Rijkste Rus koopt $100 miljoen AAPL

Door: Raymon Mens - 14 reacties

Het aandeel Apple gaat, na een dieptepunt van onder de $400 per aandeel, weer omhoog. Investeerder en rijkste Rus Alisher Usmanov heeft vertrouwen in Apple en heeft voor $100 miljoen aan aandelen in het bedrijf uit Cupertino gekocht. De Rus zegt dat nu een mooi moment is om in Apple-aandelen te stappen.

Usmanov laat in een interview met Bloomberg weten in Apple te geloven, ook na Jobs. De Rus verwacht dat de waarde van AAPL weer flink zal stijgen. Op dit moment staat het aandeel Apple op $444,46, een stuk hoger dan de koers eerder vorige maand. Mogelijk zal het vertrouwen dat de belangrijke Russische investeerder vandaag uitsprak ook een positieve invloed op het aandeel hebben.

AAPL stijgt langzaam maar zeker weer.
Het aandeel AAPL stijgt langzaam maar zeker weer.

De Russische investeerder investeerde eerder al in Facebook en heeft een flink deel van de aandelen van Arsenal FC, een voetbalclub uit Londen, in handen. Usmanov heeft een vermogen van, naar schatting, $18.2 miljard.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Luuksweb

  Achja, waarom ook niet?

 • Profielfoto
  Koning Frank

  Het grappige is, als het aandeel AAPL slechts met 1 dollar stijgt, dan verdient deze meneer al ± krap twee en een halve ton/

 • Profielfoto
  N3RD

  Je moet niet in valuta denken, maar in rendement %.

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Tsja, met 18 miljard kan je een gokje van 100 miljoen wel wagen ;p

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Lang geleden een Saoedische sjeik, nu een Russische miljardair.

 • Profielfoto
  Barend Mars

  Idd een mooi instap moment ook voor Apple om eigen aandelen terug te kopen

 • Profielfoto
  Hydræ

  Slimme kereltjes die Russen! Leve de glasnost *proost*

 • Profielfoto
  1984

  Apple heeft beloofd de komende jaren 100 miljard dollar aan overtollig kapitaal uit te keren aan zijn aandeelhouders. Omdat veel van dat geld op buitenlandse rekeningen staat, en het bedrijf bij invoer ervan een fikse belastingaanslag tegemoet kan zien, wil het een deel van het bedrag lenen.

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  En wat wil je daarmee zeggen, 1984?

 • Profielfoto
  essiw

  @1984, geen idee waarom je over nieuws post wat een eigen artikel heeft: http://www.onemorething.nl/2013/04/apple-gaat-17-miljard-lenen-op-de-markt/

 • Profielfoto
  mytecmaster

  1984 brengt zeker wel een interessante connectie. Die Rus is ook niet gek als en het aandeel weer stijgt en er flink uitgekeerd wordt is hij spekkoper!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Wat als Apple zelf door geruchten de koers kunstmatig heeft beïnvloed, zodat die flink naar beneden is gegaan, waardoor Apple erg voordelig eigen aandelen kan terugkopen, waarna de uit te betalen dividenden voor een groter deel ook op de goedkoop ingekochte eigen aandelen worden uitgekeerd. Of schiet ik nu te ver door in complot denken? In elk geval is het wel erg duidelijk dat mensen door het verspreiden van geruchten proberen de prijs van aandelen te beïnvloeden en bij Apple is dat niet zo erg moeilijk omdat elk wild gerucht direct breed door allerlei media wordt opgepakt.
  Als ik geld had, kocht ik ook aandelen Apple. Tien jaar geleden stond een Apple aandeel op ca. € 8…! Ja acht euro.

 • Profielfoto
  iPodzz

  Ah, hij heeft gewoon die geruchten laten verspreiden en profiteert er nu van door er voor $ 100 miljoen te kopen en geeft het dan aan die analisten die het voor hem hebben gedaan.;-) #complottheorie.

 • Profielfoto
  HappyGuy

  ik ga denk ik ook gewoon een aandeel kopen en mee profiteren!:)