MacBook Air-voorraad luchtig in aanloop naar WWDC

Door: Koen van Tongeren - 25 reacties

Ongetwijfeld zal Apple over drie weken nieuwe producten onhullen tijdens de keynote van WWDC 2013. Naast nieuwe versies van OS X en iOS lijkt de kans steeds groter te worden dat er ook Macs aangekondigd worden. Er zijn sinds oktober immers geen noemenswaardige Mac-updates uitgekomen. Daarbij blijkt nu dat de voorraden van sommige modellen aan het opraken zijn.

AppleInsider meldt dat Amerikaanse Authorised Resellers steeds moeilijker aan voorraden van de MacBook Air kunnen komen. Zo is het 13 inch topmodel op dit moment niet meer leverbaar bij verkoopkanalen als Amazon en MacMall. Een snelle gang langs Nederlandse Authorised Resllers leert dat ook hier de MacBook Air voorraden laag worden. Zo heeft Bol.com alleen nog de 11 en 13 inch topmodellen op voorraad. Voor de instapversies wordt een levertijd van acht tot tien weken genoemd. Dixons heeft alle modellen nog op voorraad maar lijkt bijna door het instap 13 inch-model te zijn.  CoolBlue kan op dit moment geen enkele MacBook Air leveren. Apple’s Online Store lijkt nog wél voldoende voorraad te hebben.

Analisten hebben onlangs de verwachting uitgesproken dat Apple binnenkort een nieuwe MacBook Air uit zal brengen met Intel’s laatste generatie Haswell-processors aan boord in plaats van de huidige Ivy Bridge chips. Deze nieuwe processors zijn inmiddels aangekondigd door Intel en zullen vanaf 3 juni officieel beschikbaar zijn.

Op 10 juni, de dag dat de WWDC-keynote (waarschijnlijk) plaatsvindt, is het op één dag na precies een jaar geleden dat de MacBook Air voor het laatst vernieuwd is. Op 11 juni 2012 kwamen de meest recente versies uit, inderdaad… tijdens WWDC 2012.

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  Лукас

  En hopelijk ook een nieuwe Mac Pto!

 • Profielfoto
  Disser24

  BREAKING: Apple introduceert de Mac Pto!:lol:

 • Profielfoto
  mymac

  Moet ik alweer gaan vernieuwen… Wil graag m’n Air up-to-date houden namelijk. Als in, altijd de nieuwste hebben. Niet heel veel nut, wel leuk. Alhoewel, SimCity komt binnenkort uit voor de Mac, dus ik kan enige vorm van extra performance nog best gebruiken. Al vraag ik me af of er grafisch ook vooruitgang zal zijn naast de processor.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Moet ik alweer gaan vernieuwen… Wil graag m\’n Air up-to-date houden namelijk. Als in, altijd de nieuwste hebben. Niet heel veel nut, wel leuk. Alhoewel, SimCity komt binnenkort uit voor de Mac, dus ik kan enige vorm van extra performance nog best gebruiken. Al vraag ik me af of er grafisch ook vooruitgang zal zijn naast de processor.

  retina MBA here it comes, zeker met de Haswell-chips die native via de ingebakken GPU tot 4K-resoluties ondersteund!

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Zijn de vierde generatie procesoren pas vanaf juni verkrijgbaar? Ik was laatst bij een MyCom en een werknemer daar zei dat ze al te koop waren. Ook zei die dat je ze kunt herkennen aan de 4 cijfers, wat ik dus al raar vond want ik heb een laptop met een tweede generatie 2540m chip.

  Dus geen raadt vragen bij MyCom.

 • Profielfoto
  Rickje

  Haha, klopt dit wel? Dat bij Bol.com het topmodel leverbaar is terwijl 2 zinnen ervoor staat dat het topmodel niet meer leverbaar is via Amazon en MacMail?

  Zo is het 13 inch topmodel op dit moment niet meer leverbaar bij verkoopkanalen als Amazon en MacMall. Een snelle gang langs Nederlandse Authorised Resllers leert dat ook hier de MacBook Air voorraden laag worden. Zo heeft Bol.com alleen nog de 11 en 13 inch topmodellen op voorraad.

 • Profielfoto
  Rickje

  Moet ik alweer gaan vernieuwen… Wil graag m\’n Air up-to-date houden namelijk. Als in, altijd de nieuwste hebben. Niet heel veel nut, wel leuk. Alhoewel, SimCity komt binnenkort uit voor de Mac, dus ik kan enige vorm van extra performance nog best gebruiken. Al vraag ik me af of er grafisch ook vooruitgang zal zijn naast de processor.

  Simcity… draait prima onder Boot Camp op mijn Macbook Air 13″ 1.8ghz i5 uit mid 2012. Daarnaast is het spel ontwikkelt om ook op je grootvaders computer te draaien… oftewel, maak je maar geen zorgen over performance en Simcity. Overigens mijn advies: wacht nog een halfjaartje voordat je Simcity koopt. Het is 1 groot bugfeest.

 • Profielfoto
  Myquandro

  @mymac: Voor zover ik heb begrepen wordt vooral de grafische kracht van de processor sterk verbeterd zijn t.o.v. de vorige generatie processors.

 • Profielfoto
  LT Barclay

  Als er een nieuwe macbook air komt zal deze waarschijnlijk ook 802.11ac ondersteunen en zal er ook wel een nieuwe airport extreme volgen die dit ook ondersteund.

 • Profielfoto
  Marijn100

  @Icydragon68
  Alle core i processoren vanaf de 2e generatie hebben 4 cijfers. De 4e generatie begint wel altijd met een 4. En mobile varianten zijn altijd pas later te leveren dan de desktop varianten daarvan.

 • Profielfoto
  ---

  Zit er ook een nieuwe Airport Extreme aan te komen?

 • Profielfoto
  iFajar

  @Rickje

  Ik had heel erg naar dat spel uitgekeken… Nu dat het inderdaad een grote bugfeest is geworden, wacht ik wel tot het in de budgetbak terecht komt.

 • Profielfoto
  MvdM

  Stond er nou eerst een andere topictitel?

 • Profielfoto
  Lorenzo-e

  Ik heb nu nog geen 3 weken de MBA 13″!
  Maar mocht er een retina versie van de Air uitkomen.. Dan ben ik verkocht!
  Die ga ik zeker nemen dan!

  Mocht iemand nog interesse hebben in een Macbook Air 13 inch uit mid 2012, met zeker nog 11,5 maanden garantie..
  Contact me!;)

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Cool!

  Ik verwacht eerlijkgezegd superveel nieuwe producten deze WWDC!

 • Profielfoto
  Ni3l55

  En daarna ook:smile:
  -MacBook Air Retina
  -The New Mac Pro
  -iMac Retina
  Etc…

 • Profielfoto
  G-Force

  Als ‘ie een IPS (Retina hoeft van mij nog niet eens per sé) scherm krijgt wordt het interessant voor mij. Anders wordt het een 13″ Retina denk ik.:)

 • Profielfoto
  Rob Spekschoor

  Centralpoint.nl heeft ze ook nog. Ben erg benieuwd naar de specs van de nieuwe modellen http://bit.ly/10GooDQ

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Laat me raden, Rob? Jij werkt voor Centralpoint?

 • Profielfoto
  Dieter_31

  ik wacht op …. iets nieuws hopelijk de nieuwe Mac Pro en mss men macbook pro te koop stellen:p

 • Profielfoto
  Simon90

  Yggdrasil 20 uur geleden
  Laat me raden, Rob? Jij werkt voor Centralpoint?

  Lol, uiteraard:
  http://www.proserve.nl/referentie_centralpoint

 • Profielfoto
  wessel145

  Ben de 1e week van juni in New York,, Ik denk toch dat ik nog het huidige model ga kopen. scheelt me toch iets teveel in de prijs. Denken jullie niet?

 • Profielfoto
  leopard

  Ik verjaar op 9 Juni, en wil de een MacBook Air aanschaffen, misschien beter afwachten, thans ik hem wel snel zou kunnen gebruiken. wat zouden jullie in mijn geval doen:?:

 • Profielfoto
  marcelnijman

  @leopard: Tja, het is altijd moeilijk een ander hier advies over te geven. Je zult zelf de afweging moeten maken. Ben je bereid te wachten tot een nieuwe MBA in NL leverbaar is? Hoe belangrijk vind je het om het nieuwste van het nieuwste te hebben? Ik volg Apple al 30 jaar, en heb nog nooit meegemaakt dat de aankoop van een model dat al een jaar op de markt is een miskoop bleek. Maar om nou exact de dag voor WWDC een laptop te kopen? Een dag later kun je een “informed decision” nemen. Mocht de levertijd tegenvallen dan kun je altijd nog besluiten een oud model te kopen.

 • Profielfoto
  leopard

  Eigelijk ben ik steeds tevreden geweest van Apple producten die ik heb aangekocht, nooit spijt gehad. En trouwens het zijn nog maar geruchten wat ze voorstellen op de WWDC dagen. voor het zelfde geld komen er geen nieuwe MB Air uit !! en wordt het helemaal iets anders, we zijn de verassingen al wat gewend bij Apple, we wachten wat af ik denk dit de beste optie is.