Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 mei 2013

Nieuw patent beschrijft ‘draaibare speakers’ in iPad

De iPad of iPhone zijn in verschillende standen te gebruiken. Staand, liggend of ondersteboven. Hoe zorg je ervoor dat bij stereo-geluid links ook altijd links en rechts ook altijd rechts blijft? Apple heeft het antwoord gevonden, de speakers moeten als het ware meedraaien met hoe de iDevice vastgehouden wordt.

In een nieuw patent, ontdekt door Patently Apple, beschrijft het bedrijf uit Cupertino op welke manier dit mogelijk wordt gemaakt. Een sensor meet in welke stand het apparaat staat en past de werking van de speakers hierop aan. Het patent omschrijft een portable apparaat waar drie in plaats van twee speaker in verwerkt zijn.

Een omschrijving van het patent.

Een speciale chip, in de patentaanvraag ‘Audio Routing processor’ geheten, meet aan de hand van de ingebouwde gyroscoop de stand van de iPad. Vervolgens wordt het geluid van het linker en rechter kanaal intelligent over de aanwezige speakers verdeelt. Op deze manier zorgt de chip ervoor dat het geluid dat in het linker kanaal van de audio-opname zit, ook aan de linkerkant gehoord wordt. Ongeacht de positie van het apparaat.

De iPad mini was het eerste apparaat met stereo speakers, momenteel hebben de ‘gewone’ iPads nog een mono-speaker. Dit patent wijst er echter op dat we meer audiotechnische verbeteringen kunnen verwachten in toekomstige iPads.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw patent beschrijft ‘draaibare speakers’ in iPad
Sluiten