Kickstarter Update: OMG-kussens en iCEO

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Crowdfundingsite Kickstarter staat vol met interessante, vreemde en briljante uitvindingen die met genoeg financiële steun van bezoekers werkelijkheid kunnen worden. Veel projecten ondersteunen of zijn gemaakt voor Mac en iOS. Vanaf nu behandelen we iedere woensdag een interessant project in de OMT Kickstarter update.

Deze week aandacht voor Chat Pillows, kussens met populaire chat-termen als OMG en WTF erop. Een project dat met nog 4 dagen te gaan ruim 90 procent van zijn funding bij elkaar heeft. Maar of dat komt omdat men op Kickstarter zo enthousiast is over het project, valt te betwijfelen. De Chat Pillows worden namelijk gemaakt door het bedrijf dat ook de iCEO, een Steve Jobs-pop van ruim 38 centimeter, maakte. Met een beperkte oplage raakte de pluche Steve razendsnel uitverkocht. Als je het Chat Pillows-project echter met minimaal €100 fund, krijg je één van de 300 resterende iCEO-poppen.

Vrolijke kussens met chat-termen.
Vrolijke kussens met chat-termen.

iCEO gaat even in de ijskast, terug naar de Chat Pillows. Zoals de naam al doet vermoeden zijn populaire chattermen op kussens aangebracht. De kussens zijn in de vorm van een tekstballon, zoals chatberichten ook vaak vormgegeven zijn.

Roberto Hoyos, maker van de Chat Pillows. Let ook op de iCEO op de achtergrond.
Roberto Hoyos, maker van de Chat Pillows. Let ook op de iCEO op de achtergrond.

Momenteel wordt iedere Chat Pillow met de hand gemaakt. Met de Kickstarter-funding wil Hoyos een machinale productielijn opzetten. De kussens worden ongeveer 30cm x 30cm groot en zijn volgens de maker een super zachte geeky decoratie die nergens zal misstaan.

Beloning bij doneren van $100 of meer: iCEO.
Beloning bij doneren van $100 of meer: iCEO.

Op dit moment hebben 222 Kickstarter-bezoekers financiële steun aan dit project toegezegd. De teller staat op $18.146. Totaal moet er $20.000 opgehaald worden. Met nog 4 dagen te gaan is het project prima op schema. Wij hebben het vermoeden dat de iCEO-pop, die als beloning tegenover doneren van $100 of meer staat, een flinke bijdrage heeft geleverd aan het ophalen van van de benodigde funding.

De verwachte retailprijs is rond de €15 per kussen. De eerste kussens zullen rond september van dit jaar verzonden worden.

Volgende week is er weer een Kickstarter-update. Heb je zelf een bijzonder Kickstarter-project gezien dat we in deze rubriek echt moéten behandelen? Mail je suggestie naar redactie [at] onemorething.nl of gebruik het tipformulier.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Boike12

  Niet een heel interessant artikel. Ik hoef niet van die kussens met teksten erop, en ook geen iCEO voor $100 die er niet eens op lijkt. Maar ja, misschien zijn er wel anderen die dit wel leuk vinden.

 • Profielfoto
  aukem

  100 dollar voor een kussen…. Nee….

 • Profielfoto
  bestbier

  Wat is het Apple-nieuws-gehalte hier???

  Komkommertijd?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Nou…het Apple gehalte is wel duidelijk met die Steve Jobs doll. Maar voor deze Steve pop kom ik niet in actie. Ik wacht op de échte Steve Pop, die al verboden was nog voordat hij in productie was. Waarom is me een raadsel, want ik vind hem erg mooi! Ik hoop dat hij toch nog een keer in de handel komt! Zet ik hem naast mijn 20th Anniversary Mac:)

  Heel levensecht!

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Leuk. Kwil best wel eentje.

 • Profielfoto
  guidogihaux

  Er zijn meer van dit soort kussens te vinden. Weet idd niet wat het “techie” gehalte is
  :wink: De kussens zijn in ieder geval leuk.

  Kijk maar op Stapel op Kussens