Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Pacemaker uitzetten? There’s an iPad for that!

De iPad, wat een fijn apparaat is het ook. Zelfs opa en oma weten er moeiteloos hun weg op te vinden, maar het is wel oppassen geblazen voor senioren met een pacemaker. De magneten in de smartcover zouden zonder problemen een Pacemaker uit kunnen schakelen.

De 14-jarige highscool-studente Gianna Chien deed een experiment met pacemakers en de magneten die verwerkt zijn in de smartcover voor de iPad. Wat blijkt? In ongeveer 30% van de geteste gevallen schakelden de magneten in de smartcover de pacemaker uit. De studente testte 26 pacemakers.

Gianna Chien en haar onderzoek.

Het onderzoek van de studente was onderdeel van een wetenschapswedstrijd, frappant detail is dat haar onderzoek niet won, maar nu wel internationale aandacht krijgt. Binnenkort mag Giana haar onderzoek aan 8000 hartmedici presenteren tijdens een conferentie van de Heart Rhythm Society in Denver.

Zowel de smartcover als iPad hebben ingebouwde magneten om de cover op zijn plaats te houden en het scherm aan of uit te zetten. Pacemakers hebben geen aan- of uitknop, om een pacemaker al dan niet tijdelijk uit te schakelen, worden sterke magneten gebruikt. De meeste pacemakers schakelen zichzelf weer in als het magnetisch veld verdwenen is.

Apple wilde niet reageren op het onderzoek, maar verwees naar de handleiding van de iPad waarin staat dat hartpatiënten wordt aangeraden de iPad op minimaal 15 centimeter afstand van hun borst te gebruiken. Niet met je iPad op de borst in slaap vallen dus.

Via: Bloomberg

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pacemaker uitzetten? There’s an iPad for that!
Sluiten