Kickstarter update: Als je van hout houdt

Door: Raymon Mens - 26 reacties

Crowdfundingsite Kickstarter staat vol met interessante, vreemde en briljante uitvindingen die met genoeg financiële steun van bezoekers werkelijkheid kunnen worden. Veel projecten ondersteunen of zijn gemaakt voor Mac en iOS. Vanaf nu behandelen we iedere woensdag een interessant project in de OMT Kickstarter update.

Deze week aandacht voor Wooden Keys for Macbook & Apple keyboards. Een project dat met nog 17 dagen te gaan bijna de helft van zijn funding bij elkaar heeft. Zoals de naam al beschrijft, zijn het houten toetsen voor de MacBook en Apple-toetsenborden. De toetsen worden naar keuze gemaakt uit rozenhout of bamboehout.

Een MacBook met houden toetsen.
Een MacBook met houden toetsen.

De grootte van de toetsen van de verschillende Apple-toetsenborden zijn niet identiek, dit stelde de makers voor een uitdaging. Op het moment zijn er houten toetsen gemaakt voor alle modellen MacBook Pro, MacBook Retina, MacBook Air en het Apple wireless en wired toetsenbord.

Ook voor het Apple Wireless Keyboard zijn houten toetsen gemaakt.
Ook voor het Apple Wireless Keyboard zijn houten toetsen gemaakt.

Het is niet nodig om de toetsen de vervangen, het Wooden Keys-idee werkt met fineer pads. Dit is een klein en dun laagje hout dat op de toetsen geplakt kan worden. De pads worden door middel van lasertechniek uit één stuk hout gesneden. Na het uitsnijden wordt het hout opnieuw gelakt. Omdat er echt hout gebruikt wordt, zullen de toetsen ook aanvoelen als echt hout en niet als een sticker met een houtprintje. Je hoeft niet bang te zijn voor splinters, het hout wordt vooraf goed bewerkt.

Lasertechniek zorgt voor de uitsneden van de toetsen.
Lasertechniek zorgt voor de uitsneden van de toetsen.

Op dit moment hebben 190 Kickstarter-bezoekers financiële steun aan dit project toegezegd. De teller staat op $10.383. Totaal moet er $25.000 opgehaald worden. Met nog 17 dagen te gaan is het project aardig op schema. De verwachte retailprijs is rond de $45. De initiatiefnemers beloven een snelle beschikbaarheid. Als het project op 1 juni gefund wordt, zullen de eerste modellen in juli verzonden worden.

Volgende week is er weer een Kickstarter-update. Heb je zelf een bijzonder Kickstarter-project gezien dat we in deze rubriek echt moéten behandelen? Mail je suggestie naar redactie [at] onemorething.nl of gebruik het tipformulier.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Bah, los van het feit dat hier weer een boel bomen voor gekapt wordt, vind ik het er nog eens lelijk uitzien ook. Van mij hoeft dit alleszins niet!

 • Profielfoto
  sallandsebeer

  @Yggdrasil Net of dat plastic in je MacBook goed is!

 • Profielfoto
  Matanza

  Slechte tip voor de Retina Toestellen.

  Je mag tussen het scherm en de Topcase niks tussen steken. Geen stikker, geen blad, niks. Dit om beschadigingen aan de display te vermijden. De Retina toestellen hebben immers geen glasplaat.

  Apple

  Do not use palm rest covers

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  @ salabeer: Zeg ik ergens dat dat plastic wel goed is? Ik bedoel dat ze die bomen beter laten staan als ze dit soort van nonsens maken van dat duurzame hout.

 • Profielfoto
  ---

  Vind het er juist wel mooi uitzien, alleen ik dacht dat dit allang bestond!

 • Profielfoto
  m44rt3np44uw

  Jammer dat bij de “q” en de “d” (enzovoort) het middelste gedeelte van de letter niet beplakt is.

 • Profielfoto
  Barend Mars

  Dit bestaat al lang of licht het aan mij ?

 • Profielfoto
  Drixels

  en weg is het mooie verlichte toetsenbord…

 • Profielfoto
  Sandermrt

  Erg gaaf!
  Hopelijk komt het product op de markt!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Dat is best… afgrijselijk lelijk ja.

 • Profielfoto
  cvdlaar

  Ik vind hout echt heel mooi maar dit vind ik toch wel erg jammer van je macbook, de combinatie van hout, aluminium en de zwarte rand vind ik persoonlijk niet geweldig.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Ik vind het niet erg mooi. Doet een beetje ouwelulle aan, net zoals dat hout op het dashboard in sommige luxe auto’s. Past niet bij een high-tech wonder dat Macbook heet. Maar er zullen ook mensen zijn die het prachtig vinden, iets exclusiefs. En dat is het natuurlijk ook wel een beetje.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Als je dan moet overwerken, is op een houtje bijten wel mogelijk. je hebt er meer dan 26:)

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Yggdrasil 2 uur geleden
  @ salabeer: Zeg ik ergens dat dat plastic wel goed is? Ik bedoel dat ze die bomen beter laten staan als ze dit soort van nonsens maken van dat duurzame hout.

  Het is fineer. De kans dat ze in hun hele productie één boom opmaken is klein.

 • Profielfoto
  essiw

  Ik vind het er wel mooi uitzien… alleen heb ik een bedraad toetsenbord… dus dan heeft men numpad geen hout…

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  @Nick Je moest eens weten hoeveel hout er in de meubelindustrie wordt weggegooid. Van dat afvalhout kunnen ze dit wel maken.

  Van 1 tafel, gemiddelde grootte, kunnen ze duizenden van zulke dingen maken, en als een tafel niet goed genoeg is voor verkoop gaat die gewoon bij het brandhout.

 • Profielfoto
  Nouvelle Voque

  Doet me denken, wat eigenlijk ook gewoon kopie is, aan Swedx schermen en toetsenborden van aantal jaar geleden. Tegenwoorden alleen nog maar onderstaande.

  http://www.swedx.se/index.php?cPath=145

 • Profielfoto
  klonic

  @ m44rt3np44uw
  In de video zie je bij 1:59 dat de q en de d enz. wel opgevuld zijn:) Het hangt er waarschijnlijk van af of je zelf de moeite neemt om dit erin te plakken of niet. Op de fotos zie je dat overigens ook. De echte problemen zullen zijn bij @, cmd, alt, §, de brightness toetsen, $ en &.

 • Profielfoto
  aukem

  Lelijk…

 • Profielfoto
  poing
 • Profielfoto
  FastMac

  @ salabeer: Zeg ik ergens dat dat plastic wel goed is? Ik bedoel dat ze die bomen beter laten staan als ze dit soort van nonsens maken van dat duurzame hout.

  Plastic is nog recyclebaar, hout niet. Ik ben het met je eens dat dit nutteloze houtverbruik geen pluim (en funding) verdient. Daarnaast is het duurzaamste hout datgene wat gewoon in het bos blijft staan.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Wie wil er nu een houten toetsenbord, tsss.

 • Profielfoto
  essiw

  @FastMac, van hout kan compost gemaakt worden;) (niet dat dat gedaan wordt mja)

 • Profielfoto
  bartvdv

  Compost, ja, maar niet van vernist of anders bewerkt hout.

 • Profielfoto
  Haike

  Plastic is nog recyclebaar, hout niet. Ik ben het met je eens dat dit nutteloze houtverbruik geen pluim (en funding) verdient. Daarnaast is het duurzaamste hout datgene wat gewoon in het bos blijft staan.

  Hout is niet recyclebaar??????????????? Hout vergaat volledig, en is weer voeding voor allerlei zwammen en paddestoelen, torren en kevers en wat dies meer zij. Dat kan je van plastic niet zeggen, als het al in het recyclecircuit komt. Als het dat wel doet, kost het vervolgens een hoop energie om het klaar te maken voor een volgende ronde. Bij hout is dat 100% gratis, daar doet moeder natuur het helemaal voor niks voor je.
  Waar heb jij in godsnaam op school gezeten? Verder worden er hele gebouwen voor een deel van oud en gebruikt hout gemaakt. Met name voor oud eikenhout wordt grof geld betaald, daar het dan niet af nauwelijks meer werkt, (krimpen, torderen, uitzetten) Ik heb zelf in een bierbrouwerij gewerkt waarbij het proeflokaal uit een eikenhouten vloer bestond, die was afkomstig uit een oud pakhuis.
  In dit geval denk ik trouwens niet dat deze houten toetsen een meerwaarde opleveren aangezien je ze op de bestaande toetsen moet lijmen. En de meeste lijmen zijn milieuonvriendelijk.
  En als laatste: ik heb nu al twee laptops gezien, ( 1 MB en 1 MBP waar het toetsenbord (met name de spatiebalk) sporen naliet in het scherm. Wat mij ook heeft doen besluiten om voor mijn eigen machine een crumpler sleeve aan te schaffen om dat te voorkomen.

 • Profielfoto
  Haike

  Compost, ja, maar niet van vernist of anders bewerkt hout.

  Wel als dat hout met lijnolie verf of lak op die basis is bewerkt. Dan is dat geen enkel probleem.