Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 14 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Koffie met Cook kost 610.000 dollar

Meer dan zes jaar na dato kan menig Apple-fan zich nog de prank call herinneren die Steve Jobs maakte naar een lokaal Starbucks-filiaal. Zou zijn bestelling van ‘4000 lattes to go’ daadwerkelijk uitgevoerd zijn dan had hem dat ongeveer 12.000 euro gekost. Een dure grap, maar niets in vergelijking met de prijs die iemand vandaag betaald heeft om één kopje koffie met Tim Cook te mogen drinken.

Een uurtje koffieleuten met Tim Cook, op het hoofdkantoor van Apple in Cupertino. Drie weken lang kon erop geboden worden via de goede-doelenwebsite Charitybuzz. Om precies te zijn, gaat het om een bezoek voor twee personen aan Apple’s campus in Cupertino (reis- en verblijfskosten niet inbegrepen). Daar aangekomen mag de hoogste bieder 30 minuten tot een uur met Cook aan een tafeltje over koetjes en kalfjes praten. Dit alles heeft zojuist iemand 470.352 euro en 38 cent gekost.

Valid for 2 people. Experience will be 30min – 1 hour. Cannot be resold or re-auctioned. Expires 1 year from the close of auction. To be scheduled at a mutually agreed upon date. Travel and accommodations are not included. Winning bidder and guest(s) subject to security screening. We expect all winning bidders and their guests to conduct themselves appropriately when attending an experience won at Charitybuzz. Polite manners and respect for the generous donor and adherence to any rules or parameters are a must.

De veiling startte op 24 april met een bod van $5000, diezelfde dag liep het geboden bedrag al op naar $160.000. Binnen een week kwam de veiling boven 500.000 dollar uit. De eindstand was 610.000 dollar. Dit bedrag komt ten goede aan The RFK Center for Justice and Human Rights.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.