle media is besmet. Geen enkele bron is objectief.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Dit gaat zeker door tot in de eeuwigheid.

 • Profielfoto
  remcojan

  Het feit dat Samsung zo’n beetje in alle patentzaken (niet alleen met Apple, maar ook met andere bedrijven) betrokken is zegt m.i. genoeg.