Nieuwe vacatures verklappen het: volgende iWork-versie is bijna af

Door: Raymon Mens - 18 reacties

Nieuwe vacatures op de Apple-site verklappen dat de langverwachte nieuwe iWork-versie waarschijnlijk bijna af is. AppleInsider ontdekte dat de iPhone-maker op zoek is naar personeelsleden die bij kunnen dragen aan iWork. Apple zoekt onder andere engineers die kwaliteitscontrole doen en bugs verifiëren en afhandelen.

De meest recente vacature is gisteren online geplaatst. In het overzicht van vacatures op de Apple-site staan momenteel 9 iWork-gerelateerde vacatures. Een aantal van deze vacatures omschrijft taken die in de laatste fase van de ontwikkeling van software voorkomen. 

Een opvallende vacature is die van HiDPI Image Specialist voor het Keynote, Pages en Numbers-team, deze doet vermoeden dat Apple bezig is de nieuwe iWork-versie te optimaliseren voor Retina-schermen.

De vacatures vermelden expliciet iWork in de omschrijving.
De vacatures vermelden expliciet iWork in de omschrijving.

iWork kreeg zijn laatste grote update in 2009, sindsdien zijn er wel wat kleine updates geweest, maar een volledige refresh van het pakket laat op zich wachten. Ongeveer een jaar geleden doken er ook al wat vacatures op die gerelateerd waren aan iWork, deze waren te koppelen aan het ontwikkelen van een nieuwe versie. De vandaag ontdekte vacatures wijzen echter meer op het finaliseren en de puntjes op de i zetten.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Tuvok

  Zal op de aanstaande WWDC wel worden aangekondigd.

 • Profielfoto
  polansky

  Het zal tijd worden ook!
  .
  Echter als blijkt dat dit ding ‘cloud’ only zal zijn haak ik onmiddelijk af.
  Als ik software koop wil ik die ook kunnen bezitten.
  .
  Hier in huis komen geen onzinnige huurconstructies zoals Adobe ons nu gaat opleggen!

 • Profielfoto
  iPredict

  Ik reageer normaal nooit voor ik een artikel lees, maar: YES YES YES YESSS!!!!!

 • Profielfoto
  knekkie

  Spannend.. Hoop dat apple op software gebied weer een paar stappen voorwaards maakt. Ik heb het gevoel dat er op software gebied niet erg veel gedaan heeft. Er is dan wel weer hele mooie hardware voor terug gekomen.

 • Profielfoto
  Tuvok

  Echter als blijkt dat dit ding ‘cloud’ only zal zijn haak ik onmiddelijk af.
  Als ik software koop wil ik die ook kunnen bezitten.
  .
  Hier in huis komen geen onzinnige huurconstructies zoals Adobe ons nu gaat opleggen!

  Heb je zeker een punt. Ik stap dan direct over op een LibreOffice of zo.

 • Profielfoto
  sunapple

  Hallelujah.

 • Profielfoto
  Rickje

  Heel knap dat je aan de hand van 9 openstaande vacatures kunt opmaken dat iets ‘bijna af’ is. Ik zou eerder zeggen dat ze er nu pas aan beginnen of de focus op leggen.

  Als iets ‘bijna af’ zou zijn, waarom zou je dan in godsnaam vacatures openen… oke.. misschien op basis van de ‘soort’ vacatures.. maargoed… lekker glazen bol kijken dit.

 • Profielfoto
  Xcode

  Ik hoop dat Apple de charme (simpel en toch heel veelzijdig) weet te behouden. Ik gebruik dagelijks zowel iWork als Office en iWork heeft in vrijwel elke situatie mijn voorkeur. Enkel Excel wil nog wel eens van pas komen in plaats van Numbers.

 • Profielfoto
  wwgnr

  @Rickje: goed lezen…

  “Apple zoekt onder andere engineers die kwaliteitscontrole doen en bugs verifiëren en afhandelen.”

  “Een aantal van deze vacatures omschrijft taken die in de laatste fase van de ontwikkeling van software voorkomen.”

 • Profielfoto
  dnouls

  Als ze nu nog maar kwaliteitscontrole gaan beginnen, met nieuw personeel nog wel, dan heb ik een vermoeden dat het nog wel even zal duren! Een software pakket kan je niet op 1 maand door QA jagen.

 • Profielfoto
  Thijs Simonis

  Huidige iWorks is nog goed genoeg en 10x beter dan MS Office troep.

 • Profielfoto
  karelschapie

  Ik vind de huidige versie van Pages maar slecht werken met doc(x) bestanden, zowel openen als opslaan. Zeker vanwege veel project werk in groepen op school kan ik nu geen pages gebruiken omdat er voornamelijk word gebruikt wordt.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Mij lijkt het verstandig om de huidige iWork zo nu en dan te updaten. Voornamelijk betere weergave van Office bestanden en meer Keynote effecten zijn dan belangrijk. Voor de rest is het nu eigenlijk prima zoals het is, vind ik.

 • Profielfoto
  Ni3l55

  Yeuh!!
  iWork is nu al prima, veel beter dan dat hele Ms Office.
  Ik verwacht dus eigelijk niet zo veel, iWork is prima om mee te werken.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Hoera, de fanboys komen weer uit hun schulp. ‘MS troep’? Ik vind net dat iWork enorm achtergesteld is wat betreft Numbers en zelf vind ik Pages ook ontoereikend tegenover Word.

 • Profielfoto
  Buzz

  Als die vacatures nu openstaan gaat het nog wel een paar weken duren voordat ze zijn ingevuld, en voordat diegene die wordt aangenomen zijn opzegtermijn bij de oude werkgever er op heeft zitten ben je zo 2 maanden verder. Het eigenlijke werk moet dan nog beginnen. Dan lijkt het me dus niet dat iWork bijna af is, ik zie deze vacatures dan eerder als een teken dat het nog wel een jaartje zal kunnen duren. Maar je weet natuurlijk nooit.

 • Profielfoto
  knekkie

  Als ze kwaliteitscontrole volgens T-Map of ISTQB doen dan zullen ze in het beginstadium zijn met een nieuwe iWork als ze er nu pas mensen op zetten.

  Of ze moeten een intern test team hebben dat de kwaliteit bewaakt en ze hebben versterking nodig.

  Of ze nu Agile of Waterval aanhouden.
  Nu vakatures voor testers….

  Ik denk niet dag ze al ver zijn met iWork.