13″ MacBook Pro goedkoper voor onderwijs

Door: Koen van Tongeren - 10 reacties

Apple heeft vandaag de prijs voor de niet-retina 13 inch MacBook Pro verlaagd, echter alleen voor onderwijsinstellingen. In de Amerikaanse Online Apple Store voor studenten, docenten en onderzoekers worden Mac’s en iDevices al met 6,4% korting verkocht. Voor de niet-retina 13 inch MacBook Pro komt daar nu nog 100 dollar korting bij. Het instapmodel van de MacBook Pro kost nu 999 dollar. Voor het model met een snellere processor, meer RAM-geheugen en meer schijfruimte betaal je nu nog 1299 dollar in de onderwijsstore.

De kortingen zijn nog niet doorgevoerd in de Nederlandse onderwijsstore. Daar betaal je nog steeds 1155,55 of 1437,48 euro. Mocht de korting hier ook doorgevoerd worden, dan zullen die prijzen waarschijnlijk met honderd euro naar beneden gaan.

Het zal niet toevallig zijn dat deze prijsverlaging slechts een paar weken voor Apple’s World Wide Developer Conference komt. Het is goed mogelijk dat er nieuwe Macs aangekondigd worden op WWDC, waarmee de ‘oude’ vorm van de niet-retina MacBook Pro waarschijnlijk zal verdwijnen.

Door alleen onderwijsinstellingen de kans te geven dit model nu met korting te kopen kunnen bestaande voorraden sneller opgemaakt worden en zullen particuliere kopers die onlangs dit model gekocht hebben niet terug gaan naar de winkel om dezelfde korting op te eisen.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  JesseV

  De kortingen zijn nog niet doorgevoerd in de Nederlandse onderwijsstore. Daar betaal je nog steeds 1229 of 1529 euro.

  Als je het over de onderwijsstore hebt, noem dan ook de prijzen van de onderwijsstore.

 • Profielfoto
  nigelllv

  bij saturn is het deze week 21% btw, weg ermee. daar heb je toch een stukje meer korting;)

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @JesseV dat was inderdaad een foutje. Is nu aangepast. Overigens kom ik in de onderwijsstore niet de prijzen tegen die in jouw screenshots te zien zijn.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Ik ben geen promoter voor de volgende twee sites, maar je kan ipv 6% korting ook 8 to 10% korting krijgen. Je moet dan wel een account hebben of aan maken.
  De sites die deze kortingen geven zijn de Apple Store via SLIM.nl en CJP.nl.
  Zeker de moeite waard om even te kijken.

 • Profielfoto
  JesseV

  @Koen
  Standaard is het in de onderwijsstore 6% maar bij veel onderwijsinstellingen hebben 8% sommige zoals Delft hebben zelfs 12%

 • Profielfoto
  iep

  Voor het hoger onderwijs en navenante onderzoeksinstellingen kun je bij surfspot.nl terecht en via die weg zijn de kortingen inderdaad tot 12%. Slim.nl en cjp.nl richten zich meer op scholieren (middelbare school).

 • Profielfoto
  samplex

  Helaas werkt die TU delft link niet meer:(

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  iep 12 uur geleden

  Surfspot.nl is ook voor basisschoolleerlingen en hun ouders. Ik meen dat je voor hen geen Apple hardware kunt kopen.
  Familie in de VS is ook handig. Ik overweeg hen de nieuwe instap iPod touch te laten meebrengen.

 • Profielfoto
  GrannySmith

  Het blijven belachelijke prijzen. Je hebt er drie HP notebooks voor!

 • Profielfoto
  Sven De Mey

  @GrannySmith: nou, leuk voor jou toch? En ga nu maar braaf verder met windows spelen.