Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 18 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

MacBook Air-voorraad luchtig in aanloop naar WWDC

Ongetwijfeld zal Apple over drie weken nieuwe producten onhullen tijdens de keynote van WWDC 2013. Naast nieuwe versies van OS X en iOS lijkt de kans steeds groter te worden dat er ook Macs aangekondigd worden. Er zijn sinds oktober immers geen noemenswaardige Mac-updates uitgekomen. Daarbij blijkt nu dat de voorraden van sommige modellen aan het opraken zijn.

AppleInsider meldt dat Amerikaanse Authorised Resellers steeds moeilijker aan voorraden van de MacBook Air kunnen komen. Zo is het 13 inch topmodel op dit moment niet meer leverbaar bij verkoopkanalen als Amazon en MacMall. Een snelle gang langs Nederlandse Authorised Resllers leert dat ook hier de MacBook Air voorraden laag worden. Zo heeft Bol.com alleen nog de 11 en 13 inch topmodellen op voorraad. Voor de instapversies wordt een levertijd van acht tot tien weken genoemd. Dixons heeft alle modellen nog op voorraad maar lijkt bijna door het instap 13 inch-model te zijn.  CoolBlue kan op dit moment geen enkele MacBook Air leveren. Apple’s Online Store lijkt nog wél voldoende voorraad te hebben.

Analisten hebben onlangs de verwachting uitgesproken dat Apple binnenkort een nieuwe MacBook Air uit zal brengen met Intel’s laatste generatie Haswell-processors aan boord in plaats van de huidige Ivy Bridge chips. Deze nieuwe processors zijn inmiddels aangekondigd door Intel en zullen vanaf 3 juni officieel beschikbaar zijn.

Op 10 juni, de dag dat de WWDC-keynote (waarschijnlijk) plaatsvindt, is het op één dag na precies een jaar geleden dat de MacBook Air voor het laatst vernieuwd is. Op 11 juni 2012 kwamen de meest recente versies uit, inderdaad… tijdens WWDC 2012.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
MacBook Air-voorraad luchtig in aanloop naar WWDC
Sluiten