Kickstarter update: iPen 2 voor iMac en iPad

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Crowdfundingsite Kickstarter staat vol met interessante, vreemde en briljante uitvindingen die met genoeg financiële steun van bezoekers werkelijkheid kunnen worden. Veel projecten ondersteunen of zijn gemaakt voor Mac en iOS. Vanaf nu behandelen we iedere woensdag een interessant project in de OMT Kickstarter update.

Deze week aandacht voor iPen 2. Een project dat al gefund is en volgens planning in de zomer leverbaar is. iPen 2 is een stylus voor iMac of iPad die zowel als muis, pen of penseel gebruikt kan worden. De stylus werkt direct op het scherm van een iMac en is drukgevoelig. 

De iPen 2 is een stijlvolle stylus.
De iPen 2 is een stijlvolle stylus.

Om de stylus te gebruiken dienen twee sensoren op de iMac geplaatst worden. De sensoren schijnen een onzichtbaar licht op het scherm, hierdoor kan de positie van de pen worden uitgemeten. De ingebouwde druksensor kan druk op 1024 verschillende niveaus meten.

De sensoren dienen op het scherm van de iMac geplaatst te worden.
De sensoren dienen op het scherm van de iMac geplaatst te worden.

Bij de iPad-variant dient de iPad in een speciale case gestopt te worden. Deze heeft dezelfde functie als de sensoren op de iMac. Het blijft mogelijk om de iPad van een cover te voorzien en op te laden via micro USB. Momenteel is er nog geen case voor de iPad Mini.

De iPad-case voor de iPen 2.
De iPad-case voor de iPen 2.

Op moment van schrijven hebben 1559 Kickstarter-bezoekers financiële steun aan dit project toegezegd. De teller staat op $368.630. Totaal moest er $360.000 opgehaald worden. Hiermee is de benodigde funding binnen en zal de iPen 2 in productie genomen worden. De verwachte retailprijs is $169 voor het iMac-model en $119 voor het iPad-model. De iPen 2 zal vanaf de zomer verkrijgbaar zijn.

Volgende week is er weer een Kickstarter-update. Heb je zelf een bijzonder Kickstarter-project gezien dat we in deze rubriek echt moéten behandelen? Mail je suggestie naar redactie [at] onemorething.nl of gebruik het tipformulier. Deze wekelijkse rubriek is voorlopig in pilot-fase.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  phd1975

  Lekker ergonomisch ook. Snap niet dat je dit zou willen op je iMac.

 • Profielfoto
  Illiarus

  @phd1975

  Voor presentaties is het toch mooier om met een stylus wat dingen te doen (powerpoint volgende slede, aantekeningen en onderstrepingen bij een uitleg) dan met een muis en toetsenbord. Ik zou het zelf niet gebruiken maar ik zie wel waarom mensen het zouden willen.

  Wel is het behoorlijk aan de prijs..

 • Profielfoto
  Illiarus

  Ik snap heel goed hoe dit handig kan zijn voor ac (zie ook filmpje) maar waarom een 120 dollar kostende pen voor iPad waar je er ook een kan kopen voor 5 euro, want de ipad heeft al een touchscreen (die goed en snel is) en ja kan met die case je dock en oplader niet meer gebruiken.

  iMac pen is innovatief, iPen voor je iPad vind ik maar vreemd.

 • Profielfoto
  1984

  Lekker ergonomisch ook. Snap niet dat je dit zou willen op je iMac.

  Tja… http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=SEGcmv5gWLk#t=297s

 • Profielfoto
  Rickje

  Voor de iPad kun je mijn inziens beter gebruik maken van de Adonit Jot stylus.

 • Profielfoto
  Ir.Bob

  Illiarus: De iPad/stylus combinatie is niet drukgevoellig, de iPad/iPen combinatie wel…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Lekker ergonomisch ook. Snap niet dat je dit zou willen op je iMac.

  Tja… http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=SEGcmv5gWLk#t=297s

  Je ziet op foto 1 al hoe lekker dat werkt ja.:)

 • Profielfoto
  1984

  Je ziet op foto 1 al hoe lekker dat werkt ja.:)

  Hoe bedoeld u.?

 • Profielfoto
  eiko

  ik heb een wacom cintiq en gebruik hem allen als ik in photoshop of zbrush aan het werk ben, voor gewoon dagelijks gebruik is het echt niet te doen.

 • Profielfoto
  recoiller

  Ook weer een geweldig kickstarter project. Ik heb het niet nodig maar ik kan me voorstellen dat het voor Wacom een nieuwe speler op de markt is. Als ik Wacom was zou ik het project inlijven. Voor de iPad voegt het alleen drukgevoeligheid toe, voor wie tekent op de iPad is het misschien de moeite waard maar dan nog vind ik het wel prijzig. Voor de iMac voegt de toepassing iets meer toe maar ik vraag me af hoe groot de doelgroep is.. Groot genoeg schijnbaar omdat het project over-fund is.
  Het voordeel van Wacom is dat je je arm er op kunt laten rusten terwijl je hier volgens mij alleen de pen tegen het scherm kunt houden..

 • Profielfoto
  knekkie

  @Karel willem

  Er zijn hele animatie studios die zo werken als op het plaatje van 1984.
  Het bedrijf Wacom Zou er nu niet meer zijn als het geen ergonomische spulen verkocht. Sterker nog dat is ooit hun beweegreden geweest om dat bedrijf te starten.

  betere ergonomie ter preventie van RSI. Daaruit zijn de beste gereedschappen in de industrie ontstaan voor artiesten en grafici die op een traditionele manier digitaal willen werken.