Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 30 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

13″ MacBook Pro goedkoper voor onderwijs

Apple heeft vandaag de prijs voor de niet-retina 13 inch MacBook Pro verlaagd, echter alleen voor onderwijsinstellingen. In de Amerikaanse Online Apple Store voor studenten, docenten en onderzoekers worden Mac’s en iDevices al met 6,4% korting verkocht. Voor de niet-retina 13 inch MacBook Pro komt daar nu nog 100 dollar korting bij. Het instapmodel van de MacBook Pro kost nu 999 dollar. Voor het model met een snellere processor, meer RAM-geheugen en meer schijfruimte betaal je nu nog 1299 dollar in de onderwijsstore.

De kortingen zijn nog niet doorgevoerd in de Nederlandse onderwijsstore. Daar betaal je nog steeds 1155,55 of 1437,48 euro. Mocht de korting hier ook doorgevoerd worden, dan zullen die prijzen waarschijnlijk met honderd euro naar beneden gaan.

Het zal niet toevallig zijn dat deze prijsverlaging slechts een paar weken voor Apple’s World Wide Developer Conference komt. Het is goed mogelijk dat er nieuwe Macs aangekondigd worden op WWDC, waarmee de ‘oude’ vorm van de niet-retina MacBook Pro waarschijnlijk zal verdwijnen.

Door alleen onderwijsinstellingen de kans te geven dit model nu met korting te kopen kunnen bestaande voorraden sneller opgemaakt worden en zullen particuliere kopers die onlangs dit model gekocht hebben niet terug gaan naar de winkel om dezelfde korting op te eisen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
13″ MacBook Pro goedkoper voor onderwijs
Sluiten