Onderzoek wijst uit: iPhone blijft waardevoller dan Galaxy

Door: Raymon Mens - 19 reacties

De Galaxy-telefoons van Samsung mogen dan wel groot van formaat zijn, de waarde van een iPhone blijft hoger. Dit blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Piper Jaffray. Onderzoekers van het bedrijf vergeleken het prijsverloop van tweedehands iPhone en Galaxy-telefoons op eBay.

De onderzoekers hielden 8 weken lang een vijftigtal telefoons in de gaten, waaronder de iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4, Galaxy S III en Galaxy Note II. Uit de resultaten, die in handen van AppleInsider zijn, blijkt dat een iPhone het meest waardevast toestel is, de Galaxy-toestellen verloren de meeste waarde.

De resultaten van het onderzoek van
De resultaten van het onderzoek van Piper Jaffray in een grafiek.

De iPhones 4S blijkt het meest waardevast, gevolgd door de iPhone 4 op twee, doordat de iPhone 5 op drie staat moeten de Galaxy-telefoons genoegen nemen met de laatste en voorlaatste plaats. De Samsung-toestellen verliezen tot wel twee keer meer waarde dan de best scorende Apple-telefoon.

De iPhone 4S is een opvallende verschijning in het onderzoek, deze verloor slechts 7% van zijn waarde in de meetperiode. Apple’s huidige vlaggenschip, de iPhone 5, verloor 11% van zijn waarde. Een reden wordt niet genoemd, wel gaven de  onderzoekers aan dat de waarde van een tweedehands iPhone in de toekomst wat zal dalen, als oorzaak noemden de medewerkers van Piper Jaffray de aankomende iPhone 5S.

Helemaal als een verassing komen de resultaten niet. Eerder bleek nog dat een iPhone 300% betrouwbaarder is dan een Samsung-telefoon en dat een kapotte iPhone evenveel waard is als een werkende Galaxy.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  BDM STUDIOS

  Had je ook even aan mij kunnen vragen hoor!;-)

 • Profielfoto
  Robin-m

  Ik denk dat bij de iPhone 4S de grote prijsdaling al is geweest, omdat hij al een tijdje niet meer de nieuwste is. De iPhone 5 daarentegen daalt nu wat harder omdat het nieuwe er nu af gaat. Vergelijk het met een auto: als je die net de showraam uitrijdt, daalt de prijs in een klap erg hard. Daarna daalt ie nog steeds, maar minder.

 • Profielfoto
  MacKevin11

  @Robin-m
  Dat dacht ik dus ook al meteen toen ik het artikel las. Logica, right?

 • Profielfoto
  XaRaI_001

  Eigenlijk ook wel logisch, want Samsung brengt ook veel sneller nieuwe toestellen uit.

 • Profielfoto
  mausse

  Toch worden de htc x en samsung S4 serieuze opties, en dat van een apple fanboy.

 • Profielfoto
  Ton Haex

  Mooi van die 4S maar nog mooier is dat een kapotte iPhone nog wat geld op kan leveren. Wat zou een 3Gs nog kunnen opbrengen?

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Het interesseert me echt geen reet welke telefoon meer waard is. Het gaat om welke telefoon waardevoller is in dagelijks gebruik. Is het nu echt belangrijk dat je telefoon een paar procent meer waardevast is?

  De vergelijkingen met Android vind ik sowieso onzinnig altijd. Waarom moet er vergeleken worden? Er worden bovendien altijd alleen ‘onderzoeken’ aangehaald die positief zijn voor de iPhone.

  /zeurpiet out

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Logisch, … die iPhones worden voor veel te weinig verkocht!

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Samsung haalt na een jaar gerust de helft van de prijs af. Apple doet dat niet, waardoor de tweedehands prijs hoog blijft. De providers rekenen steeds minder bijbetaling bij een abonnement, maar dat heeft weinig invloed op de prijs van de losse verkoop.
  Maar goed, na twee jaar is zo’n Galaxy S allang uit elkaar gevallen.
  Het is opvallend dat een Galaxy S4 duurder is om in elkaar te schroeven dan een iPhone 5. Ik heb zo’n idee dat een Samsung krampachtig onder de prijzen van Apple blijft en dat een Galaxy veel duurder zou zijn geweest als de iPhone niet bestaan had. Maar ja, als de iPhone niet bestaan had, had Android dan wel bestaan?

 • Profielfoto
  Jerone

  @Robin-m: Ze zullen met jou niet erg blij zijn bij de autodealer denk ik

 • Profielfoto
  murdock1

  Ik vind de het grote scherm van de Galaxy zeer mooie. ik heb de iphone 4gs en vind mijn scherm te klein.volgens recent onderzoek kiest ook de jeugd voor samsung

 • Profielfoto
  Lauwrence

  *BOING* Ja hoor, daar is ie weer: Stichting Open Deur, sjongejonge…

 • Profielfoto
  maconly

  dit had ik ook zonder onderzoek kunnen melden, die samsung meuk geven ze bijna gratis weg en bij apple mag je gewoon de volle mep betalen.

 • Profielfoto
  kingmaximus

  wordt niet rekening gehouden dat de iPhone veel duurder qua entry prijs. Apple loopt achter op iPhone. Ik heb een iPhone 5 en recentelijk een Note 2 en kan ik je vertellen dat de Note 2 veel mooier en beter is. Dus willen we ook dat Apple grote schermen telefoons maakt.

 • Profielfoto
  bartvdv

  “300% betrouwbaarder”. Wat moet je daar eigenlijk onder verstaan? Is een Samsung dan maar 33% betrouwbaar ?

 • Profielfoto
  bommels

  Het is wel heel triest als je telefoon het van de restwaarde moet hebben. Zo slecht is die iPhone toch ook weer niet?

 • Profielfoto
  joostvg

  De resultaten zullen inderdaad niet als verassing komen. Iphones branden namelijk slecht..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Natuurlijk is een iPhone waardevoller:) Ook al zitten er niet altijd alle dingetjes op waar Android mee strooit, de iPhone blijft naar mijn mening toch de best bruikbare smartphone. Je ziet het aan het feit dat de iPhone 4 nog steeds nieuw verkocht wordt en dit jaar bestaat de iPhone 4 al drie jaar….!

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Natuurlijk is een iPhone waardevoller:) Ook al zitten er niet altijd alle dingetjes op waar Android mee strooit, de iPhone blijft naar mijn mening toch de best bruikbare smartphone. Je ziet het aan het feit dat de iPhone 4 nog steeds nieuw verkocht wordt en dit jaar bestaat de iPhone 4 al drie jaar….!

  Logisch, ouderen en jongeren hebben niet zoveel geld over voor een “telefoon”, maar willen er toch bij horen, dan is de iPhone 4 nog prima.
  En of die dan nog bruikbaar is? Dat zal voor iedereen anders zijn. Ik moet er niet aan denken om 5 seconden te wachten voordat mijn groepsgesprek op whatsapp opent, zoals bij de iPhone 4.

  Daarnaast; 11% van de iPhone 5 tegenover 13 van de S3, vind ik nog erg weinig eigenlijk..
  11% van 680 euro is nog altijd meer dan 13% van 450 euro.