Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 mei 2013

Kickstarter update: iPen 2 voor iMac en iPad

Crowdfundingsite Kickstarter staat vol met interessante, vreemde en briljante uitvindingen die met genoeg financiële steun van bezoekers werkelijkheid kunnen worden. Veel projecten ondersteunen of zijn gemaakt voor Mac en iOS. Vanaf nu behandelen we iedere woensdag een interessant project in de OMT Kickstarter update.

Deze week aandacht voor iPen 2. Een project dat al gefund is en volgens planning in de zomer leverbaar is. iPen 2 is een stylus voor iMac of iPad die zowel als muis, pen of penseel gebruikt kan worden. De stylus werkt direct op het scherm van een iMac en is drukgevoelig. 

De iPen 2 is een stijlvolle stylus.

Om de stylus te gebruiken dienen twee sensoren op de iMac geplaatst worden. De sensoren schijnen een onzichtbaar licht op het scherm, hierdoor kan de positie van de pen worden uitgemeten. De ingebouwde druksensor kan druk op 1024 verschillende niveaus meten.

De sensoren dienen op het scherm van de iMac geplaatst te worden.

Bij de iPad-variant dient de iPad in een speciale case gestopt te worden. Deze heeft dezelfde functie als de sensoren op de iMac. Het blijft mogelijk om de iPad van een cover te voorzien en op te laden via micro USB. Momenteel is er nog geen case voor de iPad Mini.

De iPad-case voor de iPen 2.

Op moment van schrijven hebben 1559 Kickstarter-bezoekers financiële steun aan dit project toegezegd. De teller staat op $368.630. Totaal moest er $360.000 opgehaald worden. Hiermee is de benodigde funding binnen en zal de iPen 2 in productie genomen worden. De verwachte retailprijs is $169 voor het iMac-model en $119 voor het iPad-model. De iPen 2 zal vanaf de zomer verkrijgbaar zijn.

Volgende week is er weer een Kickstarter-update. Heb je zelf een bijzonder Kickstarter-project gezien dat we in deze rubriek echt moéten behandelen? Mail je suggestie naar redactie [at] onemorething.nl of gebruik het tipformulier. Deze wekelijkse rubriek is voorlopig in pilot-fase.

Reageer op artikel:
Kickstarter update: iPen 2 voor iMac en iPad
Sluiten