Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 mei 2013

Retina MacBook Air forse stap dichterbij

Het is waarschijnlijk dat Apple dit jaar zijn Macbook-lineup gaat voorzien van een refresh. Vorig jaar kondigde het bedijf op WWDC een MacBook Pro met Retina-display aan, in eerste instantie alleen als 15-inch model, later ook 13-inch. Technisch gezien is een MacBook Air Retina sinds vandaag ook mogelijk.

Tot voor kort werd verwacht dat de nieuwe generatie Intel ‘Haswell’ processoren, die waarschijnlijk in de mid-2013 MacBooks zullen zitten, vooral zorgen voor betere accuduur en de snelheid. Geen wereldnieuws. Vandaag bleek echter dat Intel één eigenschap van de nieuwe chips achtergehouden heeft: Een ruim 200% snelle grafische chip die moeiteloos een resolutie van 3840 x 2160 aan kan. Meer dan genoeg voor een Retina-scherm.

De prestaties van de nieuwe Iris graphics.

De chipfabrikant noemt de nieuwe graphics ‘Iris’. Het mooie aan deze Iris-graphics is dat ze gewoon onderdeel zijn van de processor en er dus geen aparte grafische chip meer nodig is om het Retina-scherm met voldoende kracht aan te sturen. Hierdoor blijft alles compact en past het in een MacBook Air.

Ook de 13-inch MacBook Pro met Retina-display zal profiteren van de nieuwe Iris-graphics, maar door deze ontwikkeling staat de deur voor een MacBook Air met Retina-display inmiddels op een flinke kier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Retina MacBook Air forse stap dichterbij
Sluiten